Norra Australien vad får man inte missa?

Av Josa
11 apr. 2017 05:33
Visningar: 244
Hej alla!
Jag är inne på att göra ett spontant besök i norra Australien i slutet av min backpackerresa; i början/mitten av maj. Eftersom jag precis kom på att jag ville göra detta har jag inte hunnit planera så mycket. Jag har två veckor till mitt förfogande. Nu behöver jag er hjälp. Vad är en lämplig rutt? Vad får jag inte missa och vad kan jag missa? och vad är det enklaste sättet att ta sig runt förutom bil? Buss eller tåg? Kan tillägga att jag är mest intresserad av natur så alla tips på ställen man kan se vilda djur, regnskogar och vackra nationalparker tas tacksamt emot :-) Tack på förhand!
11 apr. 2017 08:47
VAR i norra Australien? Det är ganska stort... Menar du kring Cairns, Darwin eller Broome?
Av Josa
11 apr. 2017 09:25
Citerat från Worldofmarie:
VAR i norra Australien? Det är ganska stort... Menar du kring Cairns, Darwin eller Broome?
Ja förlåt var lite oklar i ovan text. Jag tänker Queensland; att jag flyger till Cairns och sedan tar mig till Brisbane kanske via någon kombination av inrikesflyg och hop on hop off buss. Några tips och råd? :-)
11 apr. 2017 18:44
Det går Greyhound-buss längs hela kustvägen. Kan rekommendera t.ex. Cape Tribulation norr om Cairns, Kuranda, Atherton Tablelands, Whitsundays, Australia Zoo och Fraser Island vid Sunshine Coast, Gold Coast Hinterland med fina nationalparker.

Du kan läsa mer på http://www.worldofmarie.com/reseguide/australien och så välj Queensland.