Mauritius - Tips

4 mars 2017 16:02
Visningar: 885
Hejsan,

Vi har bokat en resa till Mauritius nu i mitten av mars och vi kommer att va där i två veckor för sol och bad, avkoppling, god mat och härliga upplevelser.

Men vi har endast bokat flygstolarna och även om vi är vana resenärer så är detta vårt första besök på denna ö och därför behöver vi nu lite tips och råd främst vad gäller boende från alla er som känner till denna vackra ö! :-)

- Behöver man ha boendet klart när man ankommer till Mauritius?

- Vi funderar på att bo första veckan på en sida av ön och framförallt bara må gott och koppla av på stränderna och den andra vecka på en annan del av ön för att se oss omkring mer och uppleva mycket av allt det man skulle vilja få se på denna ö.
Så frågan är har ni några tips på mysiga boenden, gärna något lugnt och romantiskt där man kan uppleva att man har "en egen oas" och direkt vid stranden.
Men eftersom vi tänker att vi kan bo på minst ett par olika ställen, så tar vi gärna emot prisvärda tips på alla möjliga boenden?
Finns det t.ex. Bungalows på stranden, känner ni till ett mysigt B&B, kan man få ett par nätter för ett rimligt pris på ett lyxigare resort eller är det absolut bästa att boka privat via AirBnB eller direkt på plats?

- Vad är det man absolut bör se och uppleva när man besöker Mauritius?

- Hur enkelt är det att ta sig runt på ön och är taxi det mest prisvärda alternativet?

- Hur är vädret i mars månad, behöver man ha med sig något varmare till kvällarna?

Det är som sagt boendet som vi funderar mest på men vi är tacksamma över alla tips och ideér vi kan få! :-)

Ett stort och varmt tack på förhand !!!
5 mars 2017 11:01
Hej. Jag var där under jul och nyår och bokade boende via Airbnb. Först 6 nätter på den västra sidan och sedan 8 nätter på den östra. Bodde hos privata samt ett guesthouse, troligtvis inget för er. Jag hyrde bil en dag och tog mig runt på egen hand. Fanns många fina stränder på den västra sidan, men framförallt på södra delen av ön. Där fanns det härliga stränder där man kunde va för sig själv, finna sin egen plats. Albion, där är det mer lokalt, Fliq en Flaq mer turistiskt. På den västra sidan fanns flera fina boenden söder om Mahebourg mot Blue Bay, bara några meter ned till ett turkosblått hav. Aktiviteter finns det gott om. Bara söka på vad man vill ha, men gå inte på ngn dyk/snorkeltur i Blue Bay Marina Park. Uppskattar att 95% av korallerna var döda, och bara ett fåtal färgglada fiskar. Åkte med en katamaran till ön Ile aux Cerf, kostade ca 54$, med "all inclusive" vad gällde dricka samt en härlig buffé.
Här är två boende på den västra sidan, inte långt från flygplatsen, som ni kan kolla upp..

http://www.henri-vacances.com/en/rooms.htm
http://www.chantauvent.com/Guesthouse.html

/Jens