Norra London

3 maj 2013 16:59
Visningar: 359
Efter att ha besökt London ett antal ggr, tänkte vi dra oss lite norr över på vår nästa Londonresa till sommaren. Tänkte bl a besöka Hampstead Heath, Parliament Hill, Highgate och då naturligtvis kyrkogården. Är detta något vi hinner på en dag? Vill ju pausa med kaffe, mat och kanske en öl också. Vi bor i Paddington denna gången. Åker helst buss.
Av Masker
9 maj 2013 17:17
Hej! Det är möjligt om än stressigt att göra det på en dag skulle jag säga. Men om man vill njuta av parken som londonborna gör, äta glass, afternoon tea at Kenwood house och kanske till och med ta sig ett dopp i någon av dammarna t ex Ladies pond och sedan några pints i någon trevlig pubt i Hampstead då skulle jag säga att man inte hinner båda. Speciellt inte om man ska ta sig dit med buss från Paddington. Highgate + cemetry är väl inte en heldagsutflykt men kan ju kombineras med publunch och sedan buss till Camden kanske.

Lena
9 maj 2013 19:20
Tack för ditt svar. Vi kanske skippar kyrkogården, om det är fint väder är det säkert roligare att tillbringa dan i parken. Funderar också på en heldag till Hampton Court och en dag promenad på södra sidan floden fram till Tower Bridge och andra sidan tillbaka. Kan ju alltid hoppa på en buss om vi blir trötta.
Av Masker
10 maj 2013 15:54
Det låter som en skön variation av intressanta saker att roa sig med i London. At the South Bank finns det ett par saker som jag tycker är mycket värda ett besök - The Globe theatre, den nyuppbyggda Shakespear-teatern där man kan få en tur runt av duktiga guider eller om man är ute i god tid (typ nu kanske) kan se en pjäs spelas (vilket jag inte lyckats med ännu). Ett ställe jag också gillar där är The New Tate, där finns mycket spännande konst och upphängt på ett sätt så man kan lära sig/förstå mer. Hoppas ni får en härlig londonvistelse :)

Lena
10 maj 2013 17:00
Vi kommer förmodligen åka båt från Little Venice till Camden. The Globe låter helt som vår smak, så en dag kommer nog att gå åt. Vill ju också gärna besöka Jamies italienska en dag. Ja vi kommer säkert att få fullt upp. Tack än en gång!