Langkawi och Koh Lipe

Av Ume
9 dec. 2013 14:31
Visningar: 316
Vi ska åka till Langkawi och Koh Lipe i januari och var fått varningar
Om kubmaneter i dessa områden . hur oroliga bör vi vara ? Känns inte så roligt nu när resan är så snart inpå. Hur lätta är dom att upptäcka ? Bör man bada med långärmad tröja och långbyxor . Snälla någon som vet svara seriöst / Mona
Av Sierra
9 dec. 2013 15:08
På Langkawi finns maneter och de är svåra att upptäcka då vattnet inte är klart och där har det hänt incidenter. En svensk kvinna dog där på beachen 2010 efter en attack av en kubmanet. Det enda som hjälper om man blir bränd är flödigt av vinäger. Resorterna efter beachen i Cenang har vinäger stand by om något skulle inträffa, och då är det bråttom.

Det händer alltså på Langkawi men är absolut inte vanligt. Jag har varit där många gånger och skall dit igen och inte sett någon incident. När jag är på Cenang tar jag bara ett dopp och går upp igen. Det är lurigt med det grumliga vattnet.

På Lipe däremot är vattnet kristallklart och förekomsten av maneter är minimal. Jag har varit där många gånger och skall dit igen i januari och har aldrig sett någon och ej heller hört talas om att någon sett kubmaneter där.