Mellanlandning i suvarnabhumi

Av Sanmat
8 juli 2015 17:18
Visningar: 200
Hej. Behöver lite expertråd här. Vi landar i suvarnabhumi kl 15.20 den 25 dec. Tanken är att åka till Manila direkt. Sitter nu och ska köpa flygbiljett och har hittat en som går 17.55 (philippine airlines). Frågan är nu om det är fysiskt möjligt att hinna till det? Vi ska ju igenom immigration, hämta våra väskor och checka in på det nya... För det är väl 1-2 timmar innan man måste checka in? Vilket betyder att vi måste vara incheckade senast 15.55-16.55??
Av Hawaii
8 juli 2015 18:25
Oavsett om det fungerar eller ej tycker jag att det är alldeles för chansartat att ha 2 separata bokningar med minimum tid mellan flygen. En mindre försening vid ankomsten till BKK så är det kört. Hade själv definitivt lagt in ett nattstopp i Bangkok för "peace of mind". Annars, rent allmänt, är det ju omöjligt att veta i förväg hur lång tid det kommer att ta genom immigration, hämta väskor, tid för incheckning och tid genom säkerhetskontrollen. Fyra stora osäkerhetsmoment.

PS. Och så vitt jag vet måste du gå genom immigration vid utresa också, vilket i så fall innebär fem stora osäkerhetsmoment. (Har ingen aning om det finns transitmöjligheter på BKK men det finns säkert andra som vet detta).
9 juli 2015 15:35
Helt enig med Hawaii om att det är för många osäkerhetsmoment. Lägg till att 25 dec är högsäsong med extremt fulla flyg och det kan vara svårt att få platser på andra flyg om du missar det tänkta.