Ö-luff & boende på Seychellerna

7 sep. 2022 18:26
Visningar: 234
Jag tänkte öluffa på Seychellerna en månad nu i november. Som jag förstår det behövs inget visum, men jag måste ha bokat allt mitt boende innan de släpper in mig. Hur har ni som ö-luffat där gjort?
Jag vill ju kunna byta ö och riktining som det passar mig.

Ska jag boka via hotels.com och sen boka av dem då jag är insläppt i landet?
Av Lindama
15 sep. 2022 12:03
Hej,

Kom precis hem från Seychellerna och tänker rent spontant att det kan bli otroligt dyrt att öluffa.
Det finns begränsat med boende och de släpper inte in fler turister än vad det finns boende. Så ska du boka något spontant för natten får man också ta konsekvenserna och välja det lilla som finns kvar.

//Linda
22 sep. 2022 13:35
Åh, tack Linda!!

När jag kikar på boenden nu på Hotels.com, Booking och på Airbnb så verkar det finnas väldigt gott om boenden.
Förvisso inte billigt, men jag skulle ändå vilja ha valfriheten att kunna boka på plats. Skall vara där en månad, och gillar jag ett ställe och vill stanna, eller träffar på andra som tipsar om något fint, så vill jag ju kunna styra kosan dit.

Du kanske kan tipsa mig... eftersom du redan varit där. Jag villar både strand (gärna långa och med klart vatten då jag är rädd för sjötroll...) och att kunna vandra i "skog/natur". Flyger in till Victoria, och har även med mig en fällbar resecykel.
Skulle bli så glad för tips!! Just det... soloresenär som inte vill hänga med barnfamiljerna om det ens går att undvika.

Tack på förhand!!
/Felicia
Av Lindama
4 dec. 2022 12:26
Hej igen, ursäkta sent svar :)

Jag förstår dig, vi hade bokat allt innan vi kom dit och är det dåligt väder på ena ön vill man kunna åka över till andra. Dock tar det bara 20 min med färjan om jag inte minns fel så man kan ta dagsturer.
Mitt tips till dig är att kolla upp på vilken sida sjögräset är, vi var där i aug/sep och under den tiden är stränderna på Praslin som finast på östra sidan, Cote D'Or beach, Anze Lazio t ex. Vi valde att bo vid förstnämnda och enligt mig finaste stranden jag upplevde på ön.
Skog och natur har du bäst på Praslin, vi besökte naturreservatet Vallée de Mai, otroligt vackert!
Vi tog även en guidad dagstur över till Curieuse (Sköldpaddsön) som också var otroligt vackert. En dag med vandring i skog, bad på orörda stränder och lokal kreolsk barbeque. Rekommenderas varmt!

La Digue hade vi lite otur med, mkt regn och blåst periodvis och tyckte inte det var lika enkelt att ta sig till en strand för sol/bad där.
På den ön är det definitivt mer äventyrligt. Man får cykla genom djungeln och vandra en hel del för att komma till riktigt bra stränder. Dessa är Grand anse, petite anse och anse cocos.

Vi undvek båtarna som går Mahe-Praslin pga mer vind och större vågor den perioden vi va där och flög istället. Läst att väldigt många spyr på dessa båtar. Tyckte det räckte med båtturen över till La Digue och tillbaka :)

Lycka till :)
4 dec. 2022 14:05
Hej Linda,

Den sjunde av planerade 26 bokade jag min hemresa och lämnade dag tio. Seychellerna var en sån besvikelse för mig. Som soloresenär är detta landet ett riktigt bottennapp. Man träffar inga/socialiserar inte med någon. Konstanta erbjudande om sex från lokala hannar. Jag är en van soloresenär, men har aldrig varit med om ngt liknande. Den omtalade maten var svår att hitta, och inget att göra vågen för OM man lyckades hitta ngn inhemsk lagad mat.

Många av de vackraste stränderna på Mahé var inte badbara pga underströmmar, och det var väldigt svårt att komma i kontakt med lokalbefolkningen. Vacker djungel utan farliga djur, fina vägar med relativt god säkerhet för mig som hade med mig egen cykel. Att landet är en demokrati där invånarna har tillgång till skola, vård, avlopp och rent vatten är ett stort plus.

Att det var dyrt var jag väl förberedd på, men jag tycker inte att man fick särskilt mycket för det. Jag ser överhuvudtaget ingen anledning att åka till Seychellerna. Finns fler länder med 1. mat 2. god mat, en befolkning som går att interagera med och en tydlig kultur att ta del av. På Seychellerna är du inte bara turist, du är BARA turist.

Jag undrar seriöst vad alla de reseskribenter som tagit till orda i tidningar och bloggar anser om personlig integritet. Har aldrig läst så mycket och förberett mig så inför en resa, då jag är van att resa spontant. Detta var absolut inte värt de 3.1 ton Co2, eller de 35tkr som mina nio (av bokade 26) dagar gick på.

Och tack för din input.
Mvh,
Felicia
Av Lindama
4 dec. 2022 19:07
Hej Felicia,

Förstår dig, Seychellerna är mer för par skulle jag tro. Synd att du fick så dålig upplevelse! Alla ställen passar inte alla, så är det.
Hoppas nästa resa blir bättre för dig :) Vi planerar Bali i maj/juni, aldrig varit där så vi ser verkligen fram emot det.

Så lite så!
Med vänlig hälsning, Linda