Koh Samui (boende)

15 nov. 2011 09:59
Visningar: 3672
Vi tänkte åka till Koh Samui i 2 veckor den 8/6-12 (om det ens är lämplig säsong?). Ska man bara boka flyg och första nattens boende hemifrån, fått för mig att man kan spara massor av respengar på att lösa hotell på plats? Tips på nåt bra och rätt billigt boende lämpligt för barn..gärna ++++ ?
15 nov. 2011 11:38
gå in och boka på http//:www.sawadee.com

Har bokat därifrån flera gånger.

Jag är i THailand i juni månad 2012. ABSOLUT inga problem med vädret. Någon regnskur på eftermidagen natten kan förekomma, men det är bara sköönt.

maila gärna om du undrar något: (Logga in för att se e-postadress)
15 nov. 2011 13:26
Hej!
Vi brukar också boka via Sawadee.com. Det har funkat bra. Bokat första nätterna hemma och sedan direkt på hotell eller via sawadee ngn eller ngr dagar i förväg.Vi var på Samui, Koh Phangan och Koh Tao en månad i juni/juli förra året och det var kanon. Vi hade ngn mulen dag, ett par rejäla skurar framförallt på kvällen och natten men annars soligt, varmt och gott!
På Samui bodde vi på Florist Resort, Maenam och på Thongtakian Resort, Silver Beach mellan Lamai o Chaweng. Två bra ställen om man vill undvika värsta turistställena. Maenam hade lite sämre badvatten tyckte vi. Thongtakian låg perfekt, lugnt och idylliskt men med en kort bilfärd till shopping och hålligång om man ville ha det. Har ni tid så ta er till Koh Phangan. Vårt favoritställe finns på Had Rin och heter Palita Lodge. Ja, det ligger på partystranden, men den är såååååå vacker och man behöver ju inte åka dit just över fullmoon! Bor man i en gardenbungalow har man det lugnt och mysigt även om det festas på stranden. Åtminstone var det så för oss. Ni blir garanterat servade av den underbara värdfamiljen där. En riktig pärla!!! Sedan bodde vi uppe på Thong Nai Pan, som var betydligt lugnare och lite "sämre" strand tyckte vi. Men ändå fantastiskt. På Koh Tao bodde vi först på Sairee, som vi inte blev så imponerade av. Mycket lågvatten på den sidan den årstiden. Vi förflyttade oss till Tanote Villa Hill i Tanote Bay. Superlugnt, snorkling direkt från stranden och trevlig personal. Det låg väldigt avsides, men man kunde åka med in till Mae Had för lite shopping om man ville det. Vi hade en otrolig semester med våra tre barn (16, 13, 11) Fråga om du undrar ngt! Ni kommer att få en härlig semester! Vi längtar bara tillbaks! Mvh Fam Fis
15 nov. 2011 18:07
Hej

Koh Samui under den svenska sommaren är suverän...lite folk, och billigare boende och flyg.

Vi besökte Koh Samui området under 2 veckor juni/juli sommaren 2010. Vi hade inget regn under våra 2 veckor dagar, kunde komma lite regn på kvällen/natten, annars var det strålande sol 30-35 i luften och runt 27 i vatten :-)

Ett tips, om ni vill se er omkring på det smidigaste sättet. Är att hyra bil.
Vi gjorde det för första gången i Thailand under våran resa, och det var super :-).Det gick betydligt lättare och smidigare än jag trodde.
Att hyra bil kostar från 1000bath runt 230 kr per/dygn.Hotellet där ni skall bo, hjälper er med detta om det blir aktuellt!

Skickar med vårat album från resan vi gjorde.
http://www.reseguiden.se/forum/resor/tillbaka-till-thailand-4419

Trevlig resa/Muangthai
Av Pelle77
15 nov. 2011 18:41
Håller med Muang Thai angående att hyra bil. Vi gör alltid det i Thailand och vägarna är riktigt bra. På Samui är det i princip en ringled där den enda svårigheten är vid Chawengområdet. Ta en automat (vänstertrafik). man sparar in många baht på att själv kunna ta sig till de platser som man vill.

