Boende i Nairobi

Av Eriq84
21 apr. 2010 06:46
Visningar: 1143
Hej alla!

Jag skall åka till Kenya / Tanzania i början av juni. Starten på resan är Nairobi.
Därför undrar jag nu om lite tips gällande Nairobi och Mombasa, som är de två första ställen jag skall besöka innan resan går vidare neråt till Tanzania.

Har ni några positiva erfarenheter av något bugdetboende i Nairobi eller Mombasa. Kanske någon trevlig upplevelse eller andra tankar du vill förmdela!
Allt är välkommet!

Tacksam för Svar

/Erik
21 apr. 2010 17:28
Hejsan!

Det finns en del vackra öar utanför Mombasa, jag kan starkt rekommendera Tiwi Beach. Vi bodde i en bungalow på deras vita sandstrand och tog en dagstur ut med båt för att snorkla. Otroligt vackert och delfiner såg vi också. När vi var där var det lågsäsong så vi hade lyxen att hela stranden för oss själva. Jag minns att jag bodde på ett hostel i Nairobi som jag ansåg prisvärt, återkommer om jag kan luska ut vad det hette. Dock vill jag påpeka att det var 4 år sedan jag var där, saker kan ha förändrats... Ha en underbar resa!!
21 apr. 2010 17:35
Hittade en sammanfattning jag påtat ihop när jag var där...

Nairobi

Vi bodde på Nairobi Youth Hostel, de kostade ca. 60 kr/natt. De har webbcafé och mycket trevlig personal. De ligger ca. 20 minuters promenad ifrån centrum. Jag trivdes väldigt bra här.

Om du e sugen på att besöka eller kanske tom volontära på ett barnhem när du är i nairobi, som vanligt när man gör besök på hjälporganisationer är det bra att alltid skänka en peng som tack för besöket...

New Life Home Trust

Vi besökte ett spädbarnshem för barn främst mellan 3 månader och 2 år. Det fick mycket stöd utifrån och var väldigt fint. Deras mål är främst att hitta adoptivföräldrar till alla de föräldralösa barnen. Det tar gärna emot volontärer både för långa och korta perioder, här kan ni stanna så länge ni vill. Här ifrån går man med mycket hopp om barnens framtid!Kontaktuppgifter

New Life Home Trust (mittemot the South African High Commission)

Lenana Road, Kilimani

Po Box 25341 00603 Nairobi

tel: +254-020-3864743 eller + 254-020-3869514

mail: (Logga in för att se e-postadress)

Mombasa

Den absolut varmaste platsen i hela Östafrika!! (enligt mina erfarenheter)

Vi sov första natten i Mombasa stad men insåg efter den första sömnlösa natten i Afrika att det var ohållbart hett. Så redan andra dagen flyttade vi ut på Tiwi Beach ca 1-2 timmars färd söder om staden. Där bodde vi i en hydda på stranden och levde paradisliv. Otroligt vackert och nästintill folktomt. Tiwi Cottages på Tiwi Beach är absolut stället att bo på. Det är dock lite långt till civilisationen, för att åka fram och tillbaka varje dag, om man har mycket stadsliga ärenden att uträtta

Båtutflyckt

Vi for ut på en endagars tur med båt ifrån Shimoni. Under turen fick vi se delfiner och snorkla vid korallrev. Det kostade ca. 200 kr för hela dagen, i priset ingick även en fyra rätters middag. Helt klart prisvärt, en fantastisk dag.

Bombolulu

En organisation som producerar rättvisemärkta produkter, utav handikappade, som säljs bl.a. i Världsbutiken i Linköping. De är vana vid att ta emot besökare och så vitt jag förstår värt ett besök. Hann dock tyvärr aldrig dit själv.
Av Trea
21 apr. 2010 20:44
Hej!

Du får säkert en jättebra resa! Se till att du har en adress till ett hotell i Nairobi innan du åker ner. Vi bokade på flygplatsen i Nairobi och det blev onödigt dyrt.

Från Nairobi till Mombasa går det utmärkt att åka tåg! Vi bodde på ett väldigt mysigt franskt pensionat i Mombasa, Le Petit Paris. Minns inte precis vad det kostade, minns bara att man kunde be kvinnan som hade stället om middag, och då svängde hon ihop nån fantastiskt trerätters middag för inga pengar alls...

Vi råkade hamna i Kenya när det var val och total kaos, och flydde hals över huvud i en taxi mellan brinnande bilvrak i slummen till Tanzania. Då råkade vi hamna i Tanga. Superfint! Minns inte vad stället hette, men vi bodde i tält vid stranden tillsammans med folk som åkte runt Afrika i Landrovers, några hjälparbetare på semester och nån tysk grodforskare som studerade nån ny grodart i Afrika... Waow vilket ställe! Vilka stränder! Där kunde man åka ut och fiska baracuda eller bara göra ingenting eller dricka lite vin i utomhusbaren med äventyrarna/hjälparbetarna/grodforskarna... ;)

Sen åkte vi till Zanzibar. Också fantastiska stränder! Och vilken blodig historia, läs på, det gör livet mer intressant ;) Kika gärna i vårt resealbum här:
http://www.reseguiden.se/forum/resor/kenya-tanzania-809

Och hör gärna av dig om du har frågor!
4 dec. 2010 15:28
Hej Erik,

Kolla in Karen Camp i fororten Karen. Det ar ratt billigt, kanske inte sa billigt som i centrum men det ar sakert, aven nara Karen Blixens hus, Giraffe Manor och Sheldricks Elephant Orphanage.
Har aven haft kompisar som bott pa YMCA och det var helt ok o framforallt billigt.

Ha en trevlig resa!