Malapascua

Av Cajobi
7 sep. 2014 20:56
Visningar: 369
Vi är två familjer som tänkt dela vår semester i Filippinerna på två resmål. Ett av våra resmål är Malapascua. Vi vill dock inte lägga en hel resdag för att ta oss till nästa. Annars hade vi valt Panglao. Så frågan är om någon kan ge oss tips på resmål som då ligger närmare. Med tanke på att Malapascua är lite lugnare så gör det inget om nästa resmål har ett något större urval av restauranger, barer etc.
8 sep. 2014 09:12
Hej Cajobi;

Det närmaste "paradisöalternativet" är Bantayan. Från Malapascua kan ni ta en bankabåt till Bantayan. Tar ca två timmar och bjuder på en härlig överresa om havet är någorlunda lugnt. Ni borde kunna förhandla er till ett pris om runt 3000 PHP.

Ett annat alternativ att ta sig till Bantayan är att från Maya ta buss eller taxi till Hagnaya på Cebu. Därifrån går det regelbundet färjor till Bantayan.

Have a nice trip!
Av Cajobi
8 sep. 2014 10:12
tack för svar. För det finns inget bättre alternativ på själva ön Cebu? Såg också bilder på Bantayan hur tyfonen ödelagt stora områden. Men det var kanske samma förödelse på Malapascua.
8 sep. 2014 11:08
Såväl Bantayan som Malapascua blev hårt drabbade av tyfonen. Båda öarna har dock med en massa insatser och mankraft återställts. Återställandet fortsätter. Detta är också en anledning att besöka dessa öar. Människorna där behöver oss turister.
Vi var på Malapascua innan tyfonen 2013 och var där igen i mars 2014. Alla hus är återställda och eller nyuppförda. Öns sagolika charm består. På Bantayan är det likadant.

Hur länge skall ni vara i Filippinerna? Om ni "orkar" med en lite längre resväg; ca 8 timmar från Malapascua kan ni nå bland annat såväl, Camotes, Bohol, Panglao eller varför inte Siquijor?

Med betydligt mer än 7000 öar är det inte lätta att välja......

Är en kort resväg väldigt väsentligt för er kan ni eventuellt prova resorten Allegre på Cebu som ligger bara ca en timmas resa från Maja. Våra barn och barnbarn tillbringade några dagar där på väg till oss på Malapascua i mars. De blev väldigt förtjusta