Miami Beach, tips tas tacksamt emot!

Av Aekberg
15 apr. 2013 09:26
Visningar: 410
Jag har varit en hel del på Miami Beach, har faktiskt svårt att komma på någon plats jag varit på som fångat mig på det sätt Miami Beach har sugit till sig mig. Och jag anser mig vara rätt så berest.

Snart drar jag till Miami Beach för åttonde gången, så det jag undrar över är om någon har några tips på smultronställen som jag kan ha missat?

Är det t.ex. någon som åkt över till Bimini (Bahamas), hur åkte ni dit och hur var det, tips m.m.? Funderar på en liten tripp över dit.

Har ni tips på någon bra strand som man kan passa på att upptäcka i närheten av Miami Beach, ni behöver inte skriva Miami Beach, utan jag är ute efter någon lite mer udda strand.

Har ni åkt ut till öarna i bukten och badat? Hur tog ni er dit, hyrde ni båt och i så fall vart hyrde ni båten, priser m.m.?

Jag har varit nere på Key West och åker nog dit igen denna gången, något tips på ställen att stanna till på, när man är på väg dit?

Andra förslag på saker som ni anser man inte skall missa? Jag har gjort en hel del, men man vet aldrig vad man missat, sedan hjälper ju era förslag även kommande resenärer som söker tips.

Jag bor numera inte på South Beach efter några mindre lyckade hotellupplevelser där, dock har jag några bra upplevelser där också, men numera bor jag lite mer norrut på beachen, och det fungerar utmärkt, det är ändå så nära till South Beach och även till andra platser. Men vad har du för tips på boende? Och vad är fördelen med just det alternativet?
Av Mdivall
16 apr. 2013 10:38
Hej,

Jag har paddlat ut till en av öarna i bukten mellan Miami Beach och Miami, antar att det är den bukten du menar. Fungerade bra och jag kommer ta mig ut till fler av dessa öar. Den jag var på var Pelican Island och jag utgick från Pelican Harbor Park där jag parkerade bilen och paddlade ut ifrån. En varm och riktigt skön dag i februari 2012.

Bimini har jag undersökt lite och hittade bl.a. en expressbåt som man kunde åka ut med på morgonen och hem med på kvällen, jag kommer testa av Bimini längre fram, men har ännu inte hunnit med det. Jag tar också gärna emot tips om detta!

Stränderna på Key Biscayne är bra, om man vill komma till andra stränder än Miami Beach.

På vägen ner mot Key West brukar jag stanna till på Robert is here och botanisera bland frukter, såser mm, det är en rolig historia kring den butiken. Sedan är ju annars själva resan över alla broar och öar en upplevelse i sig. Har dock stannat på någon marknad och även någon som har haft garageförsäljning har jag tittat in hos på vägen neråt.

Jag har köpt ett hus på Miami Beach, och efter mycket letande och funderande så valde jag att införskaffa det uppe vid 74th street, så jag bor numera också lite norrut på Miami Beach när jag är där. Jag fann det området som det mest optimala. Jag tittade t.ex. också på hus/lägenheter nere på South Beach, men då får man mer festande ungdomar på halsen och saker och ting kan ju gå lite vilt till... så jag valde att investera i ett hus där det var lugnare, men ändå hade restauranger, affärer, barer runt hörnet, stranden finns ju bara ett stenkast ifrån allvar man än är på Miami Beach, och det är enkelt och nära till South Beach därifrån.

Jag skall snart till Miami igen och nu när huset är färdigrenoverat kommer jag ha mer tid åt att upptäcka mer udda ställen, jag kommer försöka skriva lite om nya platser som jag upplevt när jag varit där nästa gång...