Oktober/november - värme, natur, vaccination, säkert och prisvänligt

Av Kajmic
23 sep. 2022 16:21
Visningar: 64
Ska resa med mina två tonårsdöttrar 15-20 dagar i oktober/november.

Med osäkert världsläge, inflation och kort framförhållning hoppas jag kunna få era tips kring destination.

Önskar: värme men inte nödvändigtvis supersoligt, grön grönska och fin natur, möjligheter till varierade aktiviteter i form av bada, rida, vandra, stränder, berg, titta på djur och natur mm, men också lite byar och människor - dock inte storstad och tät turism. Är relativt resvan, vill känna mig hyffsat säker och har pga bristande framförhållning begränsade möjligheter att hinna med omfattande vaccinationer. Är stället prisvänligt är det ett klart plus!

Var sugen på Costa Rica men där är väl regnigt väder. Funderar på Mauritius, Sydamerika-isch, Västindien men även Asien. Spretigt, och är öppen för ALLA era goda förslag.
Av Keja
28 sep. 2022 18:45
Det är olika tider för regnsäsongen i Costa Rica och oktober är helt ok väder om man håller sig på den karibiska sidan. .
Västindien behöver inte vara så illa i oktober och november, utan kan vara riktigt fint. Bättre ju längre söderut man kommer. Dessutom är prisläget klart behagligare.
Mauritius var jag på i feruari och då var det en cykoln som överraskade så en gissning är att det är ok på hösten.
Sydamerika har jag bara erfarenhet av av jan-mar så kan inte ge något tips.
Av M4sta86
28 sep. 2022 19:38
Mauritius har kanonväder i oktober/november..inga stora städer, förutom kanske Port Louis som dock inte är särskilt stor.
Finns en del berg, grönska, djur etc man kan se om man önskar.. Ska nog inte jämföras med Costa Rica ska tilläggas..

Fantastiskt land :)