Lämna flygplatsen i Nairobi

24 okt. 2012 16:37
Visningar: 1173
Hej!

Jag kommer i januari 2013 att åka till Zanzibar. Dock har jag en mellanlandning i Nairobi och flyget till Zanzibar avgår först morgonen därpå. Jag undrar nu om jag kan lämna flygplatsen och ta in på hotell över natten och sedan komma tillbaka i tid till mitt flyg nästa morgon? Tyvärr finns inget hotell på flygplatsen, vilket jag trodde att det fanns.
Jag är väldigt tackan om jag kan få svar eller tips så fort som möjligt!

Mvh Mattias
26 okt. 2012 17:56
Flygplatsen i Nairobi tillhör inte dem som ligger i topp vad det gäller världens bästa flygplatser. Frågan är hur långt från botten den kommer. Så ett hotell är nog ett bra alternativ.

Med tanke på trafiken och den trafikinfarkt, som Nairobi ofta lider av, så bör du välja ett hotell som inte ligger för långt från flygplatsen. Det finns några t.ex. The Panari Hotel ca 11 km från flygplatsen (lyx) eller Airport View Hotel ca 6 km från flygplatsen (budget).

Du måste ha visum för att lämna flygplatsen. Förmodligen räcker ett transitvisa som kostar 20 USD.

Peo
26 okt. 2012 18:35
Hej Peo!

Tack för ditt svar! Ja, hotell är nog en bra idé. Jag har inte direkt någon lust att sitta på flygplatsen i ca 12 timmar, speciellt inte över natten.. Jag ska kolla upp de olika alternativen på hotell som du angivit och se till att vara ute i god tid.

Tack ännu en gång!

/ Mattias
Av Msdr
28 nov. 2012 15:58
Hej!

Jag fortsätter lite på denna tråden!
Jag kommer vara i samma situation i mars - mellanlandning i Nairobi på väg till Zanzibar.
Transitvisum ska räcka, men måste jag ordna detta i förväg, eller kan jag ordna visum på flygplatsen?

Tack på förhand!

Mvh
Maria
Av Trea
28 nov. 2012 23:08
En sak att tänka på är att trafiken i Nairobi är hysterisk, med mycket stor risk för långa köer. Det innebär att man måste vara i mycket god tid när man ska åka till flygplatsen. (Det kan säkert variera olika tider på dygnet osv, men det kan vara bra att tänka på i alla fall!)