Laos, Vietnam, Kambodja, osvosv HJÄLP TACK

28 nov. 2012 19:36
Visningar: 1315
Vi ska backpacka runt i Asien i fyra månader i vinter/vår. Ska starta vår resa i Kina och sedan fortsätta till Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam som vi har tänkt oss nu. Ändringar kommer säkert ske. Sedan ska vi ner till Malaysia, Indonesien och Borneo.

Något som varit i några av länderna som kan ge tips och råd. Vad får man inte missa i varje land, vad kan man skippa osv? Behöver massa bra restips nu! Vi har sagt att vi ska försöka ta oss med buss, tåg och båt så mycket som möjligt. Hur är det att ta sig mellan Thailand, Laos, Kambodja och Vietnam med buss och tåg?? Ni som vet, berätta nu för mig:)
Mycket tacksam för svar!
Av Hawaii
28 nov. 2012 19:56
Missa inte Siem Reap med Angkor Wat och många andra tempel ruiner i närheten. Själva Angkor Wat är mycket imponerande men också med mest folk. Preah Khan och Ta Promh i närheten är som att vara mitt i en Indiana Jones film. Bayon inne i Angkor Thom komplexet mycket intressant. Andra tempel också och de flesta är inom en svensk mil av varandra. Att hyra en tuk tuk (med förare) lättast och billigast. Du måste köpa inträdesbiljett till tempeln. US$40 för tre dagar. Den gäller till samtliga tempel och du kan utgå från att de kommer att kolla biljetten vid VARJE tempel. Jag tror ett 7-dagars pass kostar US$60. Allting är i US Dollar. Området kring Pub Street i centrala Siem Reap har ett enormt folkliv, med massor av restauranger i alla prislägen. Kan tyvärr inte hjälpa dig med de andra frågorna. Jag var där i september (2 månader sedan) men vi flög med Bangkok Airways från Bangkok till Siem Reap. Bekvämt, men dyrt!
Av Hille2
28 nov. 2012 20:39
Missa inte att bo några dagar på ett homestay i mekongdeltat när ni kommer till Vietnam.
Det går inte att ta sig mellan Thailand, Laos, Kambodja och Vietnam med tåg. Buss går däremot bra även om trafiksäkerheten lämnar en del i övrigt att önska. Båt går att åka mellan Vietnam och Kambodja. För att förflytta sig inom Vietnam rekommenderar jag flyg för längre sträckor, det blir både billigare och säkrare.
Av Yfjz
28 nov. 2012 21:38
Hej!
Jag backpackade i Asien förra året. Jag var i Kina, Laos, Vietnam, Kambodja, Thailand och Malaysia. Jag var i länderna i den ordningen jag skrev. Vi åkte tåg mellan städerna i Kina men sedan mellan och i resten av länderna åkte vi buss eller båt och det gick hur smidigt som helst och bussarna var helt okej.

Vi planerade faktiskt ingenting innan men väl på plats så gick allt jätte smidigt och man pratar med folk så man får på ett eller annat sätt reda på vart man bör åka och vad man bör se. Ett undantag var dock Kina, där var allt lite svårare då kineserna inte alltid är så bra på engelska.

Hör av dig om du undrar något! Jag svarar snabbare på min e-post; (Logga in för att se e-postadress) :)
Av My53
29 nov. 2012 15:41
Från Siam Reap eller PP kan man åka båt ned till Vietnam.Vill ni kan ni sen åka över till ön Phu quoc som vi gillade jättemycket (glöm inte marknaden på andra sidan floden som går genom stan).Hyr moppe.Åk runt.Sedan kan man flyga billigt därifrån till andra ställen i Vietnam. Vi var i Saigon, Hue och Hoi An. I år ska vi till Borneo o det ska bli kul. Ha en bra resa!