Koh Lipe-Phuket + önskar tips om hotell i Phuket

22 okt. 2015 14:27
Visningar: 201
Hej!

Vi är ett gäng som har ska resa till Thailand i januari (har varit där en gång förut). Vi landar i Phuket och har bokat första natten på hotell där. Dagen efter åker vi vidare till Koh Lanta där vi bokat 6 nätter. Sedan fortsätter vi med 6 nätter på Koh Lipe som vi också har bokat.

Då återstår 3 nätter som vi behöver göra någonting härligt med. Vi flyger hem igen från Phuket så vi behöver alltså ta oss från Koh Lipe-Phuket, gärna på en dag. Då kan vi spendera de sista 3 dagarna i Phuket och ta det lite lugnt.

Mina frågor är egentligen: Hur ser förbindelsen Koh Lipe- Phuket ut? Någon som har gjort den resan på en dag och kan tipsa? Andra förslag? De andra båtresorna (phuket-koh lanta och koh lanta-koh lipe) utgår jag ifrån att de är smidiga att köpa på plats på travelagencys..

Vill gärna ha tips på er favoritstrand i Phuket också så vi kan boka hotell där. Vi söker fina, lugna stränder med mysiga restauranger. Alltså inget party! Då ingen av oss varit i Phuket förut tar vi gärna emot tips på vad som är sevärt där! Har hört talas om nattmarknader osv som kan vara kul.

Tack på förhand!

/Emma
26 okt. 2015 12:12
Båt mellan Lipe och Phuket:

http://tigerlinetravel.com/timetable/

tar i stort sett hela dagen att ta sig från Lipe till Phuket. Se hemsida även för priser osv.

Fin strand på Phuket är Nai Harn.
http://www.phuketguiden.se/nai-harn-beach/

Vi bodde i somras på Rawai Palm Beach Resort, och de har gratis buss til Nai Harn och Yanui. Även vissa kvällar gratis buss till Kata. Har rum som rymmer 4 pers om det är aktuellt.

http://www.sawadee.com/hotel/676086/Rawai-Palm-Beach-Resort&lg=en

Rawai är ett mkt lugnt område med restauranger som dukar upp bord längs längs med stranden på kvällen. Rawai är ingen strand man badar vid.

Angående marknad:

http://www.phuket.com/shopping/weekend-market.htm