Langkawi o Koh Lipe

1 dec. 2014 07:49
Visningar: 1394
Hej !!
Jag åker nästa torsdag till Langkawi och Koh Lipe för tre veckors semester tillsammans med familjen. Vi är fem pers. Två vuxna och tre barn 11,12 och 15 år.
Det verkar när man läser väderprognosen som att det är lite halvdant väder, som att regnperioden inte riktigt är över. Är det någon som vet hur det förhåller sig ??
Tar gärna emot tips !! Har läst en hel del i Sierras "resetips" men tar gärna tips från barnfamiljer också
Finns det eller finns det inte bankomat på Lipe ?? Har hört bägge delar ! Annars !! Hur mycket är rimligt att göra av med på Lipe under 10 dagar ??

Tack på förhand
Av Sierra
1 dec. 2014 09:05
Huvudvädret på Lipe/Langkawi nu och de senaste dagarna är växlande molnighet och svaga vindar. Risk för någon regnskur under kvällen. Mestadels sol och idag är det riktigt fint väder.

Det finns två bankomater (ATM) på Lipe.

Du har mer info om Lipe här: http://kohlipethailand.com/
2 dec. 2014 08:50
Hej
Åker bla till Lipe och Langkawi i jan
Undrar om Du Sierra vet om det är ok att hyra vespa och åka
rrunt på Langkawi. Säkerhet osv??
Av Sierra
2 dec. 2014 09:22
Citerat från Tantanna:
Hej
Åker bla till Lipe och Langkawi i jan
Undrar om Du Sierra vet om det är ok att hyra vespa och åka
rrunt på Langkawi. Säkerhet osv??
Vespa/scooter kan du göra på en del ställen på Cenang Road. Vägarna är bra och trafiken lugn.
3 dec. 2014 22:52
Hej!

Vi ska också resa till Langkawi och Koh Lipe inom kort (15/12) och blir lite spak när jag ser på väderleksrapporterna. Men det är alltså inte så illa, Sierra? Att det kommer en regnskur då och då kan ju kanske bara vara skönt i hettan, men ihållande regn hela dagen eller t om storm känns ju inte så kul. Men mycket man ju hända på dryga två veckor så man kanske ska avvakta med att packa ner paraplyet.

MVH

Sebastian
Av Sierra
4 dec. 2014 10:42
Citerat från Battiman:
Hej!

Vi ska också resa till Langkawi och Koh Lipe inom kort (15/12) och blir lite spak när jag ser på väderleksrapporterna. Men det är alltså inte så illa, Sierra? Att det kommer en regnskur då och då kan ju kanske bara vara skönt i hettan, men ihållande regn hela dagen eller t om storm känns ju inte så kul. Men mycket man ju hända på dryga två veckor så man kanske ska avvakta med att packa ner paraplyet.

MVH

Sebastian
Du behöver inte vara orolig. Perioden med dagslångt regn är över. Idag var det någon skur före gryningen men sedan har dagen bjudit på sol med svag vind.
4 dec. 2014 14:12
Tusen tack för det beskedet. Då låter jag regnstövlarna stanna hemma :-)

Jag har insett att du är en outtömlig källa till kunskap om Koh Lipe och Langkawi, och särskilt bra är det ju att du verkar ha den allra senaste informationen. Nu undrar jag om du kan sprida ljus över en sak...

Vi anländer till Langkawi den 18/12 och ska bo på Aseania till den 22/12. Då ska vi flytta till Mali Resort på Koh Lipe och det är denna lilla resa som ställer till huvudbry. Jag undrar följande:

1/ Hur många olika båtfirmor finns det att välja mellan? Speed boats går inte längre, det har jag läst mig till.

2/ Jag antar att de ligger ungefär i samma pris, men finns det andra för- och nackdelar mellan de olika firmorna? Jag tänker på visumjoxet som man väl får ta med i beräkningen vad gäller restiden.

