Önskar tips om Singapore samt vart vi ska bege oss för sol och bad

Av Modkr
15 feb. 2013 15:46
Visningar: 15136
Hej!
Vi landar i Singapore den 15 mars. Har tänk att stanna ca 3 nätter där för att upptäcka staden. Därefter vill vi ha sol och bad, fina stränder, god mat och ok boende. Det får inte vara helt "dött" på kvällarna. Allt ska vara till ett rimligt pris. Vi har tidigare varit i Thailand jätte många gånger, senast på Koh Lipe som vi älskade, Har också varit på Pherentian island (Malaysia) lite för lugnt, men kanonfin snorkling. Förra året var vi på Phu Quch (Vietnam) som var en jätte fin ö, med lagom mycket att hitta på.
Har själva tittat lite på Bintan, Rawa och Langkawi. Hittar dock inte så mycket att läsa om de två förstnämnda. Undrar om hur vädret är där i mars samt prisnivå .
Tar gärna emot tips även på andra öar som vi inte har tänkt på själva. Hur vi tar oss dit, flyg, buss, båt? Måste vi boka boende och flyg hemifrån eller kan vi göra det på plats? Vill helst inte bo i stora hotellkomplex utan mer i bungalowstuk. Visum? Vad får vi inte missa i Singapore?
Flyger hem från Singapore den 2 april
Av Sierra
15 feb. 2013 17:15
Det är billigt att flyga till Langkawi från Singapore med AirAsia. Deras direktflyg kostar knappt 600 SEK tor. Bagagekostnad tillkommer som vanligt med AirAsia.

Även SilkAir flyger direkt Langkawi från Singapore för ca 1400 SEK tor. Bagage ingår i priset.

Om ni åker till Langkawi har ni ett boende ni söker på Beach Garden Resort på Cenang Beach. Där är ett måste att boka då de endast har 13 rum och det är väldigt poppis. Skicka ett mail och kolla. Ni betalar ingenting förrän ni checkar ut. http://beachgardenresort.com/index.asp
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/292657

Svenska medborgare får 90 dagars uppehållstillstånd per automatik i Singapore och Malaysia vid ankomst.
Det blir inte billigare att boka flyg på plats. Risken är i stället att det är fullt då det fortfarande är högsäsong.

Info om Langkawi finner du i min Guide:
http://www.reseguiden.se/reseguider/langkawi-on-som-erbjuder-det-mesta-5278#axzz1pszDJoie
Av My53
15 feb. 2013 22:07
Borneo kanske? Ön Mabul på östsidan .Man kan flyga till Tawau o därifrån buss till Semporan för vidare färd ut till Mabul eller ngn av de andra öarna där.Speciellt om man gillar dykning o snorkling.
Singapore: dyrt tycker jag men om ni är där rekommenderar jag ett besök på Akvariet ute på Sentosa. Det var helt fantastiskt! Den indiska stadsdelen har charm och folkliv.
15 feb. 2013 23:08
Singapore är häftigt, glöm inte att besöka Raffles hotel och ta en Singapore Sling.
Ta också en titt in på Marina Bay, det nya häftiga hotellet med poolen uppe i skyn,
Sentosa är också fint, det missade vi när vi var där...:(
Vi åt middag på en häftig restaurang högst upp där man snurrade runt sakta med fantastisk utsikt över stan. Prima Tower Revolving Restaurant
Besök en av de fina hotellen som heter Pan Pacific, där åkte vi hiss utanpå hotellet, skitkul och läskigt, sen gjorde de också min favortidrink Alexander bäst av alla länder jag varit i.
Det hotellet valdes till ett av världens bästa tror det var 1988 eller 1989.
Jag tycker det är fascinerande att besöka dessa hotell i främmande länder, de är så fantastiska. Inget man ser i vårt land. Titta nu bara på denna häftiga Marina Bay Sands http://www.marinabaysands.com/.
Mvh Eva
Av Bibby
16 feb. 2013 02:49
Att bo på Marina Bay Sands i SIN känns väl som ett måste om man är där ett kort tag, så dyrt är det inte och det är bara gäster som har tillgång till poolen.

Bo på i ett club-rum isf och njut av de extra fördelarna som då erbjuds, The Club (loungen) ex.vis och en massa andra fördelar.
Av Annl
16 feb. 2013 17:40
Jag har bott på Marina Bay Sands i ett clubrum och det var inte direkt billigt så vill man ha ett boende till rimligt pris så är det inte något bra alternativ tyvärr - även om det är grymt häftigt och vi tyckte att det var värt varenda krona (vi delade upp boendet i Singapore i två delar; ett i Clarke Quay och ett på Marina Bay Sands på grund av priset).

