Koh Chang eller Phuket

Av Nilrub
30 sep. 2010 08:16
Visningar: 1855
Hej!

Ska åka iväg till Thailand med avresa 21 oktober till BKK. Undrar nu vad som kan vara bäst den här tiden på året- ta bil till Koh Chang eller inrikes flyg till Phuket alt Krabi?
Vi är två vuxna och två barn (7&5år) och vill i första hand bara ta det lugnt men även åka runt lite grann. Skräcken är att det ska tokregna i två veckor.
Vad kan vara bättre oktober/november?
30 sep. 2010 08:45
Ja, det är ju inte bara monsunregn som väntar... även blåst, höga vågor och strömmar (farligt att bada med andra ord).

Läs mer om vädret här: http://www.thailandguiden.se/ (klicka högst upp till höger på "Vädret") Som du ser är det som mest nederbörd i oktober (för Krabi).
30 sep. 2010 08:54
hej vi var på koh chang 2009 i oktober vi hade lite otur med vädret, men jätte varmt ändå. varnar för att resa i minbuss med barn, vi åkte från koh chang tiil jomtien och man var lycklig att komma fram i livet. buss eller flyg ner är bra det landar på fastlandet, tror staden heter trang eller trat, sedan taxi till båten och taxi efter, väldigt vacker ö och barn vänligt om det inte går för höga våger, alina är ett bra hotel har pool. eller buss eller flyg till krabi och vidare till ao nang som vi har varit i lagom stort och bra, hotel som vi åkte till heter sabai mansion har pool och ca 10min till stranden, och bra att åka ut till öarna från. ha det
Av Bengtar
30 sep. 2010 09:05
Du ska nog inte vara så orolig för regn. Du är ju på plats under den tiden som monsunen vänder från fuktig sydväst till torrare och svalare nordost.
Jag har varit i Phuketområdet flera gånger den tiden du nämner och haft utsökt väder. Det kan komma eftermiddagsskurar som piggar upp.
Koh Chang ligger också bra till i skydd när vindarna svänger mot nordost.
Förra hösten, den 25;e oktober var jag i Vietnam på en vindutsatt kust när monsunen bytte riktning. Det märktes tydligt, det gick över en natt.
Från fuktluft till torr dito. Det blev genast klarare i luften och torrare - behagligare.
Du får det fint, oavsett plats.
Det du ska vara uppmärksam på är hur man flaggar, det är mycket viktigt!
Av Nilrub
2 okt. 2010 21:47
Men stämmer det som någon skrev att det "bättre" vädret kommer norrifrån?
Kommer att åka tillbaka mot Sverige den 5 nov. Blir det stressigt att först vara i koh chang och sen flyga ner mot phuket?
Sen blir inrikesflyget dyrare ju närmare avgångsdatum.
Är väldigt kluven.
4 okt. 2010 11:23
Vi landade i Bangkok 21 oktober och då var det stilla regn. Dagen efter åkte vi ner mot Koh Maak (nedanför Koh Chang). Det var lite växlande mulet och lite regnskurar längs vägen. När vi anlände till Koh Maak klarnade det upp. Sen hade vi bra väder hela tiden. Inte alltid klarblå himmel och någon gång en skur men inte varje dag. Värmen var behaglig. De sista dagarna (vi åkte hem 7 nov) blåste det upp men det var enda gången.

Det kändes som om det var bättre väder ju längre söderut mot Kambodja vi kom fast det kan ju även vara så att vädret vände precis då. Den totala uppelvelsen var inte att det var dåligt väder i vilket fall. Har hört att KOh Samet ska vara regnsäkrast (minst regn i hela thailand) men vet inte omdet stämmer.
Av Nilrub
6 okt. 2010 08:34
Landar 09.35 i bkk, någon med barn som hoppat på bussen mot trat direkt efter ankomst?
Kan det vara klokt att stanna i bkk ett dygn? Hade annars tänkt ta bkk med shopping på hemturen för att slippa bära på allt.
Av Mpc
6 okt. 2010 09:12
Citerat från nilrub:
Landar 09.35 i bkk, någon med barn som hoppat på bussen mot trat direkt efter ankomst?
Kan det vara klokt att stanna i bkk ett dygn? Hade annars tänkt ta bkk med shopping på hemturen för att slippa bära på allt.
ta du bangkok på hem färden i stället.... köp va du nu ska dom har alt där
6 okt. 2010 09:17
Vi landade vid samma tid ungefär och valde att stanna första natten i Bangkok, dagen efter minibuss ner mot Koh Maak. Det kändes bra för oss, vi var trötta efter flyget och resan ner dagen efter blev helt smärtfri. Barnens ålder var 5 - 11 år (4 st).
Citerat från nilrub:
Landar 09.35 i bkk, någon med barn som hoppat på bussen mot trat direkt efter ankomst?
Kan det vara klokt att stanna i bkk ett dygn? Hade annars tänkt ta bkk med shopping på hemturen för att slippa bära på allt.
Av Mpc
6 okt. 2010 09:41
ja man kan stnna även i bangkok om man är slut men har man mer ork i koppen sovit på vägen ner så kan man åka vidare ..
6 okt. 2010 09:56
Ingen av oss sov speciellt mycket på nervägen så detta var rätt för oss. Beror säkert lite på hur gamla barnen är också. Men själva shoppingen sparade vi till hemvägen då vi stannade 2 nätter i Bangkok. Bangkok är kul och mina barn älskade det! Speciellt att åka tuk tuk! Trodde faktiskt inte att de skulle tycka det var så kul som de gjorde....
6 okt. 2010 09:59
Apropå vädret så verkar det (läste i det andra forumet) vara regn, mer eller mindre, i alla delar utom på Samet just nu.
Av Mpc
6 okt. 2010 10:44
låter stålande tycker ni gör ett bra val med att stan i bangkok på vägen hem ..

vi gör så altid själv stan men då lite fler dager mins 4 nätter går ut å ätter gott handla i lugn o ro..