Mellanlanda Istanbul?

2 aug. 2016 22:05
Visningar: 1656
Hallå där,
Sitter och kollar flygbiljetter till Nya Zeeland nu i Oktober och alla biljetter som jag hittar med bra priser och helt ok flygtider är rutter som gör mellanlandning i Istanbul. Vad tror ni? Vågar man boka ändå trots oroligheterna?
Av Bibby
2 aug. 2016 23:38
Absolut.
5 aug. 2016 11:34
Samma undrar jag...
5 aug. 2016 11:54
Citerat från Genes161:
Samma undrar jag...
Kan du ju bara själv avgöra. Sannolikheten för att det skulle smälla just då du är där är ju liten, men det är ju upp till dig. Ingen vet vad som händer eller kommer att hända där borta.
Jag hade tittat mer på vilket flygbolag det är, inte var det landar. Själv reser jag hellre med t.ex. Emirates än Turkish Airlines.
5 aug. 2016 12:21
Att det skulle smälla är jag inte särskilt orolig för. Utan det kan vara mer andra saker, som tex att militären tar över flygplatsen och "typ" stänger den. Detta fenomen hände för inte så länge sedan i Bangkok.

Jag vill oxå bara höra hur folk reagerar och om andra vågar boka. Just nu är det riktigt billigt för vår familj att boka till just bkk. Och jag tror att vi kommer boka.
Av Antalya
5 aug. 2016 13:12
Kom nyligen från Istanbul. Nu är det mycket säkerhet än tidigare i flyg platsen, Jag reser samma väg i december också.
Mellanlanda i Istanbul, säkert?
Turkiet Feliciac, 12 dec. 2014
Updaterad av Genes161 för 2 år sedan
2
Hej. Vi ska åka till Kuala Lumpur den 19 december och vi kommer hem den 2 januari. Båda dessa gångerna ska vi mellanlanda i Istanbul. Vi flyger med Turkish Airlines. Jag känner mig lite orolig över ISIS, är min oro befogad eller är Istanbul säkert att mellanlanda i? UD säger ju ingenting om ...
Mellanlandning Istanbul 8h - fast på flygplats?
Turkiet Noahs, 28 okt. 2014
Updaterad av Mickenyfiken för 4 år sedan
2
Vi mellanlandar i Istanbul 17.00 och vårt nästa flyg åkter inte förrän 8h senare, 00.50. Nu undrar jag om det är tillåtet att lämna flygplatsen så man kan utforska istanbul under tiden, eller är man illa tvungen att sitta kvar på den tråkiga flygplatsen i hela 8h. Såg att vi inte heller var ...
Mellanlandning Istanbul 1 dag - göra vad?
Turkiet Linnan, 7 mars 2014
Updaterad av Linnan för 5 år sedan
3
Hej, Mellanlandar i Istanbul på väg hem från Dubai. Anländer 11.25 och planet till Arlanda lyfter 21.00 så drygt 9 timmar att slå ihjäl. Några tips på hur jag bäst spenderar tiden? Värt att lämna flygplatsen och "göra Istanbul" och i så fall hur? Har aldrig varit på den flygplatsen förut så ...
Mellanlandning Istanbul, från Arlanda vidare inrikes till Izmir
Turkiet Resare16, 28 juni 2016
Updaterad av Newyorkchic för 2 år sedan
1
Jag har planerat att resa till Izmir i Turkiet cirka 19:e juli och hade då tänkt mig Turkish Airlines med mellanlandning i Istanbul. Tiden mellan flyget från Sockholm och flyget till Izmir är 1 timme och 25 min. Hur är det att mellanlanda i Ataturk för att sedan flyga vidare inrikes? Räcker 1 timme ...
Istanbul
Turkiet Marmar1, 17 jan. 2015
Updaterad av Mrcool för 4 år sedan
6
Hej, Vi, två vuxna och två barn, ska mellanlanda i Istanbul och stanna där i några dagar i mars. Har inte varit i Turkiet innan. Uppskattar verkligen råd och rekommendationer för Hotell med bra avstånd till flygplatsen och centrum och annan nyttig info t.ex visa-kort användning och transporter... ...
Lounger på ataturk/Istanbul
Turkiet Nenaik, 4 aug. 2018
Updaterad av Nenaik för 37 veckor sedan
2
Hej! Undrar hur man går till väga när man vill komma intill på en lounge. Har med mina gamla föräldrar och en mellanlandning på ataturk på 8 timmar. Vill hitta ett bra sätt för oss att vila på. Måste man boka in sig i förväg? Vad kostar det? //tack ... Nenaik: Tack för informationen. Tyvärr ...

Om Istanbul Turkiet

Arkitektur
Historia
Kultur
Nattliv
Shopping
Storstad
Weekend

I Istanbul möts Europa och Asien. Bosporensundet är det enda som skiljer de två världsdelarna åt och sundet binder ihop Medelhavet med Svarta havet. Istanbul, forna Konstantinopel, har mycket historia, varma människor och fantastisk mat från världens alla hörn.

En båttur på Bosporensundet rekommenderas varmt, upplev staden från vattnet och se hur enorm staden faktiskt är. Stanna till vid någon restaurang vid vattnet och njut av färsk fisk eller varför inte lokal kebab? Avsluta med en klassisk turkisk dessert, de är fenomenala på att göra små bakverk med pistagenötter och annat gott. Även du som egentligen inte är förtjust i sötsaker kan njuta av dessa vackert skapta bakverk.

Hagia Sofia, denna enorma kyrka som är lika vacker på utsidan som insidan, är väl värt ett besök. Den stora kupolen syns på långt håll och gör ett mäktigt intryck. Vill du uppleva en lugnare del av Istanbul kan du besöka Prinsöarna som består av nio olika korallöar belägna i Marmasjön – här finner du bland annat stränder och häst och vagn istället för taxibilar.

Många besöker Istanbul för shoppingen. Ska du till exempel sy upp klänningar och kostymer inför ett bröllop eller annan fest kan du passa på att göra detta till bra priser i Istanbul.

Utsikt över Bosporen från en "rooftop bar"
1 / 34
22 miljonersstaden
2 / 34
Blå Moskén i solnedgång.
3 / 34
På promenad vid Marmarasjön
5 / 34
Miniaturk - Aspendos Amphitheatre, Antalya
7 / 34
Istanbul i solnedgång
10 / 34
kryddstarkt!
11 / 34
Miniaturk - Rock Houses of Mardin, Mardin
16 / 34
Te på Pierre Loti kafé
17 / 34
På Bosporenturen
19 / 34
Vackert visade varor
20 / 34
en annan vy på tvätten
22 / 34
På väg till Agia Yorgi kyrkan
26 / 34
Månljus över Bosporen
27 / 34
Vyn från Topkapi palatset
28 / 34
Båttur på Bosporen - nära Svarta Havet
32 / 34
En välkänd vy - vi anländer till Eminönühamnen
33 / 34