Norra Tyskland, Polen

20 mars 2010 14:18
Visningar: 4680
Vi tänkte köra till Tyskland, Polen i sommar. Vi börjar i Rostock och drar oss mot Gdynia i Polen eller kanske kör neråt Krakow. Någon som har tips om någon mysig by eller mindre stad, badstrand, billigt boende.
Av Pota
21 mars 2010 17:33
österjökusten för bad men resa Rostock-Gdynia och sen ner Krakow känns som rejäl omväg och kommer att ta tid. Ett alternativ är Rostock och sen följa Oder ner mot Wroclaw och mot Klodzko och längs södra Polen Nysa, Opole och sticka in i Tjeckien och Krakow

Det brukar vara lätt att hitta billigt boende
Av Trea
21 mars 2010 22:03
Gdansk är en supermysig stad med charmiga uteserveringar och fina hus. Bra priser på mat och dryck! Fina stränder, men det ska tydligen vara ännu finare i näraliggande Sopot. Där finns tydligen de finaste stränderna! Krakow är också en fin stad med många sevärdheter.
Av Ewasun
1 apr. 2010 11:42
Hej Veronicka,

Åkte på mc semester från Nynäshamn till Gdansk för några år sen och det blev en väldigt trevlig tur. Gdansk är en medeltida stad med många sevärdheter och marknader.

Fortsatte längs med kusten till Sopot som är modernare men framförallt mycket dyrare, invånarna själva berättade att det anses vara "Rivierans pärla" så därav priserna. Vi tog oss vidare till Gdynia som visade sig vara en fantastisk shoppingstad med rikt nattliv och bra restauranger/barer.

Då vi inte har några kunskaper i polska språket (=problem bla att läsa polska skyltar som ser ut som ryska) tog vi kontakt med svenska kyrkan som ligger centralt i stan och bad om hotelltips. Nu minns jag tyvärr inte vad hotellet de rekommenderade hette men det var en gammal militärförläggning/fängelse som låg mitt i stan och kostade "tji o ingenting". Personalen på hotellet var verkligen service minded så vi fick ett mycket bra bemötande.

Hoppas ni får en trevlig resa!
Mvh Ewa
Av Fredros
1 apr. 2010 12:50
Två förslag ganska nära Gdynia:

1/Tyska koncentrationslägret:
http://www.stenalineguide.pl/files/Stutthof.pdf

2/Tyska ordens huvudstad Marienburg(Polska Malbork): Denna orden spred härifrån tysk kultur/språk med svärd o bibel från 1300-talet o framåt:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Malbork

Det tyska språket/kulturen levde sedan kvar i Baltikum/östeuropa(Olof Palmes tyska var balttyska inlärt under barndomens sommarvistelser hos släkten) fram till 2.a världskriget 1944/45 då Sovjet likt en tavelsudd raderade ut det "tyska" och drev dessa tyskar på flykt .
Tyska ordens byggnad är väldens mäktigaste tegelbyggnad från Medeltiden.