Mellanlandning Istanbul, från Arlanda vidare inrikes till Izmir

28 juni 2016 19:09
Visningar: 617
Jag har planerat att resa till Izmir i Turkiet cirka 19:e juli och hade då tänkt mig Turkish Airlines med mellanlandning i Istanbul. Tiden mellan flyget från Sockholm och flyget till Izmir är 1 timme och 25 min. Hur är det att mellanlanda i Ataturk för att sedan flyga vidare inrikes? Räcker 1 timme och 25 minuter?

Hittade en liknande tråd som var från ett par år sen. Men nu vet jag inte hur det var i Ataturk vid 2011 typ, när det gäller tiden i passkontrollen osv. Sist jag åkte till Istanbul (ingen mellanlandning), var förra året i slutet av juli. Tycker det var ganska mycket människor där och i passkontrollen.
29 juni 2016 20:38
Hej!

Jag mellanlandar alltid i Ataturk flygplats, flera ggr per år. Flyg som ankommer från Arlanda går inte igenom passkontroll vid mellanlandning och det räcker gott och väl med 1 timme och 25 minuter. Har oftast två timmar på mig och brukar hinna sätta mig i loungen, fräscha upp mig (kmr alltid med nattflyg) och äta på den tiden.

Med tanke på gårdagens attacker vet jag dock inte när flygplatsen öppnar igen och hur säkert det är att mellanlanda där just nu. Åker själv via Ataturk nästa månad igen!