Nekad till B2.. Vad gör jag nu..

9 jan. 2019 01:26
Visningar: 417
Hej. Jag var på ambassaden för drygt en vecka sedan för min B2 visa interview men jag blev nekad. Jag skulle resa till USA till min pojkvän och han skulle betala för min resa och vistelse där.. jag hade alla hans bank dokument och pengarna var tillräckligt för att betala för mig. Dom nekade mig för att jag inte hade starka band till Sverige.. Men jag hade med mig personbevis om mig och om båda mina föräldrar för att visa att hela min familj bor i sverige.. men eftersom jag är 17 (fyller 18 i april) och inte har något jobb, inte börjat gymnasiet än så hade jag inga andra dokument att ha med.. men dom nekade mig även för att jag inte hade bevis för att kunna betala för min resa, hur är det möjligt när jag berättade att min pojkvän skulle betala för allt.. menar dom att jag måste ha bevis att jag kan betala för flyg..? vad ska jag göra nu.. skaffa advokat? tips på nån advokat eller bra visaservice som kan hjälpa mig..?
9 jan. 2019 08:11
Varför kunde du inte resa på ESTA?
Där har du kanske en del av förklaringen.
Sen kan det ju spela in att det är en minderåring, ses nog inte helt oproblematiskt att ett barn har dessa omständigheter.

Kanske du behöver juridisk hjälp, omäjligt att säga om det kommer hjälpa.
Du har nog tagit för lätt på det hela, det är du inte de som har saker att bevisa, att övertyga dem att du kommer uppfylla visumets krav.
Av Asok
9 jan. 2019 14:47
Jag tror det är så att eftersom du inte studerar eller jobbar och har tänkt stanna längre än 3 månader som ESTAn täcker så kan jag tänka mig att de misstänker att du kanske planerar att stanna och ev. jobba där. Säger inte att det är så men det kan vara en anledning
9 jan. 2019 16:55
Det var tråkigt att höra. Varför du inte reste på ESTA är naturligtvis intressant, men i praktiken spelar det ingen roll längre, eftersom den dörren i princip är stängd nu. Det du kan göra är att ansöka om B-2 visum igen, men då måste förutsättningarna ha ändrats, annars kommer resulatatet bli det samma.

Det behöver inte vara de faktiska omständigheterna, de kanske redan är helt i sin ordning, utan det kan ju vara ditt sätt att presentera den informationen för ambassaden som inte var tillräckligt övertygande. För att du ska kunna bli beviljad ett B-2 visum måste du på ett tydligt och övertygande sätt svara på en rad frågor de har för att säkerställa att du inte kommer missbruka visumet.

Det de är oroliga för kan vara olika saker, men framför allt de här tre: 1. Att du stannar för länge (ung och kär, pojkvän i USA, tråkigt att åka hem = hög risk att du stannar kvar) 2. Att du jobbar i USA (ung och har inte så mycket pengar = hög risk att du tar ett jobb = olagligt) 3. Att du inte har pengar nog att klara ditt uppehälle, eller någon stabil garant för det i USA. Tar det slut med din kille och du inte har några pengar kan du hamna i en trist situation. Det är ett problem som USA inte har lust att ta hand om och det enklaste sättet att undvika det (från amerikanska myndigheternas synvinkel) är att du inte reser till USA alls.

Det är kring de här tre punkterna som du måste ha ordentligt på fötterna för attt övertyga ambassaden om att risken är mycket liten för att något av detta ska hända.

Det sätt som de bedömmer det på är genom att titta på hur starka band du har till Sverige. Ju starkare band till Sverige, ju sötrre är chansen att du reser hem. Dina band är i dagsläget väldigt svaga. Du har inget jobb, ingen skola som du är inskriven på och inget annat, förutom dina föräldrar, som skapar band till Sverige. Du behöver bygga starkare band till Sverige, helt enkelt. Det enklaste är att börja gymnasiet.

Du kan förmodligen också behöva en större reskassa, om det var något de ansåg vara ett problem. Dina föräldrar kanske kan låna dig pengar som du kan ha som buffert ifall något händer. På det viset blir du mindre beroende av din kille. Visst kan din kille betala din resa, men ur ambassadens synvinkel så framstår det ju som att du är helt beroende av honom och därmed har starkare band till USA än till Sverige. Det ökar risken för att du stannar kvar i USA.

Du nämner inte hur länge du hade tänkt stanna, men jag gissar på att du tänkt stanna en längre tid, eftersom det kostar en del pengar att flyga och du inte har något annat att göra (skola/jobb) i Sverige. En lång resa, för att besöka din pojkvän, utan speciellt mycket pengar och utan något som binder dig till Sverige gör definitigt att de bedömmer risken för att du ska stanna i USA, jobba i USA eller på något annat sätt bryta mot villkoren i visumet som hög eller kanske till och med mycket hög.

Kan du ändra på de här omständigheterna, så kan du mycket väl bli beviljad ett visum. Men det är helt upp till dig att lägga fram ditt fall på ett sätt som är övertygande. Sammanfattningsvis: Starkare band till Sverige, mer pengar och en kortare resa kan sammantaget göra att bedömningen blir annorlunda.

En advokat kan inte göra allt för mycket åt dig, tyvärr. Han eller hon kan se till att din ansökan bli korrekt ifylld och kan hjälpa dig med ungefär samma saker som jag förklarade ovan. Det är ändå du själv som måste gå till intervjun på ambassaden. Har du kollat på visajourney.com? Där finns massor av hjälp och tips att få från folk som varit i liknande situationer. Hoppas det löser sig!