Någon som bott på Koh Mook

Av Johsa
24 mars 2011 05:51
Visningar: 2731
Någon som kan uttala sig om hotellen på Koh Mook. Visst kan även jag se att Sivalai Resort ser finare ut en Charlie Beach resort. Men egentligen undrar jag om Charlie är OK? Vi är två vuxna o två barn (8,11) . Någon som vet Vad man kan få betala på de respektive ställerna nu i april månad?? Tänkte stanna 2 nätter. Reser om 3 dagar . Så snälla svara någon :-)
Av Dt
24 mars 2011 09:10
Hej!
Jag var på Koh Muuk för ca 2-3 veckor sedan. Vi hade förbokat på Pawapi resort som ligger ca 300 meter från Sivalai. Två sista dagar på ön bodde vi på Charlie.

Det positiva med Pawapi är att alla bungalows är jättemysiga, gjorda av träd (otroligt lugnt och enbart några meter från havet). Alla boende har hängmattor som är så mysiga. Problemet med dessa bungalows är att det är svårt att hålla de rent, städningen fungerar inte alls och tvätta inte dina kläder på deras tvättservice ifall du bor där (vita kläder blir gula). Jag och min sambo hade förbokat där och betalade runt 450 per natt.
Sivalai är mycket finare boende, men det är otroligt dyrt att äta där, många av deras boende söker sig vidare till andra ställen att äta. Stranden utanför Sivalai är finare än utanför Pawapi. Utanför Pawapi kan det finnas glasbitar etc. Det som är jobbigt utanför både Pawapi och Sivalai är att tidvatten ställer till det och man har bra badvatten från ca 9 på morgonen till 14 på dagen. Därefter kan man inte bada.

De två sista dagarna bodde vi på Charlies och jag tycker att dessa boende är mycket bättre än Pawapi och Sivalai pga. av läget och priset. Chariles kostade oss 2 nätter 800 kr, men vi kunde inte dra ner priset eftersom de hade nästan fullbokat. Det är inga jätte fina boenden men helt ok för några dagar. Tidvattnet påverkar inte badandet och det finns en pool. Båten som ni kommer med stannar precis utanför Charlies. Det negativa med stranden där är att det finns båtar, men det är också bra för utflykter till andra ställen.

Andra tips:
Ifall du bor på Koh Muuk så bör du besöka Hilltop som är en jätte mysig restaurang med god och billig mat. Det är en underbar thailändska som har restaurangen och hon har en underbar liten apa som man kan leka med.
Andra utflykter:
Grottan, som man simmar igenom med en guide och kommer till en helt underbar strand. (tar en förmiddag)
Koh Rok - otroligt bra snorkling, massvis med färggranna fiskar och otroligt fin strand. (en dagsutflykt)
Koh Kradan - jättemysig ö 30 min från Muuk. Otroligt bra badvatten, påverkas inte alls av tidvatten, otroligt fina stränder, du hittar definitivt en egen bit av stranden. Hade själv föredragit att bo där i några dagar.

När vi var där regnade det nästan varje eftermiddag och det blir alltmer regn sa de, men det ströde inte oss så mycket. Regnet är så varmt :).

Hoppas att ni får en underbar semester.
Av Loho
24 mars 2011 19:56
Hej.
Vi bodde på Charlie Beach resort för några år sedan. Bungalowerna var helt ok. Vi hade två stycken med conectingdoor, perfekt när man reser med barn. Ön mitt emot Charlies, Koh Kradan är oxå värt ett besök.
Ha en trevlig resa! // Lotta
Av Johsa
24 mars 2011 20:46
Tusen tack! Känns bra attåka dit nu :-) Tack Tack