Weekend i november?

Av Ahl
13 sep. 2011 17:52
Visningar: 26715
Hej,
tänkte åka på en weekend över min födelsedg i mitten av November. Nån som har tips på vart vi kan åka denna trista årstid? Vad som helst kan funka, men om man kan kombinera "vanlig" stordstad med lite naturupplevelser så skulle maken bli extra glad.
Av Hathor
14 sep. 2011 10:55
Köpenhamn,en fantastisk stad alla årstider....
Reykjavik,en plats med puls o naturupplevelse, in på¨knuten..
,tänk att simma runt i blå Lagunen under stjärnorna....
lycka till
Av Desires
14 sep. 2011 19:25
Trevliga weekendstäder finns det ju gått om, t ex Barcelona som näms här också. Vi hade ca 18 grader när vi var där i november, vilket var en glad överraskning! Skönt att uppleva en storstad på det sättet, vi kunde gå ut i shorts och t-shirt så sent på säsongen, vilket vi inte förväntat oss....Men så mycket naturupplevelser kanske jag inte tycker att du får en weekend i Barcelona.
Har skrivit lite tips om Barcelona här på min reseblogg: http://www.desires.se/#post76

Både natur, storstad och weekend är lite svårare tycker jag. Men Dubrovnik och Split (Kroatien) är ju också OK). Båda dessa städer har en del kultur, Dubrovnik mest kanske, för naturupplevelserna får man i så fall göra utflykter till närbelägna öar och andra fina platser. Men vet ej hur vädret brukar vara där så sent som i november, det är ju knappast badsäsong där då alla fall.

Annars har jag sett att det numera finns weekendresor till Malta också (Air Tours), Vi var på Malta för en del år sedan, och tyckte det var en jättefin och sevärd ö, med både kultur- och naturupplevelser, så det kanske är det allra bästa alternativet. Tyvärr hade vi extrem otur med vädret där i oktober, det regnade 400 mm på 2 dygn!!!!!!!!!! vilket tidigare aldrig hade hänt där, så normalt är det nog OK att vara där i november.

Har sett att det ska vara en medeltemperatur på ca 20-25 grader i luften och ca 20 i vattnet då. MEN.... har man otur så kan det regna denna månad, men 400 mm på 2 dygn var extremt ovanligt alltså ....Däremot kan man läsa att det kan regna 100 under en hel månad/november, här kan du läsa mer om Maltas klimat i november http://www.holidays-malta.com/malta_pages/weather.htm#Weather%20in%20Malta%20in%20November
Hoppas du hittar någon trevlig resa, det är så skönt att komma ifrån Sverige just i tråkiga november!
Av Ahl
15 sep. 2011 09:35
Tack för bra tips, nu har jag fått en del att kolla upp. Malta låter ju väldigt intressant!
15 sep. 2011 11:12
Instämmer med föregående inlägg: Barcelona. Har det mesta - altl från Gaudi, Picassomuseum, gamla sta'n, bra mat & tapasbarer. Det finns turistbussar som går tre olika rutter, där man hoppar på och av som man vill.

Sedan har du Nice - ta en hyrbil så är det lätt att åka till ex lilla mysiga Eze och Menton.

Min favorit är London! Ta tåget till Windsor eller tunnelbanan till den fantastiska botaniska trädgården Kew Gardens. Vi var i London senast nu i februari och gjorde en guidad tur på Highgate Cemetary - en vacker och mycket speciell kyrkogård (!) som skall vara extra speciell i november då dimman lägger sig mystiskt.... Här spelar man in skräckfilmer! http://www.highgate-cemetery.org/
Av Pelle77
15 sep. 2011 19:37
Jag var på Malta i Juni och gillade ön så mycket att jag åker tillbaks för en långweekend i vår. Ön ligger i höjd med Tunisien så det borde vara Europas varmaste plats vid den tidpunkten. Passa på att hyr bil, då Malta hade de billigaste biluthyrningspriserna jag stött på, 700 sek för en vecka för en automatbil (vänstertrafik).

Besök Valetta och se den gamla huvudstaden Mdina. Maten var över förväntan, väldigt italienskinspirerad och inte en pommes frittes syntes till (vilket jag tycker man ofta får i Grekland). Missa inte heller att besöka grannön Gozo som man når via en färja (25 min).
Av Ahl
15 sep. 2011 22:15
Tack, Malta verkar ju högintressant. Där kan vi nog få både stad och vackra omgivningar. Är bara lite orolig för att det kommer regna alldeles för mycket. har lite dålig koll på vad 110 mm(som statistiken säger) innebär, om det ofta regnar långa stunder varje dag, ska forska vidare i det.
Av Annl
17 sep. 2011 10:15
Hej,

Vad sägs om Madrid?

Det skall vara helt rätt att åka dit i t.ex. november eftersom det är inlandsklimat och annars kan bli för varmt.

Enligt de som varit där är Madrid ett "vuxenesmål" med sena middagar, fina tapasbarer att slinka in på, vackra konstmuséer och tjurfäktning (om man tycker det är kul). Och vill man komma utanför stan kan man hyra bil och åka till Toledo (den gamla huvudstaden som skall vara väldigt fin).
Av Babbo
17 sep. 2011 12:45
Mitt förslag är Dublin med en heldagsutflykt upp till Wicklow Mountains.

Vädret behöver ni inte fundera över - det blir nog dimma och regn, men oj så vackert i bergen på hösten. Värmen finner ni hos hos människorna, i musiken och i atmosfären.
18 sep. 2011 12:36
Ja som nån skrev så är ju malta ett härligt resmål för en weekend med en kanonmix av sol bad kulturmysiga caféer och fina gamla byggnader men kanske inte som bäst vädermässigt i november,visst kan man ha tur med vädret även då men för att vara på Malta så är det en regnrik månad däremot är det det ju sällan kallt där utom möjligen mitt i vintern så med litet flyt kan det lätt bli 20-25 grader dagtid.

Bästa tiden för en maltaresa tyccker jag är under våren typ från slutet av mars till slutet av maj sen blir det litet för varmt och sönderbränt för mig.
mvh. Bosse.
Av Zahide
18 sep. 2011 21:14
Själv skulle jag vilja åka till Istanbul och Palma, så därför föreslår jag just dom städerna :)
20 okt. 2011 19:42
Krakow verkar ju mysigt och inte så dyrt ännu..Någon som vet ngt om det ?
Malta weekend..tips på hur man kommer dit bäst och vad som funkar där bäst? :)
27 okt. 2011 01:04
Vill man komma billigt undan vad gäller biljetter till Malta och inte har allt för långt till skavsta flygplats så kan man åka med Ryan air därifrån,de flyger direkt därifrån till malta och ofta till verkligt bra priser (har rest två pers.tor.för 1100kr),annars brukar airtours ha en del restresor dit ibland och hotellet bokar man bäst via nätsajter till verkligt vettiga priser.
Citerat från tinanoack:
Krakow verkar ju mysigt och inte så dyrt ännu..Någon som vet ngt om det ?
Malta weekend..tips på hur man kommer dit bäst och vad som funkar där bäst? :)