Lägenhet, hus, stuga....

30 juli 2013 23:59
Visningar: 732
Jag och sambon ska åka till Vietnam i slutet av Januari och stanna i en månad, vi flyger till ho chi minh men känner inte att vi tvunget måste stanna just där. Vi vill ha möjlighet att fiska så närhet till havet är ett plus. Är det någon som har något bra tips på boende? Att hyra ett litet hus eller en lägenhet, möblerat såklart, skulle vara det ultimata.
Av Hille2
31 juli 2013 07:38
Har inget tips på hus eller lägenhet men priserna för långtidshyra av hotell/bungalow brukar bli låga, så det är ett bra alternativ. Vietnam bjuder inte på något märkvärdigt fiske men det kanske inte är det som är det primära med resan? Frågan är vilken typ av ort ni vill ha? En ren semesterort eller något annorlunda? Boendestandard? Vill ni ha sol och värme bör ni hålla er i söder eftersom norra Vietnam är rätt kallt i januari/februari.
Lite äventyr kan vara att bo på ett homestay i Mekongdeltat en längre tid. Där går det ju även att fiska. Boendestandarden är dock sällan särskilt hög, om det är viktigt för er.
8 aug. 2013 09:04
Nej fisket är absolut inte anledningen till resan, tanken är väl mer att passa på att prova lite fiske också när man ändå är där. Långtidshyra av bungalow låter helt perfekt, det är lättast att hitta en bra deal på det när man är framme antar jag? En ren semesterort funkar såklart, men något annorlunda kan också vara kul :-) boendestandarden är väl inte så viktig men vi vill gärna inte dela rum eller så med någon utam ha något eget :-)
Av Annl
10 aug. 2013 10:52
Hoppa inte över Saigon - det är en rejält häftig stad och det finns en massa kul att göra där. Tunnlarna tex får ni inte missa liksom krigsmuseet - mycket intressant.

Det finns gamla trådar här på RG om Saigon och vad man kan göra.
10 aug. 2013 11:48
Hej,
När det gäller boende så skulle mitt tips vara att ni tittar på Airbnb (http://www.airbnb.se) . Det finns en hel del lägenheter, villor och penthouse som hyrs ut i Vietnam. När det gäller fiske så förstod jag när jag besökte Vietnam att öarna/skärgården utanför kuststaden Nha Trang ska ha hyfsat fiske. Ni får söka runt lite på nätet, tydligen finns det mängder med arrangerade fiskeutflykter som kan bokas i förväg eller på plats,,,,
13 aug. 2013 09:38
Tack så mycket för svaren!
Hemsidan verkar jättebra, ska sätta mig ner med sambon och kika lite sen. Och extra tack för fisketipset! :D