Los angeles!!!!!!!!!

Av Laura1
1 okt. 2012 18:39
Visningar: 666
Hej alla! Jag har i flera år drömt om att flytta till Los angeles, men vill inte åka själv. Skulle gärna vilja få ihop 2-3 stycken så kan man dela hyra o.s.v med tanke på att allt verkar vara dyrare så som jag hört. Vem vill med mig? vem vågar lämna sverige och prova på ett liv i Los angeles :)

mvh Laura
Av Linaf
2 okt. 2012 01:29
Hej!

Hur hade du tänkt med arbetstillstånd? Eller har du det klart redan kanske?
Jag kommer att befinna mig där nång gång i januari-februari om du vill ses och lära känna staden. Åker på turistvisum, så jag är endast där januari-februari, om det finns möjlighet att träffas då!

Ha det fint.
Av Laura1
2 okt. 2012 09:43
Hej Linaf :)
Har inte fixat något än vill veta att jag har med mig minst en person med dit för jag vågar verkligen inte ta steget och åke heeelt själv hehe... va kul.. är det lätt att fixa turist visum? vill oxå först prova 1-2 månader.. det skulle passa mig perfekt :) vart ska du bo? ska du bara vara där eller ska du plugga? är jätte intresserad av detta så jag bangar inte mvh Laura
Av Collini
2 okt. 2012 10:47
Hej!

Jag har exakt samma drömmar som du. Har väl aldrig riktigt vågat åka själv och har ingen kompis som vill detsamma eller har råd. Vad exakt tänkte du göra där? Hur tänkte du få visum? JAG VILL! :)

mvh Lina
Av Linaf
2 okt. 2012 11:06
Hej igen!

Alltså arbetet måste du ha klart, alltså papper på att du är/ska bli anställd innan du ens ansöker om green card. Visst kan man åka dit på turistvisum, och vistas i landet upp till tre månader. Men enligt lag får du inte söka jobb om du vistas i landet på turistvisum. Gör du det, och dom kommer på dig, så blir du utsläng ur landet och nekad inresetillstånd fler gånger.

Jag åker dit för att uppleva landet, och får tyvärr nöja mig med den korta tid man får på tusristvisumet.
Inte helt smidigt alltså att bosätta sig i usa alltså.
Om man inte gifter sig med en amerikan vill säga! Hihi...

Nej, men alltså det är ju inte direkt som att söka jobb från ett-eu land till ett annat eu-land. Vilket är mkt smidigare!
Av Laura1
2 okt. 2012 11:15
: hej Collini har du fått mitt mail? mvh laura :)
Av Laura1
2 okt. 2012 11:17
haha sant det du skriver : ) men allt går bara man vill :)
Av Linaf
2 okt. 2012 14:52
Jag glömde ju: man kan ju förstås köpa sig ett Green card. Men det vet du nog förstås redan...
Skön inställning du har iaf! Hade varit spännande att höra sen hur det har gått för dig! Och om du är där under tiden jag är där: hör gärna av dig! Hade varit kul att ses!
Av Laura1
2 okt. 2012 18:10
haha tack:) va?! kan man köpa sig det? det måste kosta sjukt mkt? haha jaa det ska jag absolut göra :) hade varit kul mvh
Av Jous
3 okt. 2012 18:40
Hej, det är tyvärr inte så lätt att stanna i usa i mer än tre månader. Risken är hög att du får dra hem igen ganska snart. Jag har en syster som pluggar där just nu, så om du bara vill leva livet utan studier blir det svårt. Ska du gifta dig lär det ta tid det med ;) Man måste tillbaka till sverige och vänta i flera månader osv.
Om det vore så enkelt hade jag själv flyttat dit..
8 okt. 2012 12:15
har alltid haft en dröm om att få bo i usa, det är min största dröm jag har egentligen!
men varför ska det behöva vara såå himla svårt? haha :( :(
måste väl ändå gå på något sätt eller finnas något visium?
får väl börja med och vara med i green card lotteriet liksom,
bättre än inget :D haha! xoxoxo
16 okt. 2012 12:27
ja man kan ju iaf prova de ;) (a)
Av Linaf
2 nov. 2012 21:53
Hej!

Hur har det gått för dig med planeringen? Eller har du redan stuckit? Jag åker den 9:e dec. Ska bli skönt att byta ut kalla sverige mot lite värme! Hör av dig om du är i L.A, så kan vi ses!

Ha de gott!
3 nov. 2012 08:32
Hej Linaf!

Jag funderar på att dra runt i USA snart och va där någon månad..
Vi kanske kan mötas upp och kanske hyra en bil
Ihop tillsammans... Då kan man ta sig runt lite mer...
Jag har varit där mkt och har även familj där,
Men vill ändå leva lite eget liv med vänner och roligheter..

Hör av dig om du är intresserad!
3 nov. 2012 08:34
Dessutom kära vänner har jag en vän som
Vann greencard på lotteriet.. Så svårt kan det inte
vara då :)..
4 nov. 2012 14:34
måste man betala för att vara med i lotteriet?
6 nov. 2012 09:49
Det lättaste sättet att ta sig dit är ju att studera! College fungerar för alla oavsett ålder. Men vill man inte studera så tycker jag att lotteriet absolut är värt att testa för när jag var i USA så fick jag reda på att det är större chans än man tror att faktiskt vinna. Jag har så länge jag kan minnas velat flytta till Los Angeles!
9 nov. 2012 22:28
Tja, Lotteriet är gratis och är öppet en månad om året.

I år var ansökningsperioden 2 Oktober till 3 November så du missade det precis tyvärr. :/

Jag har sökt men enligt deras egna hemsida är det ca 15 miljoner ansökningar som kommer in och 50.000 som blir uttagna till intervju. Sen är det långt ifrån alla 50.000 som blir antagna så lätt är det inte men precis som med alla andra lotterier så är det svårare om man inte deltar alls. ;)

https://www.dvlottery.state.gov/
11 nov. 2012 20:58
Tjena Laura! Jag var i La i våras och vill dit igen! jag är jätte sugen på att dra dit nu i jan. men har ingen att åka med, tråkigt att bara dra själv. Jag kommer nog resa vidare senare till Asien men vill iallafall stanna i La ett tag, Hör av dig om du är intresserad. Maila mig på face gärna Margarita Rita Muji