Mellanlandning i Honkong

Av Ts 01
15 dec. 2009 19:18
Visningar: 2599
Hej, Vi är en familj som kommer att åka till Filipinerna om en vecka. Mellanlandning sker i Honkong.
PÅ hemvägen är uppehållet nästan 9 timmar och då tänkte vi försöka hinna in till stan. Vet någon om det ens är möjligt att lämna flygplatsen och måste man då checka ut och checka om bagaget? Och hur lång tid tar det in till city?
Av Hawaii
15 dec. 2009 20:11
Utgår från att ni har en genomgående biljett (d.v.s. samma reservations nummer för hela resan)? I så fall checkas baggaget in i Manila till er slut destination, och ni behöver inte bekymra er om det i Hong Kong. Och det finns ingen som hindrar er från att lämna flygplatsen och åka in till stan. Enda kruxet är ju att ni får gå genom "security" igen. Tåget (Airport Express) tar 24 minuter och jag tror det går var 12:e minut.
15 dec. 2009 21:17
Hej!

Jag åker imorgon till Filippinerna ( cebu ) o har också mellanlandning i Hong Kong.
Samma för oss när vi ska hem med uppehållet, jag kontaktade flygstolen igår där vi bokat våra biljetter och dom bad oss kolla upp detta när vi kommer till Hong Kongs flygplats för han var ej säker på att man fick lämna transit området pga säkerheten. Men vi hoppas verkligen att man ska kunna åka in till Hong Kong för hur kul är det att sitta på en flygplats länge.

Enligt honom ja pratade med checkade man bara in bagaget en gång, så hoppas d stämmer.
Trevlig resa... =)
Av Bibby
16 dec. 2009 01:08
Jag hade dryga 12 timmar där för ett par månader sen, finns ett ställe där man kan lämna bagaget (vi var ej in-checkade) och vi åkte in till stan och shoppade och käkade, sen tillbaka. Är man incheckad så är det ju ännu bättre. Går fort fram och tillbaka, och en returbiljett (samma dag) kostar 100 HKD. Finns massor att göra i denna underbara staden.
Av Ts 01
16 dec. 2009 13:09
Hej,
Tack för era snabba svar. Har försökt att kontakta Cathay Pacific men utan resultat. Vi har checkat in för hela vägen så vi får nu bara hoppas att inte säkerheten ställer till det för oss så att vi kan få lämna området.
Av Marcin
16 dec. 2009 21:30
Hej, det spelar ingen roll om ni lämnar flygplatsen för att det blir ett säkerhetskontroll till när ni kommer tillbaka