Någon som fått klarhet på giltighet på pass till Turkiet?

15 sep. 2012 13:40
Visningar: 1840
Någon som vet vad det är för krav på giltigheten på passet när man ska till Turkiet. Har läst och ringt hit och dit. Är det giltigt under resans gång, tre månader efter eller 6 månader efter hemkomst som gäller??!!
15 sep. 2012 19:15
Hej Susanne,
Nar det galler Turkiet sa ar det olika regler for olika lander da de har en sorts land tax som man betalar nar man landar i Istanbul. For svenskar sa behover du inte betala for det da vi inte behover visum men de ger dig en frimarksliknande stampel i passet som galler i 90 dagar. Om du ska in och ut ur landet sa se till att du far en multi entry stampel. Var forsiktig da om du kommer in med flyg da alla ganger har det inte riktig koll. De gor lite som de vill sa se till att du far den ratta stampeln direkt. Istanbul flygplats har en stor skylt med de lander som behover visa och vart man ska ga da. Det ar inget svart alls men man ska veta i forvag. Kommer du in via flygplatsen och sen vidare via nagon hamn ar det viktigt att du har stampeln i ditt pass da flygplats och hamnar inte har samma regler. Ja ja vet konstigt men sa ar det. Jobbade for 1 manad sen med de turkiska myndigheterna med gaster fran hela varlden sa det ar ingen lek. Hoppas det gar bra for dig.
Med vanliga halsningar Elisabeth
15 sep. 2012 22:18
Citerat från lizbajan:
Hej Susanne,
Nar det galler Turkiet sa ar det olika regler for olika lander da de har en sorts land tax som man betalar nar man landar i Istanbul. For svenskar sa behover du inte betala for det da vi inte behover visum men de ger dig en frimarksliknande stampel i passet som galler i 90 dagar. Om du ska in och ut ur landet sa se till att du far en multi entry stampel. Var forsiktig da om du kommer in med flyg da alla ganger har det inte riktig koll. De gor lite som de vill sa se till att du far den ratta stampeln direkt. Istanbuls flygplats har en stor skylt med de lander som behover visa och vart man ska ga da. Det ar inget svart alls men man ska veta i forvag. Kommer du in via flygplatsen och sen vidare via nagon hamn ar det viktigt att du har stampeln i ditt pass da flygplats och hamnar inte har samma regler. Ja ja vet konstigt men sa ar det. Jobbade for 1 manad sen med de turkiska myndigheterna med gaster fran hela varlden sa det ar ingen lek. Hoppas det gar bra for dig.
Med vanliga halsningar Elisabeth
Det här var ju inte riktigt svar på hur länge passet måste vara giltigt, även om det innehöll mycket annan bra info.