Boende Seychellerna

Av Moa08
9 maj 2010 03:15
Visningar: 6980
Hej, har tre veckors semster i augusti som jag tänkte spendera i Seychell. Har ngn tips på billig boende? är det bättre att inte boka på en och samma plats? kan man båtluffa och boka boende allt eftersom?
Tacksam tips
Av Ukunda
9 maj 2010 15:25
Hej Moa,
Jag har varit på Seyshellerna i 14 dagar . Vi reser alltid med ryggsäck och lägger gärna våra pengar på upplevelser och fler resor än boende. Seyshellerna hade då som policy att ha "färre rika turister" än fler backpackers. Alla bemötte oss dock mycket vänligt men det var dyrt! Allt var dyrt,boende mat,transporter etc..Vi bodde på ett Guesthouse på Beau Vallon Bay stranden på Mahe. Därefter flyttade vi till Praslin och seglade sedan med segelbåt vidare till La digue. Alla de här öarna har sin charm och skönhet men vi tyckte nog allra bäst om La Digue. En av de vackraste stränder jag sett låg på Praslin-den hette Anse Lazio-oförglömlig. Vi utgick från Kenya och flög då billigt till Mahé.
Ledsen att jag inte kan hjälpa dig med adresser till bra boende. Jag fick hjälp av Seyshellernas ambassad i London .
Seyshellerna är oerhört vackert och verkligen speciellt. Hoppas någon annan kan hjälpa dig bättre!
9 maj 2010 19:57
Hej Moa,

Det finns många öar som alla har sin charm, så jag rekommenderar dig att INTE bo på samma ö alla tre veckorna.
Det gjorde visserligen vi, men vi var där så kort tid. Billigt boende kan inte heller jag tipsa om - men kolla Tripadvisor.com - där skriver folk en hel massa bra saker - sedan är det bara att kolla upp respektive boende.

En del saker är riktigt riktigt billigt men mycket är riktigt riktigt dyrt - t ex restaurangmat. Eftersom de måste importera i storsett allt (kött t ex) så är det dyrt att äta. Som turist betalar du dessutom extra skatt på mat o dryck.

Titta gärna i mitt album:
http://www.reseguiden.se/forum/resor/seychellerna-2008-1811
25 maj 2010 12:23
Hej!

Jag kom precis hem från Seychellerna och det var helt underbart! Två av våra hotellen bokade jag genom en engelsk resebyrå som har rabatter för folk i resebranschen, men det sista på La Digue bokade jag själv. Det hette Calou Guesthouse och var helt fantastiskt. Kolla hemsidan på http://www.calou.de
Kostade 123 euro för en bungalow och då ingick halvpension.
Men det finns massor av ställen som även är billigare. Turistbyråns hemsida har massor av tips på boenden, http://www.aspureasitgets.com

När man kommer in i landet måste man ha boende bokat så det är lika bra att göra det hemifrån. Sen kan du kanske göra ändringar om du vill stanna längre på vissa ställen.
Det är i alla fall enkelt att båtluffa. Mer om detta finns också på Turistbyråns hemsida.

Hoppas du får en fantastisk resa! Hör av dig om du har fler frågor.
16 juni 2010 09:56
Hej!
Jag var på Seychellerna 5 veckor i höstas på vårdcentralspraktik. Vi hade såklart inte råd att bo på hotell så länge, så vi bodde i ett guest house som universitetet tipsade om. Det ligger i början på Bel Ombre, men du har max 5 min till Beau Vallon stranden. Vi betalade 20 Euro/dag. Du får bo i ett helt ok rum med toa, dusch, nybyggt kök med all utrustning du behöver. Det är (som de andra också sagt) dyrt att äta på restaurang. Vi köpte och lagade den mesta av vår mat. Det finns ingen fungerande AC i rummen, men med fläkt i taket och tunna lakan går det finfint att sova. Familjen är trevlig och mycket hjälpsam, de har kontakter på andra öar, ex La Digue där hyresvärden kan fixa billigt boende hos en av hennes väninnor. Här är lite uppgifter, hoppas de stämmer.
Mrs. Katrina Soleil
Tel: (248) 247090 / (248) 515408
P O Box582, Belombre, Mahe Seychelles
Email: (Logga in för att se e-postadress)

Om du vill båtluffa och boka boende eftersom går det säkerligen bra, finns guesthouse's i stort sett överallt.
Hoppas du får en trevlig resa!
/Emma
Av Moa08
17 juni 2010 02:53
Tack snälla alla för era svar. Det var mycket nyttigt och bra . Vår resa blev tyvärr flyttad till våren och vi åker istället till Bali nu i sommar. Men era tips kommer jag använda mig av till våren. Nu måste jag börja söka boende i Bali. Vi har bara köpt biljetten och tänker båtluffa mellan de olika öarna. Om det är ngn av er som varit åt andra hållet och har tips på boende så får ni gärna dela med er.
Hälsningar :-)