Marriott Resort - Varning!

6 juni 2010 10:28
Visningar: 1797
Just hemkommen från ännu en vistelse i Salalah, Oman vill jag 'varna' för det nya hotellet Marriott. Detta är ett helt nytt hotell (ingår numera i Solresors utbud), invigdes för några månader sedan och är väldigt fint på många sätt men det ligger på tok för långt ifrån sta'n. Från flygplatsen tar det 1 timme att åka dit. Vill man åka och handla gäller det att hitta en taxi vilket är så gott som omöjligt eftersom det inte finns någon annat än hotellet. Marriott ligger vid en fin strand men är annars omgärdat av ölken. Det finns inte ett hus i sikte. Poolen är stor, solsängarna nya och fina men de står på stenplattor vilket blir varmt. Talade med vänner som testat maten och merparten höll med mig, den var inte värd att åka så långt för. När vi var där och testade deras lunchbuffet var maten torr och serveringspersonalen uppkäftig.
Till Er som aldrig varit i Oman och funderar på Marriott tänk på avståndet. Är Ni villiga att lägga ned 2 tim enbart på transporten till och från Salalah? Taxikostnaden lär ligga runt 15-20 OMR (400 SEK) en väg och det finns inte mkt att se på vägarna särskilt inte under vinterhalvåret.
Om några år när området runt den lilla staden Mirbat har utvecklats blir säkert Marriott mycket lämpligare men som det är nu finns det bättre alternativ.
På hotellet finns en juvelerare, en liten souvenirbutik och en butik som ska sälja sjalar höll på att öppna.