3 dagar i Singapore - tips på att göra

21 sep. 2012 23:10
Visningar: 3739
Vi har 3 dgr att spendera i Singapore. Vad rekommenderar ni oss 2 vuxna att göra? Vi gillar att ta oss runt per fot eller med buss, tunnelbana osv för att uppleva ställena vi är på. Se det genuina, sånt man "inte får missa" osv. Njuta av inhemsk god mat och dryck och titta på lite shopping.
Tacksam för tips.
Av Dino_81
23 sep. 2012 08:51
Shoppa gör man med fördel på Orchard Road.

Man åker med fördel tunnelbana, dels för att det är förhållandevis billigt (har för mig att en resa kostade från 2 Singaporedollar) och dels för att det går snabbt och är skönt (AC).
Av Annl
23 sep. 2012 13:41
Hej,

Det finns en del gamla trådar på samma tema som du kan googla fram - där finns massor av tips.

Att shoppa i Singapore är inte billigt - om du vill handla märkesvaror - det kan vara bra att veta.

Jag gillade Singapore rejält men hann dessvärre på grund av monsunregn samt sonens armbrott inte alls med det som vi hade tänkt.

En kombinerad buss- och båtrundrur är dock bra för att se stan.

Och i Clarke Quay hittar du en massa trevliga restauranger.

Och bor du inte på Marina Bay Sands så kan du åka upp till deras utsiktstorn för en billig penning för att njuta av en helt enorm utsikt och för att spana in ett helt grymt pooldäck.
Medlemmen har tagit bort svaret
23 sep. 2012 15:59
Hej,

Grå är det sista jag tycker Singapore är. Kom hem för ca 1 mån sen och var mer än nöjd. Tunnelbanan är ren och fin och enkel att förstå, precis som i många andra storstäder, annars är taxi ett förhållandevis billigt alternativ vilket inte är att underskatta om man inte har all tid i världen.

Clarke Quay är ett trevligt hamnområde med väldigt speciellt färgade hus längs Singapore floden.

Du ska definitivt besöka China Town, Little India och Arab Street, bara för att se kontrasterna mot lite mer flådiga stadsdelar som Orchard Road (Dyr märkesshopping). Staden är ganska liten så det är lätt att se mycket på kort tid. I China Town kan jag t.ex. rekommendera ett besök i hinduiska Sri Mariamman templet och kanske Thian Hock Keng templet som bara ligger en kort promenad därifrån.

Är man intresserad av vackra grönområden kan jag rekommendera Singapores botaniska trädgård och gillar man djur så tycker jag inte att man ska missa Singapore Zoo och Nattsafari. Dessa parker är i mitt tycke de bästa jag sett i sitt slag.

Vill man ha något mer autentisk miljö så tycker jag ni ska åka till Bukit Timah naturreservat, som är en regnskog mitt i staden och brukar stoltsera med att man har fler växtarter än i hela nordamerika. Här kan man även få syn på lemurer, apor och en del ödlor.

Se staden från Singapore Flyer som är världens största pariserhjul och blir man inte trött på den utsikten så avsluta en kväll uppe i baren på Marina Bay sands hotel.

Något jag verkligen inte tycker ni ska missa om ni gillar mer genuint, är att äta på något Food Court/Hawker Centre. Prova Maxwell food court om ni ändå är i närheten av China Town.

Jag tycker Singapore har mycket att erbjuda.

Trevlig resa!
24 sep. 2012 01:26
Åh Singapore är så fint och finns massor att göra!
Glöm inte att besöka ön Sentosa och äta lunch med orangutangerna!
Och besök också det häftiga Marina Bay hotel.
Nu minns jag inte om det var Mandarin hotel som hade en så fin restaurang på toppen som tom snurrade runt så man verkligen fick avnjuta utsikten under middagen på kvällen.
Jag vill tillbaka!
Mvh Eva
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Ziesta
24 sep. 2012 11:27
En annan del av Singapore som jag tyckte var mysig och mer genuin är Joo Chiat - den malaysiska delen av Singapore. Här finns fina hus och tempel. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/318848
Inte långt därifrån ligger East Coast Park där man kan promenera utmed havet.

Jag har lite fler tips i min blogg: http://www.reseguiden.se/forum/blogg/17-tips-vart-att-gora-i-singapore-7798

Har även skrivit en liten guide om Singapore: http://www.reseguiden.se/reseguider/singapore-asien-runt-i-en-stad-4864
Av Theelf
24 sep. 2012 11:46
Och jag upprepar mitt stående tips om Singapore (varför inte använda sökfunktionen ibland - det finns redan väldigt många BRA tips om Singapore här):

MAT! Vad du än gör i Singapore - missa inte ett besök på foodcourts och hawker stalls som Lau Pa Sat, Newton Circus, Tekka Center, Maxwell Street och East Coast Seafood Centre. Det finns naturligtvis många fler, men de har en sak gemensamt - fantastisk mat.

/TheElf
25 sep. 2012 22:03
Jag skulle rekommendera Singapore Zoo som ett måste och den konstgjorda ön som är en nöjespark för hela familjen. Kommer inte ihåg vad den ön heter, tyvärr.

Trevlig resa!
Tim
10 jan. 2018 12:40
Singapore is never shy of things to do, you will constantly be entertained and will always find opportunities to try something new, be it an eagle eye view from the Singapore Flyer, a cable car ride in Sentosa or a scuba diving experience in the azure blue waters surrounding the island. Singapore is also known for eclectic street fare, served in hawker centres such as Tiong Bahru and Maxwell Road.

Here are some Best Things to do in Singapore

https://www.thrillophilia.com/things-to-do-in-singapore
Medlemmen har tagit bort svaret
Medlemmen har tagit bort svaret
Medlemmen har tagit bort svaret