Det är riktigt att det bara är hotellgästerna som har tillgång till poolen men man kan som utomstående betala en mindre summa (vill minnas att det handlade om 10 eller 20 Singporedollar) för att åka upp till en speciell, avspärrad del av pooldäcket för att kolla på utsikten. Från denna del kan man även spana ut över det fräcka poolområdet men man kommer som sagt inte in där.
16 feb. 2013 18:47
Du ska lämna Singpore så fort som möjligt. En grå, trist "betong"-stad utan någon som helst asiatisk charm.
Av Theelf
16 feb. 2013 19:05
För det första: kul med Singapore! Ett fantastiskt ställe jag aldrig tröttnar på.

Jag upprepar mitt stående tips om Singapore (använd sökfunktionen - det finns redan väldigt många BRA tips om Singapore här):

MAT! Vad du än gör i Singapore - missa inte ett besök på foodcourts och hawker stalls som Lau Pa Sat, Newton Circus, Tekka Center, Maxwell Street och East Coast Seafood Centre. Det finns naturligtvis många fler, men de har en sak gemensamt - fantastisk mat.

Bad: Varför inte testa Tioman Island. Kör en sökning här på RG - det finns en tråd med riktigt bra info.

/TheElf
16 feb. 2013 19:27
Singapore är ju en stor betongstad. Visst, gillar man sådana så kanske det är "fantastiskt" men det har ju inget med Asien att göra. Staden har ju ingen skäl som många andra utan är ett hopkok at världens alla medborgare i princip.
Är man så långt hemifrån finns det bättre platser att tillbringa sin tid på.
16 feb. 2013 19:30
Gillade Singapore, denna smältdegel, skarpt ! skulle gärna resa tillbaka, missa inte ett besök på Raffles hotell, baren med nötskalen på golvet :)
Av Annl
16 feb. 2013 21:13
Håller helt och hållet med och skulle också gärna åka tillbaka dit.

Håller även med the Elf om att maten är riktigt god.

Singapore är ett riktigt roligt ställe.

Citerat från resemaja:
Gillade Singapore, denna smältdegel, skarpt ! skulle gärna resa tillbaka, missa inte ett besök på Raffles hotell, baren med nötskalen på golvet :)
Av Mrb
16 feb. 2013 21:14
Citerat från traveller1:
Singapore är ju en stor betongstad. Visst, gillar man sådana så kanske det är "fantastiskt" men det har ju inget med Asien att göra. Staden har ju ingen skäl som många andra utan är ett hopkok at världens alla medborgare i princip.
Är man så långt hemifrån finns det bättre platser att tillbringa sin tid på.
Märkligt inlägg. Vilka städer är inte byggda i betong? New York är en smältdegel - har New York ingen själ? Till och med Göteborg är ett "hopkok" av medborgare från olika länder.

Har själv varit i Singapore och skulle gärna återvända dit. Marina Bay Sands är ett av världens fräckaste hotell med en infinitypool 200 m upp i luften. Clark Quay har ett stort utbud av restauranger, Little India är lite som Indien (på gott och ont). Vi tog aldrig linbanan ut till baden i Sentosa, men det ska vara jättefint. Om du har barn ska Nightsafarin på Singapore Zoo vara kanonbra.
16 feb. 2013 22:37
Newton Circus for the win. Den bästa asiatiska maten jag ätit och billigt dessutom.
Citerat från theelf:
För det första: kul med Singapore! Ett fantastiskt ställe jag aldrig tröttnar på.

MAT! Vad du än gör i Singapore - missa inte ett besök på foodcourts och hawker stalls som Lau Pa Sat, Newton Circus, Tekka Center, Maxwell Street och East Coast Seafood Centre. Det finns naturligtvis många fler, men de har en sak gemensamt - fantastisk mat.

/TheElf
16 feb. 2013 23:42
Singapore är den överlägset mest själlösa staden i hela Sydostasien. Noll charm.
Varför åka så långt bort till något så trist?

Ja, alla städer är byggda i betong. Helt rätt.
Men många har en själ.
Se på Bangkok, eller uråldriga städer i Vietnam.

Singapore har ingenting. En handelsplats för marknaden i Asien. Många företag har sin bas här.
Och fiktiva, uppbyggda såkallade stränder och badplatser.

Staden är ju inte ens vacker om man jämför med standarden i världen. Långt under medel.

Little India är väl den enda platsen värt att besöka
Av Bibby
17 feb. 2013 01:34
Jag är nog benägen att hålla med om att Singapore är ganska tråkig. Då jag är en sucker för skyskrapor och häftig arkitektur så funkar dock några dagar där.

