Långhyra med speciella önskemål

Av Jocht
21 okt. 2011 12:21
Visningar: 575
Hej.
Jag och min sambo, som för tillfället är på Bali hade nästa vecka tänkt fortsätta vår resa med backpacking i en månad i norra Thailand/ Laos/ Vietnam för att avsluta med en månad i södra Thailand. (Vi har varit ute i 2 veckor)
Nu är det så illa att min kära sambo fått lunginflammation, så just nu är vi på ett sjukhus i Denpasar. Beroende på hur det går, så står valet mellan att åka hem, eller förhoppningsvis fortsätta vår vistelse.
Det vi funderar på är att i så fall hyra ett hus eller en lägenhet i Thailand då min sambo antagligen inte kommer vara tillräckligt i form för backpacking.
Våra önskemål blir då kanske svåra att få ihop, men vi siktar högt och ser var vi hamnar. :)
Därför får ni gärna ge oss lite tips och förslag.
Det vi vill ha är:
1. Relativt nära ett sjukhus eller bra klinik ifall mot all förmodan hon (eller jag) insjuknar.
2. Fina stränder.
3. Ej party eller turistfälla. (dvs, pattaya, playa inglés eller Kuta här på Bali)
4. Men det behöver inte heller vara helt toklugnt.
5. Yogamöjligheter när orken börjar komma tillbaka.
6. Jag vill kunna ta lite tennislektioner. (inte absolut nödvändigt)
7. Internetförbindelse. (Har varit en trygghet och räddning under sjuktiden)

Jag har här på forumet hittat tips på bra sajter för att hyra, så att hitta något verkar ju kunna gå, men eftersom vi inte kan Thailand, så är det svårt att finna nålen i höstacken.

Tacksam för svar.
Av Jocht
23 okt. 2011 10:50
Hej igen.
Är det verkligen ingen som har några tips, med all den erfarenhet som verkar finnas på detta forum, och de fina svar som getts på andra liknande frågor.
Det behöver inte vara konkret, men gärna trevliga platser eller öar som kan kvala in.
Vi har fått nys på ett boende på Koh Lanta exempelvis.
23 okt. 2011 18:25
Hej!
Tror att Koh Samui kan kvala in som kandidat. Vet inte hur vädret är där just nu, dock. Inga egna erfarenheter av sjukvården där, men tror att det ska finnas ett ok sjukhus. Någon annan som vet?
Det är ju en stor ö, med flygförbindelser till Bangkok. Vi trivdes kanon på Thongtakian Beach/Silver Beach (Thongtakian resort) som var en superfin lugn strand mellan Chaweng och Lamai (5 min med taxi till Lamai), som är de stora turistfällorna (där finns nog allt och lite till och man väljer ju själv om man vill dit eller inte)
Dessutom har ni (om sambon tillfrisknar) både Koh Phangan och Koh Tao på ok båtavstånd.
Kolla boende på sawadee.com, en bra sida tyckte vi. Om ni åker över till Koh Phangan kan vi varmt rekommendera Palita Lodge, ett riktigt guldkorn, som ligger mitt på Had Rin (välj bungalow i trädgården så störs ni inte ett dugg av festandet på stranden, vi reste med tre barn och det var inga problem)
Hoppas att sambon kryar på sig och att ni kan fortsätta er semester!

Mvh FamFis
Av Sos08
24 okt. 2011 15:04
Hej!

Rayong har ett stort fint sjukhus och en del som bor i The Royal Rayong brukar hyra ut sina lägenheter när de själva inte är där.
Du kan titta och skriva en förfrågan på www.theroyalrayong.com
Dessutom är det inte långt till Bangkok om det skulle behövas.

Mvh SoS
Av Jocht
12 jan. 2012 11:21
Hallå.
Tack för era svar, kan i alla fall berätta hur det gick, har inte loggat in sen det löste sig, vi var ju tvungna att agera snabbt och tog ett hus på Koh Lanta samma dag som inlägget. det enda konkreta som vi fick genom att söka på internet som verkade bra utan att se det. Och det kan ju vara så att några har liknande frågor, då kan denna infon vara intressant.