3/ Med tanke på att vi reser från Aseania till Mali, finns det någon firma som ligger bättre till för just oss, anser du? Eller avgår/ankommer samtliga båtar på samma ställe...?

Jag läste någonstans att man måste komma i väldigt god tid till båtarna - även om man redan köpt biljett (vilket vi avser göra redan ikväll eller imorgon) Vet du något om det?

Kort och gott, hur hade du gjort om du var i våra kläder? Vi har tre barn, kan jag ju tillägga :-)

Med hopp om svar och tack på förhand,

Sebastian
Av Sierra
4 dec. 2014 16:01
1) Det är riktigt att det endast är färja numera och de fem operatörerna har i princip samma avgångstider från de två hamnarna, Telaga Harbour och Kuah Jetty. Överfarten tar ca 90 min, något kortare från Telaga.

2) Det är ungefär samma pris, 120 MYR eller 1200 THB. Om du åker från Kuah Jetty finns immigration i färjeterminalen och om du åker från Telaga checkar du in och personalen åker en bit bort med ditt pass och fixar den proceduren (det är alltså inte samma som Kuah).

3) Det är ung lika långt från Aseania till de två hamnarna. Jag åker alltid från Telaga, 20 min med taxi från Aseania, som ligger "närmast" Lipe och det kanske är lite trevligare att vänta på avgång i en liten hamn med fritidsbåtar. Där finns en större bensinmack intill där man kan handla något medan man väntar....

Checkin vid Telaga öppnar 1,5 tim före och stänger 30 min före avgång. Man måste boka online och presentera en voucher vid checkin. Du kan inte köpa biljett på plats i hamnen.

Personligen brukar jag alltid boka avgången 14:30 med ankomst 15:00 (thai tid) eftersom man normalt inte har sitt boende förrän 14:00. Utcheckning på Langkawi är ju senast 12:00 så då hinner man även äta frukost i lugn och ro.

http://telaga-terminal.com/langkawi-lipe-one-way.html
4 dec. 2014 16:46
Stort tack för informationen. Fattar inte hur du hinner/orkar :-)

Min enda (tror jag) följdfråga är hur lång tid man bör avsätta för immigrationsbiten? Trodde att den skedde på Thailändska sidan men det är alltså på Langkawi som detta ordnas? Kan man inte ombesörja den någon dag tidigare eller det är onödigt, anser du? Hmm, det blev ju mer än en följdfråga... :-)

Du kanske är sugen på något typiskt svenskt? Säg bara till så kan vi agera kurirer...

MVH

Sebastian
Av Lenche
4 dec. 2014 16:52
Hej Battiman och Sierra,

Tack Sierra för alla dina svar, du är otrolig på att svara snabbt och ge bra tips:).

Vi ska också åka till Langkawi och Koh Lipe nu över jul och nyår.
Vi åker den 19dec till Langkawi och ska också bo på Aseania mellan 20 - 27dec, sen åker vi till Koh Lipe och där ska vi bo på The Reef mellan 27dec - 05jan.
Vi är också lite oroliga över vädret, vi har sett att det har regnat mycket senaste tiden, och vi hoppas verkligen att det är över nu. Vi har 2 barn som är 12 och 14 år, hur gamla är era barn ?

Vi ser framemot en härlig semester med mycket sol och värme.

Av Sierra
4 dec. 2014 18:35
Sebastian,

När ni kommer till Telaga och checkar in får ni lämna passen till personalen som ser till att passformaliteterna på Langkawi ordnas. Passen behålls sedan av båtpersonalen i en vattentät bag under överfarten. När båten kommer till Lipe lämnas passen till den thailändska immigrationen på Pattaya Beach och ni får tillbaka dem när ni är instämplade i Thailand.

När ni sedan skall tillbaka till Langkawi fungerar det på motsvarande sätt. Passen återfås i Telaga när det är klart.

