Lite funderingar om Kap Verde

Av Linda78
26 nov. 2019 23:09
Visningar: 1036
Hej alla!
Jag och min sambo funderar att byta resmål och prova Kap Verde. Brukar åka till Kanarieöarna, men vill prova nåt nytt.

Blåser det väldigt mycket där? Bor själv i Skåne så blåst är man van vid. Har läst att det typ alltid blåser där, men det kanske är ok.

Vilken ort rekommenderar ni? Vi vill sola och bada och kanske shoppa lite.

Är det väl utbyggt med sjukvård och så? Känner nån som var där förlängesedan och då var sjukvården katastrof.

Något annat man bör tänka på innan resan blir bokad?
Av Em588
27 nov. 2019 10:11
Hej!
Jag var i Santa Maria, Sal, för några veckor sedan och blev verkligen positivt överraskad! Jag tyckte att det var en mysig liten ort att strosa runt i, både längs med gågatan och runt bland bostadskvarteren bakom. Shoppingmässigt så har jag fått för mig att Santa Maria har det största utbudet, men det är verkligen inget stort utbud där heller.

När jag var där blåste det på rejält, men jag tror att vi hade otur och att det blåste mer än normalt. Vi hade bokat in en dag på segelbåt, men det blev uppskjutet några dagar pga blåsten. Förutom det tyckte jag inte att blåsten störde mig så mycket, men har också bott i skåne så är väl van jag också ;) Vissa av solstolsuthyrarna på stranden har satt upp små vindskydd intill solbäddarna så det går att hitta lä och hänga på stranden trots dagar med rejäl blåst.

Kan inte komma på något speciellt att tänka på innan resan bokas, mer än att kolla pass och sånt där som gäller för alla resor. Sjukvården har jag ingen koll på. Men kan tipsa om att den finaste delen av stranden i Santa Maria (enligt mig) är västerut från piren, bort mot Hilton. Om det har betydelse när ni kollar hotell.

Kommer ni iväg på resan rekommenderar jag starkt att hyra bil en dag och åka runt. Både jag och sambon är överens om att det var en av de bästa dagarna på resan :)

Mvh Emma