Vi fick som sagt tag i ett hus på Koh Lanta, Klong Dao Beach. Southern Lanta Resort genom Lanta Diver. Eftersom sambon inte hade mycket krafter efter sukhusvistelsen så var det inte så mycket att fundera på. Det var både fördelar och nackdelar med bo där. Det finns ett tillräckligt stort utbud med bra restauranger för att man inte skall bli less, (de med plaststolar är nästan alltid bäst) det är nära största samhället, där det finns lite shopping och bra skaldjursrestauranger, det är lugnt, väldigt många svenska barnfamiljer (lilla sverige), lätt att hyra transportmedel, behövde inte lämna passet vilket var skönt, billig tvätt på gångavstånd.
Vattnet var fantastiskt klart och stranden väldigt fin. Yoga/ Meditation på gångavstånd, tennisbanor. Det finns utflykter att göra på ön, samt möjligheter till snorkling och longtailbåtar. 2-3 timmar bort (Krabi/ Phuket) finns det bra sjukhus, samt en bra privat läkare på ön. Det har även öppnat en ny klinik, men den besökte vi inte.

Men eftersom ingen av oss fick anstränga sig de närmaste veckorna (jag fick också lunginflammation på Bali, dock lindrig), inte heller bada, så kröp vi lite på väggarna, där hade nog Phuket/ Koh Samui eller Pattaya varit lite bättre med större utbud.
När vi började må bättre hade vi fullt upp om vi ville med massor med bad varje dag, utflykter och aktiviteter. Dock så hittade jag ingen tennislärare, men det var bara sista veckan som jag kunde ha spelat ändå.

Vi var på slutet av resan även till Koh Samui och Koh Phangan. Dina tips Famfis har vi inte följt, men kan ändå nu i efterhand säga att dom verkar stämma. På Samui så bodde vi på västra kusten, Thong Yang beach/ Lipa Bay Resort samt Baan Manali på Koh Phangan nära Tongsala.

Vet inte hur det kan vara, men det var väldigt höga vågor/ stark vind under de 2 veckor vi tillbringade där (11/12-25/12, så höga att dom ibland slog in i poolen på Lipa Bay Resort samt att dom var tvungen att skydda restaurangen på Baan Manali. De höga vågorna gjorde även att utflykter till Ang Thorn national Marine Park var inställda, det var för grumligt för att snorkla samt att båtarna som man normalt kunde hyra för att ta sig till mer oåtkomliga ställen på östra kusten av Phangan inte heller gick. Där var andamankusten betydligt bättre med klarare vatten och med ett större utbud av öar och fler färjor.
Vi hade även en hel del regn, 2 eller 3 nästan hela dagar samt en hel del moln som kom och gick.
Men som sagt, det var så kanske så just då.

Östra kusten av Samui tyckte vi mycket om, lugnt, lätt att ta sig runt med Motorbike, ganska lite trafik. Öde stränder, som antagligen är fantastiska med lägre vågor. Dock så verkade dom inte så långgrunda vilket kanske inte passa småbarnsfamiljer. Där såg vi många hus till uthyrning/ försäljning, dock inte så tätt med restauranger, några fler i Nathorn.
Det var fantastiska solnedgångar vid poolkanten/ balkongen på resorten. (Sting av längtan)

Kho Phangan är både lugnare och stressigare. Mindre utbud för shopping/restauranger, mindre befolkning men faktiskt farligare trafik. Fler västerländska ungdomar på alldeles för stora motorcyklar/ sämre vägar och även ortsbefolkningen verkade köra vårsdlösare än på Samui. Samtidigt så fanns det en hel del guldkorn. Baan Manalis strand är barnvänlig, men kanske lite grumligt/ stilla vatten i en vik. Man kan ta sig ut till en sandbank, hyra bra kajaker och paddla ut till en ö.
Vi fick den näst bästa bungalowen. (Nr 10) med fantastisk fri utsikt och även här fantastisk solnedgång. Har aldrig bott vackrare någonstans.

/Jocht i ett regnigt Stockholm.

Ps. Kan nämna som kuriosa, att överallt där vi reste, Bali, Thailand, Malaysia samt Luang Prabang i Laos, så sa ortsbefolkningen som vi mötte att det har varit något konstigt med vädret/ naturen de senaste fem åren och att alla var övertygade om att naturen höll på att förändras. Ds