Staden med stort S är Hong Kong, ALLA kategorier vad gäller resmål, där finns ALLT!!!!
Av Hawaii
17 feb. 2013 06:55
Singapore är onekligen en unik stad, både på gott och ont. Det var trist att mycket av den gamla charmen rensades bort för ett antal år sedan (vilket de nu inser var ett misstag), men trots det är den en mycket intressant stad, med mycket att se och göra. Singapore Botanic Gardens är en av de förnämsta i hela världen med historia tillbaka till 1859. Gratis inträde och öppen 06:00-midnatt. Även om man inte är speciellt intresserad av växter är det en fin upplevelse. Gardens by the Bay, som ligger mycket nära Marina Bay Sands, öppnades i juni 2012 och är en annan totalt unik upplevelse. Finns inget liknande någon annanstans. Senast jag var där för ett par månader sedan så bodde vi på Holiday Inn Atrium, som är bara ett par minuter (på fot) från Singapore River och Robertson Quay and Clarke Quay, med stort utbud av restauranger. Hotellet kan nog beskrivas som "mellan-läge" när det gäller pris, men vi tyckte det var toppen med ett utmärkt rum och en makalös buffé frukost. Och intressant arkitektur.
Av Theelf
17 feb. 2013 08:48
Om man gillar Singapore eller inte handlar väl om förväntningar och vad man är intresserad av. Om man är ute efter en upplevelse som liknar Hong Kong eller Hanoi så blir man säkert besviken. SG brukar ju kallas "South East Asia for beginners" och det stämmer väl ganska bra.

Boat Quay och baren Penny Black är en av mina favoriter.
17 feb. 2013 16:18
Öarna öster om Malaysias fastland har väl bäst väder från slutet mars,april-okt, de du nämner och tex Tioman Island, som för övrigt ska ha flygförbindelse med Singapore...medan västsidans öar som Langkawi har sin bästa säsong fram till mars-april.
Av Modkr
17 feb. 2013 16:27
Tack för många bra tips.
Tycker dock det är lite tråkigt att ett par av er bråkar här på Reseguiden. Här vill man ju läsa om intressanta platser och upplevelser. Vi får alla bilda oss en egen uppfattning om resmålen, beroende på vad vi har för intressen och vad vi har för avsikt med våra resor.
Är det ingen som har varit på Bintan? Vet någon om ön är mysig, fint bad, något att uppleva, prisnivå mm? Finns det några andra öar med fina stränder i närheten av Singapore? Det får inte vara alltför "dött" på kvällarna.
Håller på att boka hotell i Singapore. Vilket område är det bäst att bo i? Quay, China town,annat? Tar gärna emot förslag på prisvärt hotell med bra läge.
Fått förslag på att vi kan åka till Langkawi samt Tioman island och Borneo. Andra förslag? Helst max ett par timmar från Singapore med flyg eller båt.
Av Annl
17 feb. 2013 16:35
Vi bodde några nätter i Clarke Quay området och det var väldigt trevligt och med en massa restauranger bara runt knuten vid Singapore River. Jättemysigt område!

Dock vill jag inte rekommendera hotellet där vi bodde men det finns massor av hotell i området.
Citerat från modkr:
Tack för många bra tips.
Tycker dock det är lite tråkigt att ett par av er bråkar här på Reseguiden. Här vill man ju läsa om intressanta platser och upplevelser. Vi får alla bilda oss en egen uppfattning om resmålen, beroende på vad vi har för intressen och vad vi har för avsikt med våra resor.
Är det ingen som har varit på Bintan? Vet någon om ön är mysig, fint bad, något att uppleva, prisnivå mm? Finns det några andra öar med fina stränder i närheten av Singapore? Det får inte vara alltför "dött" på kvällarna.
Håller på att boka hotell i Singapore. Vilket område är det bäst att bo i? Quay, China town,annat? Tar gärna emot förslag på prisvärt hotell med bra läge.
Fått förslag på att vi kan åka till Langkawi samt Tioman island och Borneo. Andra förslag? Helst max ett par timmar från Singapore med flyg eller båt.
17 feb. 2013 17:00
45 min flygresa till Tioman, eller 1,30 till Langkawi, båda direktflyg. Bintan känner jag inte till men ser helt ok ut och ligger ju granne med Singapore. Troligtvis Singsporebornas get-away ställe.
Bodde på Novotel Singapore Clarke Quay bra läge vid floden, helt ok men skulle inte bo just där igen utan pröva nåt nytt nästa gång.
17 feb. 2013 18:03
Så trist med den tråkiga tonen! Well, måste erkänna att jag inte heller föll för Singapore på min tripp 2009, där jag även besökte Bangkok o Kuala Lumpur som jag gillade mycket bättre.. Kanske beroende på trist bemötande på Sim Lim square, när man kom från Bangkoks leenden...

Bodde också på Golden Landmark, njaaa.. första rummet var fullt med myror, men jag fick byta utan problem.

Kände mig lite mer otrygg i Singapore än i de andra städerna ovan, det var ofta buskage vid trottoarerna där jag gick, gillade jag inte...

