Lyon, Nice ?

1 apr. 2012 21:52
Visningar: 1740
Är sugen på att resa iväg över en weekend på min födelsedag första helgen i juni.

Många städer i Europa lockar, däribland Paris.

Men, har någon erfarenhet ifrån Lyon eller Nice?
Det kanske vore alternativ att ha med. Har hittat hyfsade flygbiljetter dit.

Hur är prisläget på mat, jämfört med Paris. Samma?
Finns det mycket sevärt? Är där för mycket turister?
Är där mysigt?

Jag vill främst komma iväg och koppla av och få känna atmosfären. Den franska atmosfären i Paris gillar jag enormt, men det kunde vara kul att se något nytt.

Alla tips mottages tacksamt.
Av Annl
2 apr. 2012 07:22
Nice och Rivvan är fantastiskt trevligt och det kommer du att gilla om du uppskattar Paris. Dessutom får du värme och det är ju inte fel. Dock är det inte billigt på Rivvan men nog inte så stor skillnad mellan Paris.

Det finns massor att göra - både i Nice och i omgivningarna så det beror på vad du gillar och vad du vill göra. Finns tex fina konstmuseer i Nice.
3 apr. 2012 10:11
Kul att du nämner två städer som jag personligen gillar väldigt mycket! Efter att ha bott i Lyon i två månader och besökt Nice ett flertal gånger kan säga att du har att välja mellan två trevliga men ganska olika städer!

Nice är porten till Rivieran och en stad som gör sig bäst till fots. Kanske motsägelsefullt, men att hyra en bil vid ankomst kan vara en bra idé. Efter att ha avverkat Promenade des Anglais, beundrat utsikten från Colline du Chateau, ätit en god lunch/middag och strosat omkring i gamla stan, vill du antagligen (nästa dag) hitta på något nytt. Då är det läge att sätta sig i bilen och styra mot Monaco. Eller Cannes. En liten touch av den glamour som har gjort Rivieran berömd, väntar. Vackra vyer, små stränder, mysiga restauranger (om än ibland ganska dyra), imponerande hus, etc.

Lyon känns mer modest. Men är ändå en väldigt trevlig stad. Från Vieux Lyon har du en fin utsikt över staden och definitivt värt ansträngningen att ta sig upp dit. Ok, det finns några sevärdheter i Lyon och stundtals när man promenerar längs Saone får man en lätt känsla av att man är i Paris, men något jag föll för, var maten! Oavsett om du handlar på söndagsmarknaden vid Saone eller sitter vid ett bord på någon av de berömda restaurangerna som serverar lokala specialiteter (bouchons), kommer du inte att bli besviken!

Men, tyvärr får du räkna med en hel del turister och kanske något högre priser på boende i juni...
3 apr. 2012 10:36
Hej !
Jag håller med Mondiano, båda städer är mycket trevliga att besöka men så olika.
Sedan du skall på en weekendresa hade jag valt Nice.Jag tror att du kan hitta hyfsade prisar i Nice i juni,den riktiga turistsäsongen har inte började då.
Många säger att prisläge på Franska Rivieran är dyrt, man kan hitta boende, restauranger även där till mycket bra prisar.
Titta gärna in på mina Resealbum här på Rg.Kanske kan det ge deg några tips.
5 apr. 2012 08:25
Stort tack för era svar.
Det gav mig mycket att tänka över :)