Det går inte att ordna passformaliteterna tidigare än vid incheckning.
Av Melle75
7 dec. 2014 22:37
Hej alla Lipe och Langkawi resenärer.
Snart, 30 jan är det våran tur.
Vi brukar förflytta oss med två/tre dagars mellanrum vanligtvis när vi är i Thailand.
Nu bär det av till lipe, och pga den svåra hotell situationen har vi nästan bokat allt hemifrån. (tråkigt)
Tänkt oss en vända på 3 dagar till Langkawi och undrar var man kommer iland när man kommer från Lipe så man kan hitta boende ganska nära? Eller har någon nåt tips på dröm stranden??
Sen har vi ytterligare 3 obokade nätter och funderar på om det är någon annan ö i närheten som är värt ett besök? Vi är 2 vuxna och 3 barn 19, 16, 11år.
Svårt med familjebungalows och super dyrt på Lipe jämfört med resten av Thailand. Även här mottages gärna tips. Skönt att höra med bankomaterna, känns inte bra att behöva ha med för mkt kontanter.

Tacksam för alla små tips Marielle
Av Sierra
7 dec. 2014 22:48
Om du bokar färja från Lipe till Telaga Harbour på Langkawi har du drygt 20 min med taxi/minibuss till Cenang där du har flest boendemöjligheter, service och restauranger. http://telaga-terminal.com/langkawi-lipe-return-trip.html

Norr om Lipe ligger Bulon som är en liten lugn fin ö som kan vara värd ett besök. Där finns tre större resorter och ett antal backpackerboenden och det är avkoppling som gäller på ön. Det kan hända att tonåringarna tycker att det är för lugnt....

Tänk på att ni får bara 15 dagars uppehållstillstånd i Thailand när ni återkommer från Langkawi.
Av Melle75
7 dec. 2014 23:00
Tack för snabbt svar Sierra.
Vi ska vara 30 jan-9 feb på lipe.
lämnat obokat 9-12 feb för 3 nätter på langkawi, sen har vi bara 12-15 feb kvar och där har vi inget bokat utan va sugna på en liten utflykt. Vi flyger till hat Yai o tar båten från PakBara måste man åka tillbaka till Lipe eller hur är det? Någo skrev att man får lämna kvar sitt pass på Lipe. Annars är det ju smidigare att avsluta med Langkawi och åka därifrån tilll PakBara. Vad får vi inte missa på Langkawi?
Av Sierra
7 dec. 2014 23:53
Ni behöver inte åka tillbaka till Lipe efter Langkawi utan ta färjan från Kuah Jetty till Tammalang Pier utanför Satun Town. Färjan tar 1 tim 15 min. Därifrån tar ni minibuss knappt 2 tim till Hat Yai.

Ni får inte lämna ert pass på Lipe. Läs mitt inlägg ovan ditt första inlägg.

Läs min Guide om aktiviteter på Langkawi:
http://www.reseguiden.se/reseguider/langkawi-on-som-erbjuder-det-mesta-5278
Av Henkel
10 dec. 2014 16:33
Hej!

Vi ska också åka till Langkawi och sedan till Lipe. Härligt!
Jag läste på infon med båtbiljetten att det inte finns någon uttagsautomat på Lipe så man skulle ta med Baht.
Hur är det med det?
Är det bättre att växla på tex Forex hemma?

Ha de bra, och tack för ev svar! Henke
11 dec. 2014 00:25
Härligt att så många hakar på min tråd och tusen tack till Sierra för alla fantastiska svar. Du e grym !!
Imorgon lämnar vi Sverige för vår efterlängtade semester. Har du nån uppdaterad väderinfo ?? När man läser våra vädersajter så verkar det vara mest regn på Langkawi o Lipe
Tackar

Peter
Av Sierra
11 dec. 2014 08:19
Peter,

Just nu är det bra väder med mycket sol och det har varit så de senaste dagarna. Det kan komma någon kort skur mot kvällen.
Av Lenche
16 dec. 2014 10:07
Hej igen,

På fredag 19dec är det dags för oss att åka till Langkawi och sen vidare till Koh Lipe.
Vi är lite oroliga för hur vädret ska bli.När vi kollar nu så ser det ut som att det ska regna hela första veckan.

