Norwegian byter terminal på Arlanda

Av Sierra
29 maj 2012 23:08
Visningar: 4522
Tis, 2012-05-29 16:21

”Terminal 2 är för liten”

Norwegian flyttar nu sin utrikestrafik från Terminal 2 till Terminal 5 på Arlanda. Passagerare som byter från utrikes- till inrikesflyg med Norwegian kan nu checka in bagaget hela vägen till slutlig destination utan att själva hämta och bära det genom tullen på Arlanda.

– Norwegian är den snabbast växande aktören på Arlanda. Trots en rad förändringar i Terminal 2 för att möta vårt ökande passagerarantal, är det ingen tvekan om att terminalen är för liten för vårt trafikprogram, säger Åsa Larsson, Norwegians informationschef.

Norwegian befinner sig i en stark tillväxtfas. Från att ha erbjudit svenska resenärer 22 inrikes- och utrikeslinjer 2008, flyger Norwegian idag över 50 direktlinjer från Sverige. Dagens flytt görs för att möta det ökande antalet passagerer som väljer Norwegian samt som del i bolagets förberedelse inför den kommande långdistanssatsningen från Arlanda till USA och Asien med start 2013.

Källa: Infrastruktur
Av Darleen
30 maj 2012 10:42
Det är väl ändå väl värt att nämna att det inte bara är det "stora" flygbolaget Norwegian som byter terminal! Samtidigt byter de större bolagen Air France, KLM och Czech Airlines till Terminal 2.

I höst kommer hela One world alliansen på arlanda även flytta till Terminal 2. BA, AY och IB.

Bra att uppmärksamma fler bolag än Norwegian.
Av Sierra
30 maj 2012 11:37
Helt riktigt Darleen,

Terminal 2 på Stockholm Arlanda Airport byggs om. Först att flytta in i nya Terminal 2 var Air France, KLM och Czech Airlines vilka ingår i alliansen Sky team. Detta skedde igår, 29 maj. Även Norwegian flyttade igår enl ovan.

Arlanda genomför för närvarande en total ombyggnad av Terminal 2. Kortare avstånd från entré till gate kombinerat med 2 000 nya kvadratmeter är tänkt att skapa en effektiv cityterminal.

Resenärerna kommer att få tillgång till Priority Lane direkt och en ny Business Lounge kommer att färdigställas under hösten.