Meanam och Choeng Mon i norr är bra platser om man vill undvika trängsel. Men vi badade en hel del på Chaweng i Juni och tyckte att det var riktigt lugnt och behagligt. Vill dock inte bo där då det kvällstid är en hel det liv.
16 nov. 2011 11:37
Tack för alla värdefulla svar!!

Hur är det med flyg under lågsäsong, bör man boka det nu eller evt vara kall och ta en sista minuten flygstol?
17 nov. 2011 21:31
Boka det nu. Men en ombokningsbar biljett... Det blir inte billigare om du väntar.
18 nov. 2011 16:07
Sawadee kha!

Undvik Lamai och Chaweng Beach eftersom det är partystränderna & många jetskis & fullt med parasoller & solstolar utan välj en lugnare strand!

Varenda guidebok avråder från att hyra bil i Thailand eftersom det dels är vänstertrafik, halvbra vägar, hetsig trafikrytm med många som kör MC/moppe kör huller om buller och bredvid vararandra. Dessutom är Koh Samui engelsmännens favoritpartyö - 2010 körde ca 265 st engelsmän ihjäl sig på ön och vi såg många packade typer på MC/moppe..

Händer det en bilolycka är det alltid du som farang (utlänning) som är skyldig! Ta en taxi eller hyr en minivan med A/C och chaufför via hotellet. Tyckte dock att det var rätt dyrt med taxi på Koh Samui då alla körde med fast pris... Det går även sk songthaew (flakbilstaxi) in till ex Chaweng och Lamai till ett lägre pris än taxi.
19 nov. 2011 16:59
Ja, priserna är generelt hoga i Kohsamui. En taxi kostar 100kr. Vilket är väldigt dyrt. I Kih samui är det dyrare än de flesta ställen tycker jag. INte heller så bra shopping möjligheter som det finns i områden där det inte finns några turister.
Av Pelle77
19 nov. 2011 22:55
Att hyra bil och köra är hur lugnt som helst! Dessutom kan man själv ta sig till de landbaserade utflyktsplatserna själv samt testa restauranger på hela ön eller bara byta strand när man vill och slippa betala ockerpriser på taxi.
7 maj 2012 09:53
Någon som har erfarenheter av Chaweng Cove Resotel?
9 maj 2012 20:54
Hört att Choeng Mon Beach ska vara jättefint!
Kolla in denna sajt...Superlätt att navigera runt bland hotellen.

http://www.kohsamui.nu/

Är Koh Samui lika solsäkert runt mars-april?? Visst, nån regnskur på em/kvällen kan man ju ta men övervägande vackert väder och varmt i havet vill man ha när man väl åker.
Av Pelle77
9 maj 2012 23:47
Mars april är en väldigt bra tid att besöka Samui. Senare hälften av Jan-Mitten av sep är perfekt för siamkusten. Undvik okt-dec då monsunen piskar. Jul o nyår bör spenderas på Västkusten eller ännu sol o regnfattigare koh Chang.
Av Snurre
10 maj 2012 20:09
Chaweng Cove Resotel är helt ok ligger bra till har både hotellrum + bungalow .
Har bokat nästa resa på chaweng paradise ligger lite längre bort är lite dyrare men kan rekomenderas.
22 maj 2012 15:39
okej tack för svar, skulle även vilja kolla om någon har erfarenheter av Thai beach resort på Lamai?
4 juli 2012 12:42
hej jag har vart på koh samui 4 gånger och 2 utav gångerna bodde vi på baan san sook resort i shaweng. det är fint och personalen är väldigt trevlig och bara 5-10 min till havet och shoppingen. Poolen ligger helt underbart man har utsikt över hela shaweng. kolla upp det :)