Dock kul att ha druckit Singapore sling på Raffles.
18 feb. 2013 04:29
Personligen tycker jag ju att så omhuldade Bangkok är en brötstad fylld med lismande månglare med falska leenden så jag tycker definitivt att du skall testa Singapore som alternativ eller referens.
18 feb. 2013 09:21
Citerat från traveller1:
Jag svarar nya personer som (till skillnad mot dig själv) inte har läst varenda tråd i 5 år på Reseguiden.

Det som är repetition för dig är det inte för TS.
Väldigt enkelt att förstå kan man tycka.
Hej traveller1 (antee).
För att vara helt ärlig så svarar ju du inte TS på dennes fråga. TS har ju redan bokat sin resa till Singapore och vill nu ha tips på vad hon ska göra där. Då skulle inte jag vilja ha som tips att man är dum som överhuvudtaget åker dit. Tycker du det är konstruktivt? Nej om du vill hacka på Singapore får du väl starta en egen tråd om det. Tips till dig är då inte att skriva att Singapore ÄR en själlös stad utan kanske skriva lite mer öppet som att "jag tycker att... därför att..." och sedan kanske avsluta med en öppen fråga, typ "vad tycker ni och varför?" Men som sagt, jag skriver inte att du SKA göra så, bara ger lite tips som jag TROR kommer skapa en trevligare stämning för alla :).

Nu åter till ämnet. Som många andra har sagt redan, maten är en höjdare, speciellt på food courts och Raffles Hotel med en äkta SIngapore Sling får man ju inte missa. Måste även slå ett slag för flygplatsen om man skulle råka befinna sig där en längre tid. Har aldrig varit på en sådan trevlig flygplats med utomhusträdgårdar, biografer och mycket annat trevligt som man kan fördriva tiden med.

Enjoy the trip.
Av Bengtar
18 feb. 2013 11:03
Jag har fått njuta av denna fantastiska plats Singapore sju ggr. Som mest tre veckor i sträck. Oftast har jag bott privat och verkligen blivit guidad runt. Sentosa är här nämnt flera gånger och jag gillar det. Botaniska trädgården är en riktig höjdare värt att besöka mer än en gång. Om man kan förlika sig med djur i bur så finns Jurong bird park och zoo. Det finns ett fantastiskt museum om Singapore ur historiskt perspektiv,
Angående sol och bad så är Bintan riktigt bra och höjdaren är Rawa!
Vädret o mars är varmt. Prisnivån är relativt hög för att vara sydostasien. Dock billigt med hänsyn till kvaliten på utbudet.
Av Annl
18 feb. 2013 18:03
Intressant...

Vän av ordning undrar om det där med myror är något som går i Singapore.

Exakt detta hände oss också (och det var skälet till att jag inte ville rekommendera vårt hotell) men även vi fick byta utan några protester.
Citerat från reselover:

Så trist med den tråkiga tonen! Well, måste erkänna att jag inte heller föll för Singapore på min tripp 2009, där jag även besökte Bangkok o Kuala Lumpur som jag gillade mycket bättre.. Kanske beroende på trist bemötande på Sim Lim square, när man kom från Bangkoks leenden...

Bodde också på Golden Landmark, njaaa.. första rummet var fullt med myror, men jag fick byta utan problem.

Kände mig lite mer otrygg i Singapore än i de andra städerna ovan, det var ofta buskage vid trottoarerna där jag gick, gillade jag inte...

Dock kul att ha druckit Singapore sling på Raffles.
Av Ziesta
18 feb. 2013 18:50
Jag bodde i Little India när jag var i Singapore, vilket jag tyckte var ett perfekt område! Speciellt om man gillar indisk mat & färgglada marknader. :-)

Jag funderade också på att ta mig till Bintan sist jag var där, men tyvärr blev det inte så. Du får gärna berätta hur det var sedan, om du åker dit.. om jag skulle göra ett nytt försök nästa gång. :-)
Istället tog jag en buss till Melacka i Malaysia över dagen. Från bussstationen gick det även flera andra bussar till olika badorter.

Personligen tycker jag riktigt bra om Singapore! Jag har hittills varit där 2 ggr och än så länge är det en av mina favoritstäder i världen. Jag tyckte att det var en härlig blandning av kulturer. Vill man bort från skyskrapor ska man bege sig till Joo Chiat, Chinatown eller Little India. Eller kanske en tur ut till den gröna ön Pulau Ubin.

Kika gärna på min lilla guide om du vill ha fler tips: http://www.reseguiden.se/reseguider/singapore-asien-runt-i-en-stad-4864
Av Sierra
18 feb. 2013 22:44
Jag håller med om allt positivt som sagts om Singapore vilken jag tycker är en fantastisk stad. Två besök har det blivit och ett tredje ligger i planeringen.