Mat & matbutiker i Thailand/Khao Lak?

14 jan. 2016 16:36
Visningar: 1496
Hej!
Jag åker snart till Thailand (Khao Lak första månaden) och ska vara där i två månader och funderar lite på detta kring mat. Huset jag bor i har kök och tänker därför att det kanske blir lite billigare att laga lite av maten själv, men vissa vänner säger att det är minst lika billigt att köpa gatumat. Hur ser ni på detta? Och finns det bra matbutiker liknande ICA i Thailand/Khao Lak-området?
Jag kommer träna hårt första månaden och vill därför ha bra och nyttig mat. Tips på bra & nyttig frukost i Thailand?

Jag vet ännu inte vart jag ska spendera andra månaden i Thailand så tips på fina och lite lugnare ställen mottages gärna :)
Av Hille2
14 jan. 2016 18:21
På butiker "liknande ICA" i Thailand finns det ingen billig mat. Man handlar billigast och bäst på någon lokal marknad. Där kan man även hitta färdiglagad mat till låga priser.

Det enda som jag tycker att man kan tjäna något på annars är frukosten, som ofta kostar mer än den borde göra om man äter den på hotellet/restauranger. Nöjer man sig med massor av frukt, youghurt och liknande så blir det mycket billigare att köpa själv. Frukost är inte heller dumt att inta på den lokala marknaden, själv äter jag gärna en stor tallrik varm nudelsoppa med tillbehör.
14 jan. 2016 20:07
Brukar vara billigast att köpa mat i gatukök. Kyckling och nudlar är dessutom perfekt mat i samband med träning:)
Av Pelle77
14 jan. 2016 20:11
Håller med ovanstående, det blir billigast att handla på marknaden. I Nang Thong finns en rätt ok Supermarket. Big C finns i Takua Pa norr om Khao Lak
14 jan. 2016 21:23
Tack för svar :) Vad ungefär kostar en enkel måltid? Funderar på vad man kan lägga för matbudget för en månad där borta. Planerar inte att gå ut och äta på fina restauranger speciellt ofta utan tänker mig mest vardaglig mat.
14 jan. 2016 21:34
Från en vagn längs gatan kostar en måltid 25-50 baht. Typ "pad thai" :)