Tips boende och flyg Mombasa

Av Figman
9 okt. 2017 18:58
Visningar: 649
Hej! Tänkte resa till Mombasa för att slappa med min fru. Har ni tips på boende som är prisvärt, nära havet och mysigt :) Funderar på hur lång tid det tar att komma från flygplatsen. Ett flyg är framme 00:45.. och ett kl 20. Det sista tar betydligt längre tid men tänker att komma fram 00.45 kanske är krångligt med tanke på bagageuthämtning och att komma till hotellet..
Input?
Av Sierra
9 okt. 2017 22:54
Jag har bott 1 månad på Severin Sea Lodge som ligger direkt vid Bamburi Beach nordost om Mombasa Town, ca 20 km från flygplatsen. Ett kanonställe med skön atmosfär och härliga restauranger. Det tar ca 35 min från flygplatsen med taxi och du kan be hotellet att hämta upp er om ni inte vill ta taxi.
https://www.reseguiden.se/bilder/kenya/mombasa/severin-sea-lodge-81784
http://www.severinsealodge.com/en.html

Jag vet inte vilket flyg du kollat men KLM har bra förbindelser med Mombasa tillsammans med Kenya Airways. Byte i Amsterdam och Nairobi. Restid drygt 15 tim i båda riktningarna och pris beror på när ni skall åka, ca 5000 kr. Ex avresa Arlanda 17.20 och ankomst Mombasa 11:00 nästa dag.
Av Sobur22
28 okt. 2017 13:30
Hej,
Nu vet jag inte om du fortfarande tänker åka till Kenya utifrån rådande omständigheter men annars skulle jag rekommendera att åka till Galu Beach, söder om Diani. Vi har bott fler gånger på Pinewood Beach resorts då vi var bofasta i Nairobi. En superfint och trevligt ställe. Poolen är lagom stor, lugn och man är nästan ensam på stranden. Ett härligt place.
hälsningar Sofia, Anders, William och Oscar
Av Svpool
29 dec. 2017 08:18
Hej
Jag rekommenderar att ni tar nattflyget från Amsterdam till Nairobi och anländer till Mombasa vi 11 tiden på förmiddagen. Nattflyget från Amsterdam till Nairobi flygs av Kenya Ariways. Vi bor på sydkusten d.v.s. söder om Mombasa under vintern och reser med detta flyg 2 gånger om året. I Nairobi måste ni ta ut väskorna, ta dem genom tullen och dra dem över parkeringsplatsen till inrikesterminalen. Från Mombasa flygplats tar ni en taxi till ert hotell. Det finns gott om taxi på flygplatsen. Taxin har fasta priser till de olika hotellen runt Mombasa. Fråga efter priset så tar de fram en skylt som visar priser till olika hotell. Till Galu Beach tar taxiresan drygt en timma och jag uppskattar kostnaden till mellan 5500 och 6500 Ksh beroende hur långt ner ni skall åka på Galu Beach. (440 - 520 kr) Till sydkusten är det färja mellan Mombasa och Likoni och den går en gång i timmen efter midnatt. Under dagtid går den kontinuerligt men ibland är det långa köer. Så kommer ni till Mombasa på natten kan det bli en timmes väntan. Galu Beach är en fin strand som kan rekommenderas.
Hälsningar
Peo