Malaysia över jul

30 nov. 2011 12:30
Visningar: 1013
Jag pluggar för tillfället i Tokyo, och är grymt sugen på att åka iväg över jullovet till lite varmare breddgrader. Blir nog en resa mellan 21-29 Dec

Har hittat hyfsat billiga flyg till Kuala Lumpur, men tanken är att ta mig vidare därifrån till någon ö. Gärna med något snabbt och billigt sätt.

Dock har jag ingen aning om vilken ö jag ska åka till.
Läste att Langawi hade grumligt vatten vid den här tiden, så den försvinner nog från utbudet.
Några rekommedationer?

Sen är jag även lite orolig hur det är med boende.
Vågar man åka ner där utan att ha bokat boende under jul?...vill inte stå utan boende, men samtidigt är min budget ganska så begränsad så jag vill inte lägga ut hur mycket pengar som helst på boende heller.

Som ni förstår är pengar inget jag har i överflöd, men kan ni ändå rekommendera mig åka till Malaysia?
Av Joakimn
30 nov. 2011 13:04
Om du hittar en billig biljett så kan detta vara en bra resa:

Om du inte vill till Langawi.. som ligger på den sida du skall sikta in dej på pga att vädret på andra kusten inte är stabilt ännu/ Monsunen ligger kvar.
Ta flyget till KL. därifrån tar du en buss till gränsen mot Thailand Kostar inte många hundra kr o tar c:a 5 timmar.Gränsen har en övergång mot HaatYai/Thailand.Vid gränsen tar du en tucktuck
till Haat yai eller direct till Hamnen i Pac Bara, sen en båt ut till en av öarna där, Kho Lipe , Kho boulon lee m.m ligger direct utanför..
Från KL till öarna samma dag tog mej 11 timmar 2006.
Av Sierra
30 nov. 2011 13:41
Jag håller med Joakimn. Sikta på Lipe med omnejd.

Det lättaste och snabbaste sättet är dock att flyga med AirAsia eller Malaysia Airlines från KL till Langkawi. De har flera dep/dag. Från flygplatsen ligger Telaga Harbour 10 min bort med taxi och därifrån har du två dagliga departures, 09.30 och 14.30, med speedboat för den 50 min långa turen till sjöss. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/370174

Då trycket är stort de datum du funderar på är det bäst att boka online:
http://kohlipethailand.com/book_ferry_tickets.php
30 nov. 2011 14:36
Oj tacka för de snabba svaren.

Kunde inte hålla mig längre, så resan till Kuala Lumpur är bokad. Landar rätt tidigt på morgonen (06.35) , så jag kommer att röra mig vidare direkt. Är det flyg till Langawi som gäller då?
Av Sierra
30 nov. 2011 14:49
Det är det smartaste och snabbaste till ett bra pris dessutom. Immigration proceduren handhas av personalen när du checkar in vid Telaga Terminal. Du får sikta in dig på båten 14.30 då det är checkin senast 1 tim före departure...
Av Najmah
2 dec. 2011 09:00
Jag och några kompisar ska till Malaysia och Thailand snart med. Kollade upp boende på Lipe vid Jul/nyår online. Fullbokad!! :( Vi vågar inte att åka dit utan att boka boende först. Det är ganska fullbokad på Langkawi med eftersom det är högsäsong där nu.
Av Bengtar
2 dec. 2011 11:38
Det är inte fullbokat vare sig på Langkawi eller Koh Lipe avsedd period.
Sök på Agoda, eller gör ett multisök! Så sent som idag har det gjorts flera bokningar på Koh lipe.
Bokningssajterna är tilldelade ett visst antal rum per hotell, så det kan löna sig att söka på flera ställen. Om den ena sajten säger fullt kan mycket väl en annan ha rum kvar.
2 dec. 2011 13:55
Langkawi är ju ganska tråkigt, jag skulle ta mig till Indonesien i stället, med Air Asia. Lipe har blivit överbefolkat vad jag har förstått. ALLA pratar om Lipe nu och man kan t o m köpa charter dit.
7 dec. 2011 17:01
Jag säg precis ett program om Langkawi, det verkar som om jag missade massor, trots att vi körde runt på motorcykel, när jag var där så jag tar tillbaka att det är tråkigt. Kanske finns något att se där trots allt.