Lite färsk info om Malaysia

11 apr. 2011 09:59
Visningar: 1602
Har bokat resa till Langkawi i mitten på december 2011. Har letat runt på nätet efter dagsfärsk info om hur prisnivån är på mat, dryck,shopping och lite utflykter med tanke på den sk. taxfree zonen, men det är ganska så begränsat för det är ju inte som när man söker på Thailand då det bara exploderar med information.
Även lite tips på vad man inte får missa på denna ö skulle uppskattas.
Av Sierra
11 apr. 2011 11:02
Du kan räkna med att det generellt är något dyrare än i Thailand. Om du med dryck menar alkohol så är det riktigt billigt i de taxfree-butiker som finns. Där är t ex två st bredvid Underwater World i Cenang.
Hyr bil eller scooter och åk runt på fina vägar. Trafiken är lugn, men tänk på att det är vänstertrafik.

Några tips:

Langkawi är egentligen en hel grupp öar, 99 till antalet, varav de flesta är obebodda. Den största av öarna heter Pulau Langkawi och det är hit de flesta turister kommer, antingen via flyg till flygplatsen på ön eller med båt från fastlandet. Jämfört med till exempel Phuket i Thailand så är Langkawi mycket moderat turistutvecklat och mycket av det ursprungliga, naturliga finns kvar. Här finns många fina stränder, härliga badvatten (dock är vattnet grumligare än de flesta vatten i Thailand), gröna djungler och höga berg. Ön har ett rikt djurliv och man kan nog inte undgå att se en hel del apor vid besök på Langkawi. Det är som du nämner en skattefri zon vilket innebär att cigaretter och alkohol är mycket billigt här. Langkawi är en sådan ö där man kan göra mycket eller inget alls....

Stränder: Pantai Kok, Cenang, Tengah, Datai och Burau Bay är några av Langkawis fina stränder.

Langkawi Cable Car leder upp till det 708 meter höga Gunung Machincang och härifrån har man en strålande utsikt över hela Langkawi.

I Langkawi Bird Paradise finns 2,500 fåglar, bland annat den för Malaysia så karaktäristiska Hornbill

Klim Geoforest Park bjuder på mycket intressanta båtturer på floden Sungai Klim ut mot havet genom mangroveskogar och fiskeodlingar. Man kan besöka fladdermössgrottor och se flockar av örnar matas av båtbesättningen när man glider fram på floden. Och naturligtvis ser man även apor.

Segling: Langkawi har flera marinor, Royal Langkawi Yacht Club, Rebak Marina Resort, Telaga Harbour Park och Porto Malai Langkawi. Här kan man hyra segelbåt och ge sig ut i den omgivande övärlden. Varje år hålls här The Royal Langkawi International Regatta, en stor internationell segeltävling.

Underwater World Langkawi har Malaysias största vattenakvarium där över 5,000 olika arter vattendjur kan beskådas av besökare från en 15 meter lång promenadtunnel.

Taman Buaya Crocodile Farm är hem för mer än 1,000 krokodiler av olika arter.

Pulau Payar Marine Park ligger 19 nautiska mil söder om Langkawi och består av öarna Pulau Payar, Pulau Lembu, Pulau Segantang och Pulau Kaca. Man kan ta sig till dessa öar med egen båt eller ta en katamaran eller snabbåt från Kuah Jetty (Kuah är huvudorten på Langkawi). Öarna bjuder på ljuvliga bad och härlig dykning, med snorkel eller tuber. Här är vattnet klarare än vid Langkawi.
11 apr. 2011 11:22
Tackar Sierra för ett snabbt och informativt svar. Men hur är det med maten är det ungefär samma stuk och prisnivå på den som i Thailand?
Varför jag är så intresserad av mat och dryckes frågorna beror på att mat upplevelserna när man är ute och reser är för mig halva nöjet.
Av Sierra
11 apr. 2011 11:28
Du har billig eller dyr god mat beroende på om du äter på en resort eller på enklare matställen. Och ja, det är ungefär samma variation som i Thailand även om där inte är så mycket thaimat.....
8 maj 2011 22:38
Skulle vilja puffa på denna tråd lite då jag ska till Malaysia i Jan 2012.
Vi skall till Kuala Lumpur men skall ut och se så mycket vi bara hinner.
Hur är det med transporter over there? Tåg, buss, inrikesflyg m m??
Av Bent
8 maj 2011 23:04
Till HASSEHANDSKE om transporter i Malaysia.

Vi har under våren rest runt 5 veckor i Malaysia med div transportmedel, det har fungerat problemfritt precis som det gör i Thailand och vi bedömmer att prisläget är ungefär som i Thailand.

Bent