Kho samui eller koh samet

Av Ell2014
9 mars 2015 11:14
Visningar: 999
Hejsan!
Jag och min vän flyger från Myanmar om 2 dagar-bangkok.'vi kommer att ha 9 dagar att spendera där. Vi funderar på kho samui eller koh samet, ingen av ossmhar tidigare varit på dessa ställen.

Har ni några tips, vilket av dem ska vi välja? Allt rekommenderas :)
Av Mipec
9 mars 2015 12:26
Koh Samet -> Obefintlig shopping och fina stränder. Lite mer turister i norra delen och en del strandbarer, i södra delen kan det vara väldigt lungt, på gränsen till ensligt. Klart plus att det ligger kort och billig resväg från Bangkok (vilket gör att särskilt norra delen av ön ändrar karaktär på helgerna när Bangkokborna kommer för att festa om).

Koh Samui-> Dyrt flyg (runt 1000SEK enkel resa) eller mycket dryg resa med bussar och båtar. Mer av en utbyggd turistort med mycket barer, restauranger och shopping. Stort utbud av utflykter.

Dom senaste åren vi har åkt har vi bara studsat på Samui för att ta oss vidare till Koh Phangan och Koh Tao.
Av Minnap
10 mars 2015 05:16
Hej! Beror på vad ni är ute efter. Har varit på båda öarna och hade nog valt Samui i första hand. Samet är också fint men räcker med ett par nätter där. Samui har större variation vad gäller stränder, boende och nöjen. Lätt att ta sig över till Phangan om ni skulle vilja se en riktigt mysig ö. Visst kan vara dyrt att flyga över från Bangkok till Samui, runt tusenpappen t o r, men är värt varenda krona enligt mig. Tips kika runt på olika forum t ex tripadvisor, travelfish. Lycka til!
10 mars 2015 09:44
Hej, jag har varit på bägge ställena. Av bekvämlighetsskäl så är ju Koh Samet bättre då det är kortare avstånd dit ifrån Bangkok och kostar mindre, så man sparar pengar, tid och energi.
Där får man dessutom värme, sol, bad , stränder och god mat mm. På vägen kan man även om man vill stanna någon natt i staden Pattaya. där finns bra shopping. Det finns ingen shopping på Samet.
På Koh Samui är det fler folk och mer liv och rörelse men det behöver inte alltid vara positivt. Välj ni , beroende på vad ni vill ha =)
Av Minnap
11 mars 2015 05:24
Fast det beror ju på var du väljer att bo på Samui. Finns både lugn och mer liv och rörelse på ön. Ett måste är att besöka Tao och Phangan. Finare vatten, perfekt för dyk och snorkling. Samet som är en liten ö kan vissa helger bli överbefolkat med turister från fastlandet.