Tips på billig weekendresa

20 dec. 2015 22:59
Visningar: 1413
I våras var vi i Prag och nu i november besökte vi Budapest. I vår tänkte vi åka till ett nytt resemål och vill nu ha tips på ett billigt men fint resemål. En av oss är student så vi har inte en stor resebuffert. Vi gillar shopping, museer, gå runt och titta och bara ha det lugnt och skönt och dricka billig öl ;) . Har funderat på Polen eller kanske Tallin? Vi är ett par på 26-28 år.
21 dec. 2015 07:17
Warszawa funkar bra om ni vill ha en storstad, annars kan ni ju besöka Krakow eller annan stad i Polen som har direktflyg från Sverige. Polen har en trevlig prisnivå på det mesta.
Av Pelle77
21 dec. 2015 15:57
Jag håller med om Warszawa, jättefin stad. Har varit där 3 ggr.

Ett annat billigt resmål är Berlin. Det brukar gå att hitta billiga flyg dit.
Av Desires
21 dec. 2015 18:30
Ja Berlin är en trevlig stad med många museer och sevärdheter, ni borde kunna hitta billigt flyg dit! Där hittar ni även många mysiga ölställen o dyl. Att shoppa där är väl inte jättebilligt, men en hel del affärer finns det ju! (vill du kan du titta in här för tips om olika områden där mm http://www.desires.se/#post160)

Annars är den billigare staden Riga mysigt! Där bodde vi intill gamla stan som var väldigt fin, många små restauranger, caféer och gränder att strosa runt i. Just när vi var där denna helg var det också en speciell festival här så det var musik överallt, gatumusikanter, poporkestrar, konserter etc - trevligt! Att gå ut på restauranger där är betydligt billigare än Sverige, en del shoppingmöjligheter finns också. Är ni där på våren tycker jag också ni ska ta tåget till Majori (ca 30 min), som är en jättesöt gammal ”kurortsstad” med vackra gamla trähus, trevlig affärsgata och fin sandstrand på gångavstånd. Foton o tips här http://www.desires.se/#post42
23 dec. 2015 08:50
Du har fått en del tips och alla är billiga och bra resmål.
Krakow är nog favoriten bland de föreslagna, en mysig stad, billigt och finns mycket att se. Vi tog en dagstur till Auschwitz, det var en upplevelse. Riga är också ett bra och billigt resmål.

Ett resmål vi har tittat på är Vilnius. Det verkar också vara en trevlig stad och även billigt.
Av Fia78
26 dec. 2015 10:05
Hej!
Warszawa i Polen är helt fantastiskt, massa intressant historia, bra shopping, billigt, god mat, mysiga promenadstråk, vacker gammal del av stan, billiga flygresor, bra billigt boende och även ett billigt land att semestra i....och lagom flygresa på 1,15 timmar!
6 jan. 2016 20:00
Tack så mycket för tips! Det lutar åt Riga eller Polen. Vi kommer nog besöka båda tids nog men vad är bäst på våren? :)
6 jan. 2016 23:23
Tror att våren kommer tidigare i Krakow än i norra Polen och definitivt i Riga.
Maj brukar vara jättefint i Riga. Om ni inte måste hålla er till en bestämd tid, avvakta och se hur vädret utvecklas. Om ni vill, kan ni kombinera Riga med Tallinn. Flyg till den ena staden. Ta expressbuss från Tallinn till Riga eller tvärtom (ca 4 tim) och flyg hem från den andra.
6 jan. 2016 23:41
Det var ett bra tips! Då får man samtidigt se lite "utanför" städerna, de brukar vi gilla :) några måsten för Riga? Och vart är bra att bo om man vill ha gångavstånd till det mesta?
8 jan. 2016 13:44
Hej..

Tips om måsten i Riga- finns på min blogg i länkarna ovan. Hela gamla stan är sevärdhet i sig, jugendstil byggnader. Åk upp i Peterkyrkans torn och se staden uppifrån.
Bo nära gamla stan. Hotel Astor Riga är populär. Ligger på gränsen mellan gamla stan och parken med kanalen. Jag har själv inte bott där men tror det fått bra recensioner och det ligger bra till har ni nära till gamla stans pubar och även promenadavstånd till Alberta iela (gatan) med jugendstil husen.
Finns jättemånga hotel -läs recensioner på booking eller hotels.com. Beror på om ni vill ha modernt, rustik..vilket pris.. .etc.
Hotel Justus är ett hotel inhyst i en gammal byggnad om man gillar det.
Bussarna från/till Tallinn tror avgår från centrala bussterminalen som ligger på andra sidan järnvägen och nära varuhuset Stockmann, inte så långt från gamla stan. I närheten finns också den stora centralmarknaden som många turister anser vara intressant.

Lycka till