Hur är det just nu på Langkawi ?
Sierra, om du läser detta och orkar svara så vore det kanon om du kunde ge oss en uppdatering på vädret. Kan det vara så att det inte regnar hela dagar utan kommer en skur på eftermiddagen eller liknande, eller kan det vara molnigt och regn en hel dag ?

Tack på förhand.
Hälsningar Lena
Av Sierra
16 dec. 2014 11:13
Lenche,

Idag har det varit en hel del regn i området och just nu duggregnar det på Lipe. Det har varit bra väder en tid med någon kort skur och man kan förvänta sig något liknande framöver men att det skall regna hela dagar den här årstiden skulle vara mycket ovanligt. Du kan förvänta dig växlande molnighet och som sagt någon skur. Huvudvädret är bra.
Av Lenche
16 dec. 2014 13:25
Tack snälla Sierra, vi får hoppas på sol mellan skurarna.

Hälsningar Lena
17 dec. 2014 11:53
Hej, jag hakar på här :-)
Åker snart från Singapore till Langkawi över till Koh Lipe och sen 5 vekor på Koh Lanta.
Hade trot att vi fick 30 dagars visum och sen fick böta dom resterande dagarna när vi lämnade landet.
Ser nu tack vare alla bra inlägg här , att man inte får mer än 15 dagar, sjö vägen.
Men kan man köpa förlängt visum, när man åker från Langkawi?

Tack på förhand/ Charlotte
Av Hille2
17 dec. 2014 12:12
Citerat från Charlotte_e:
Hej, jag hakar på här :-)
Åker snart från Singapore till Langkawi över till Koh Lipe och sen 5 vekor på Koh Lanta.
Hade trot att vi fick 30 dagars visum och sen fick böta dom resterande dagarna när vi lämnade landet.
Ser nu tack vare alla bra inlägg här , att man inte får mer än 15 dagar, sjö vägen.
Men kan man köpa förlängt visum, när man åker från Langkawi?

Tack på förhand/ Charlotte
Visum kan man bara söka på en Thailändsk ambassad eller konsulat i ett annat land än Thailand. En förlängning av uppehållstillstånd eller visum kan bara göras i Thailand.
17 dec. 2014 12:42
Tack Hille2.

Vet du om det är något konsulat i Langkawi eller om det är möjligt att förlänga när vi är på Koh Lanta?
Av Sierra
17 dec. 2014 13:38
Om du har tid kan du ansöka om Tourist Visa på Thai Embassy i Singapore. Annars har du ett konsulat i Penang, knappt 3 tim med färja söder om Langkawi.

Jag är osäker om det går att förlänga ett 15 dagars uppehållstillstånd. Det går i vilket fall som helst inte att göra på Lanta. Närmast är i Krabi Town.

Om du flyger in i Thailand får du 30 dagar som kan förlängas med ytterligare 30 dagar. Dock går det inte att flyga till Thailand från Langkawi. Närmast är med Firefly från Penang till t ex Krabi.
17 dec. 2014 15:02
Tack Sierra, det hjälpte jätte mycket!
Jag provar i Singapore.
Det skulle ta nästan två veckor att få det här hemma.
Nu med helg dagarna , hinns det inte.

Önskar en God Jul och Gott Nytt År
/ Charlotte
18 dec. 2014 02:12
Befinner mig just nu på Langkawi där regnet har öst ner hela FM under två dagar och sen har EM blivit helt okej. Lite nyfiken på om det är samma på Lipe ?? Åker ju dit på lördag
Av Sierra
18 dec. 2014 04:56
Igår regnade det men idag är vädret bättre. Någon kort skur får man kanske räkna med.