När åka till Australien

Av Bros4
1 feb. 2013 23:04
Visningar: 6647
Hoppas på bra tips om Australien. Man kan väl enkelt säga när, var och hur?
2 feb. 2013 10:07
Väldigt kort fråga och inte lätt att svara på...

När: Norra Australien är bäst maj-oktober och södra Australien bäst november-april
Var: Beror på vad du är ute efter och hur lång tid du har
Hur: Köp en flygbiljett och åk
Av Bros4
2 feb. 2013 13:45
Tack för svaret Marie 78. Tänkte åka i juli-aug och vara där i 1 mån. Det finns kanske några tips på vad man inte får missa och vad man bör se.
Av Desires
2 feb. 2013 14:18
Hej!
Australien är en spännnande och fantastisk kontinent, här finns verkligen hur mycket som helst att uppleva! (Fast vi var där från mitten av januari-februari, hade ca 20-25 grader i de södra delarna av ostkusten, + ett par dagar med riktiga skyfall, 30 uppe runt Cairns.)

Har varit där ett par tillfällen, första gången när dottern skulle studera där - då reste vi runt på ostkusten en månad. Vi besökte t ex
- Melbourne + åkte Great Ocean Road (mest berömt där är stenformationerna "The twelve apostles" ) - mycket vacker kustväg som jag varmt rekommenderar! Phillip Island kan du ta dig till om du är intresserad av att se pingviner.
- Cairns och Port Douglas. Vi flög upp till Cairns och barriärrevet, där finns enormt mycket att se och uppleva. Barriärrevet är ju något alldeles extra, finns många fina öar som du kan ta dig till från Cairns. Vi gjorde även en tur till Kuranda nationapark som jag tyckte var sevärt. Åkte på den gamla järnvägen dit via tunnlar och regnskog, tillbaka med linbanan, vilket var härligt! Port Douglas är också en trevlig liten stad, mer laid back än Cairns.
- Noosa är en underbar liten stad, jättemysig! Förutom charmig stad, härlig strand och fin nationalpark intill.
- Surfers Paradise blev inte vi så förtjusta i. Men ungdomar brukar gilla den staden har jag förstått, mycket surfing och annat kul att roa sig med där.
- Sydney - förstås! Helt underbar stad som verkligen har ALLT tyckte vi! Manly beach som blev vår favoritö, jättefin ö, fin strand, småbutiker och restauranger, vandringsleder mm........ Men det finns många fina öar och platser du kan ta dig till via Cirkular Quay.

Här kan du se foton o få mer tips http://www.desires.se/#post135
.....Sydney-tips http://www.desires.se/#post64

...en jättebra blogg med många annorlunda tips om Aussi har Ziesta http://www.reseguiden.se/forum/blogg/23-guldkorn-i-landet-downunder-8545

Av Bros4
3 feb. 2013 12:31
Jätte bra svar Desires tackar för det. Vilket flygbolag och därmed vilken flygrutt ska man välja?
Av Desires
3 feb. 2013 18:16
Det var många år sedan vi var i Australien, vi åkte då med Thai Airways via Bangkok (mellanlandning 1,5 tim), sedan Sydney och Melbourne. Till Bangkok flög vi med ett rymligt plan, det som sedan gick till Aussi var betydligt mindre och trångt, så det var verkligen två olika upplevelser av Thai.

Idag finns det såklart många fler möjligheter att flyga dit....Quantas har jag hört positivt om, Air China vet jag inte så mycket om, förutom att de verkar ha skapliga priser dit, ca 8.000-9.000 tippar jag. Qantas flyger väl också fortfarande från Frankfurt och London via Singapore, sedan anslutningsflyg med bl a SAS eller British Airways. Kanske det är bättre att mellanlanda och stanna något dygn i Singapore, sedan vidare, i alla fall ska vi göra så nästa gång vi flyger så långt.
Reseföretagen MyPlanet eller Kilroy hade tidigare bra priser till Australien, vet ej hur det är nu.

Så jag är nog tyvärr inte den som bäst kan hjälpa dig vad gäller flyg numera (vi var i Aussi 2001 och 2004).
Kanske andra här i detta reseforum kan tipsa dig om mer dagsaktuella flygrutter/priser. Annars är ju detta ett bra forum att söka flyg i. Lycka till, Australien är ett underbart land!
4 feb. 2013 03:26
Ska du åka juli-augusti så landar du ju mitt i den australiska vintern. Alltså gäller norra Australien om du vill ha lite värme.

är det inte huvudgrejen med det hela funkar ju Sydney, Adelaide och melbourne ändå - fast det är ju inga varma vindar du får direkt. i t ex Blue Mountains och skidorter som Thredbo (uppenbarligen) kan du få snö.
4 feb. 2013 11:11
Vintertiden ska västra sidan vara helt okej vädermässigt, ex Perth - Darwin. boka en ordnad tur (aussi wanderers tror jag de hette) hörde jag mkt gott om! Bra sätt att träffa folk och ta sig fram då bussarna (greyhound) går ganska dåligt på västsidan.
Emirates har väldigt bra flyg, s¨å dem eller quantas är nog det billigaste alternativet!
4 feb. 2013 18:42
Japp, slår ett slag för Emirates (eller Qatar). Det är smidigt att flyga via Dubai (Doha) för det är rätt håll och Emirates har flera A380:or som kör fort.
Ni kan ju åka till en stad och hem från en annan.

Så de bästa alternativen är väl att hålla sig uppe i norr, antingen att resa från Broome till Darwin och se den fina naturen, kanske till Ayers Rock och/eller från Cairns nedför östkusten om ni gillar snorkling, bad etc. Då kan ni åka hem från Brisbane.

Om ni väldigt gärna till till t.ex. Sydney kan ni ju ta det först eller sist och sen flyga vidare. Det är ju lite kallare där då men det är ju inte så våra vintrar precis. Ska själv dit i slutet av augusti och det ska bli intressant, har bara varit där på sommaren tidigare.

Har skrivit massor om Australien på http://worldofmarie.com/jordenrunt
5 feb. 2013 11:56
Sydney är värt en tur oavsett om man gillar strandliv eller inte för det är en otrolig stad.

Oftast, när man är på kortare resor, har jag känslan av att de flesta lägger för kort tid på Sydney för det är mer än Bridge Climb på the Coat Hanger, Fish Market, bad vid Bondi, snapshot vid Operahuset och kanske en trip upp till toppen av Sydney Towers - då de flesta dessutom käkar buffé istället för att äta lite bättre en trappa ned på "360".

Lustigt med vintern, för är det 15-18 grader i Sthlm är det en tröja och (eventuellt) en jacka som gäller. Men efter tre år i Sydney hade jag t-shirt, tröja, hoodie och jacka för att jag tyckte 18 grader var svalt.

Men, statistiskt regnar det mer i Sydney än i Liverpool, England. :-D
5 feb. 2013 13:15
Det sagt... Åker du till Sydney och vill åka till Blue Mountains bör du vara förberedd på att det kan diffa ganska många grader. om det är 10-15 grader i Sydney kan det vara 0-gradigt och snö (inte mycket, men ändå) liksom den senaste vintern i bergen. De mest kända orterna Katoomba och Leura ligger på mellan 800-1000 meters höjd.
Av Bros4
5 feb. 2013 21:43
Fantastiskt så många bra tips!!!! Som ni förstår söker jag så mycket info som möjligt om Australien inför planeringen av resan. Välkommna med fler bra tips och tackar er som redan har skrivet.