Koh chang

5 okt. 2010 09:09
Visningar: 424
Vi ska åka till koh chang i början på november. Har bara köpt flygstolar till Trat. Är det någon som har tips på hotell på Koh chang, funderar på att boka första natten, man är ju lite sliten när man kommer fram. Sen ska vi lära våra barn att allt inte måste vara så planerat, men lite tips skadar ju inte
Petra
5 okt. 2010 11:33
Vi bodde julen 2006 på Klong Prao resort - ett prisvärt och trevligt hotell (ca 3 stjärnor) direkt på Klong Prao-stranden. Stranden är fin i ett lugnt område - det finns några restauranger att välja mellan liksom ett riktigt bra spa ca 10 minuters promenad på stranden. Hotellets restaurang på stranden gör riktigt bra och prisvärd thaimat - bla Pad Thai med räkor som var supergod!

Om man vill ha mer liv och rörelse (shopping, fler restauranger) tar man en sk songthaew vid landsvägen in till White Sand Beach (tar ca 15 minuter).

Det finns rätt mycket info här på RG om Koh Chang så gör en sökning!
5 okt. 2010 13:54
Hej!

Jag måste varna för ett hotell som heter "magic garden" på Koh chang. Vi bodde där i 2 nätter och de bad oss lämna ett pass som deposition för att vi skulle få bo där. I efterhand så lärde vi oss att ALDRIG lämna pass eller legitimation som deposition i dessa länder. Efter första natten så kom ägarna till hotellet och knackade på vår bungalow och berättade att lådan med alla tursiernas pass hade blivit stulen under natten. Vi blev oerhört förbannade men fick ingen kompansation eller någonting. Istället fick vi stora problem då vi skulle flyga till Malaysia några dagar senare.. Så boka inte några nätter på detta ställe.

Tipsar däremot om vespa hyrning på denna vackra ö. Det är väldigt enkelt att ta rig runt ön med vespa och det finns otroligt vackra ständer om man tar sig en bit utanför de områden där alla affärer och hotell finns. Finaste stranden är "lonley beach", ligger lite avsides och är super mysigt där!

//http://amandadegen.blogg.se
5 okt. 2010 13:59
Coconut resort på Klong prao är bra. Bra mat, bra bungar, bra pool, bra strand. Vill man ha lite mer fart och fler restauranger att välja på tar man en tuk tuk till White Sand beach som ligger en liten bit norröver. Jag har en mailadress till en lokal resebyrå på Koh Chang om du är intresserad. Han hjälpte oss förra året med att byta boende, transfer tillbaka till Bangkok (med stopp för delfinsim). Maila i så fall.
5 okt. 2010 17:05
Tack för tipsen ska kolla hotellen.