Koh samet elr samui?

Av Gonka
12 juni 2014 23:42
Visningar: 700
Vart ska vi åka 2 veckor i slutet av oktober, Koh Samet m omnejd eller Koh Samui m omnejd? 2 vuxna och ev 1 tonåring
Av Hille2
13 juni 2014 07:45
Koh Samet med omnejd pga att det är mycket större chans för bra väder där.
Av Hille2
13 juni 2014 17:01
Nej, det var evigheter sedan jag var där. Rekommendationen kom sig bara av att det kan vara riktigt trist väder på Samui mo under oktober/november
Av Bibby
26 juni 2014 22:45
Samet är ju jättelitet jämfört med Samui. Välj samui tycker jag, så mycket mer att göra där.
10 aug. 2014 16:53
Hej.

Koh Samet är ju avsevärt dyrare än de "andra "öarna i Thailand, särskilt boende. Vi hittade inget under 1500bath/natt med ac och då fick vi typ en färgglatt målat skjul med ac.

Vi har rest i Thailand sedan 2002 och då alltid i November, det har alltid varit bra väder, visst får man räkna med en kort regnskur ibland men det är bara uppfriskande.

De två öarna är helt olika, samui är stor, krävs att man hyr bil elelr åker songa/taxi för att ta sig runt och utforska. Det finns helt orörda stränder utan en enda turist även på samui, det gäller bara att köpa en karta och hyra bil och hitta sin egna lilla plätt. Annars är ön hårt trafikerad av turister.

Samet har en betydligt lugnare atmosfär och är avsevärt mycket mindre, du går i princip från hamnen och till de flesta stränderna. Vägen från hamnen är sjukt dålig och när vi var där 2102 (tror jag) så var det en enda lervälling av vägen. Vi hyrde därför fyrhjuling ist för MC.

Glöm inte att utforska hela ön och trots att vägarna bara är grus och knaggliga så blir det en härlig upplevlse att ta sig söderut på ön, otroligt lugnt och fint ju längre söderut du kommer.

Det var ju ett tråkigt massivt oljeutsläpp utanför Samet får något år sedan, utgår från att dom sanerat men kika på de olika sajterna som skriver om ön på sista tiden så kan man få en aktuell information.

Vi har skrivit Reseberättelser från alla resor så vill du ha lite inspirationsläsning så finns pdf-filer för läsning på denna länk :

http://ambulanssystern.hhcrew.net/

Hälsningar Tom
10 aug. 2014 16:58
Hej igen..

Om ni väljer Koh samet-området så glöm inte att besöka oasis sea world och bada med delfiner.

Länk : http://www.swimwithdolphinsthailand.com/

Och hoppa över delfinshowen, värdelös , det bara skriks på thai och lägg hellre pengarna på att endast betala för entren till själva badandet och INTE för showen. Chauffören på minibussen /taxin brukar hjälpa till att förklara för damerna i kassan. Sedan tillkommer en avgift för de som verklogen vill mata och simma ut till pontonen och åka lite delfinrygg i full fart :)

OBS man får ej vara gravid, oavsett vecka, delfinerna känner direkt av det och vill gärna buffa hårt på den gravide, respektera detta för er egna säkerhet.

/ Tom
Av Gonka
14 aug. 2014 09:23
Tack alla för era svar!
Ingen bokad resa till Thailand i oktober, har däremot prel bokat 7 nätter på Summerday Beach resort på Koh Samet i slutet på mars -15 för att sedan ta någon natt på de närliggande öarna.
Bada med delfiner vill vi absolut göra! Är det någon mer som har något tips? Vilken mer ö ska vi absolut åka till?