Köpa på sig dollar nu?

25 juni 2015 21:50
Visningar: 748
Läste en artikel i SvD om att det är värt att köpa på sig dollar nu om man ska resa till USA i höst: http://www.svd.se/valutaexperten-vart-att-kopa-pa-sig-dollar

Vad säger ni?

Min spontana reaktion är "Växlar man pengar nuförtiden", är det inte kort som gäller?

Hur gör ni som brukar resa till USA med penningafrågan- växlar ni in dollar eller använder ni kort och tar ut där?
25 juni 2015 23:28
Jag växlar ett några tusen (beror ju på reselängd) till dricks o småutgifter men betalar annars allt med kort.
Att spara några hundringar på att undvika växel- och kortavgifter är inte intressant.
Skulle smågruset ta slut så tar jag ut (i nödfall) - tycker uttagsavgiften är surare att betala än växelavg vud bet som jag mer ser om en försäkring för att slippa ha kontanter. Jag använder kort som ger poäng o försäkringar (MC o AMEX) och kommer därför inte undan avg. Det tipsas om kort utan avgift som självklart kan löna sig att skaffa annars.

Om dollarn går upp en krona så sparar du 1000 kr när du handlar för 1000 dollar. Och visst det är en slant. Om du tror att dollarn kommer öka så mycket kan det ju vara värt det om du tänker handla för några tusen dollar,

Men jag säger som du - växlar folk pengar fortfarande? Uppenbarligen, för var och varannan vecka kommer frågan upp här om hur mycket man skall växla.

Hur brukar du själv göra?
26 juni 2015 09:39
Värt att notera kan vara att det är en artikel som är sponsrad längst ner. Vet inte om det kan betyda något för fakta i artikeln men dock.

Jag brukar också växla ett par tusen för småutgifter och kör resten på kort.
26 juni 2015 11:10
Jag undrar om jag sov med ena ögat igår när jag skrev.

Klargör: Tar ut på plats i undantagsfall. Jag tycker uttagsavgiften (35 kr för mitt kort plus ev Amerikanska bankens avg) är surare att betala än växlingsavg (2%) på kortköpen. Jag ser de 2% som en försäkring att slippa gå med kontanter.

Dessutom som Jeppereser skriver texten är sponsrad. Det står ju t o m ANNONS och är inte en artikel.