Koh Chang

Av Annicac
2 okt. 2010 11:36
Visningar: 170
Vi är nio personer som ska åka till Koh Chang i December. Vi har bokat våra tre första nätter hemifrån (Klong Prao Resort), men frågan är nu om det är lätt att hitta hyfsat boende på plats (bl.a. över jul) och om det påverkar boendets pris?
Jag undrar också över den "obligatoriska" julmiddagen som nästan alla hotell har till hutlösa priser då man bokar boende via nätet: finns där boende som inte har något tvång till detta och vad säger ni andra om detta?
Tacksam för förslag på boende, "bäst" stränder, att göra osv
Av Mpc
2 okt. 2010 14:38
varför flytta på sig när bor på en bra anläggning som Klong Prao Resort.är
2 okt. 2010 15:38
Vi stannade 10 dagar på Klong Prao Resort 2006/2007 - tyvärr var deras julmiddag inte den bästa då de försökte göra en tre-rätters europeisk middag.. Det hade varit bättre om de höll sig till thaimat istället, men intentionerna var goda - allt för att göra gästerna nöjda. Förhoppningsvis har de lärt sig vid det här laget vad gästerna tycker om. Hotellets thaimat var däremot kanongod och prisvärd -.vi åt flera luncher och middagar där. Det finns också en enkel thairestaurang vid stora vägen (gå till höger när ni går ut från hotellets infartsväg) där kockan står utomhus och wokar underbar mat till blygsam peng. Det är plastbord och plaststolar som gäller och i bakgrunden står TVn på med någon thaisåpa!

Eftersom ni är nio personer och antagligen vill bo på samma ställe, skulle jag inte rekommendera att försöka hitta något på plats under högsäsongen. Det finns en del trevliga mindre öar man kan besöka ex Koh Maak och där bör man boka boende i förväg.

Klong Prao stranden är fin och betydligt lugnare än White Sand Beach. På den sistnämnda är det mer barer, restauranger och shopping. Vi tog en sk songthaew (flakbilstaxi) vid vägkanten de kvällar vi kände för shopping och större utbud på restauranger. Dock hittade vi ett snart en kanonrestaurang på White Sand Beach som heter "Sang Ta Wan" (ungefär så - har för mig det betyder soluppgång på thai). Personalen är alert och har färgstarka skjortor på sig och i fikonträdet utanför hänger avlånga vita ljuslyktor. De flesta av borden och stolarna står lite halvskrangligt i sanden men vad gjorde det när maten och service var av toppklass till blygsam peng!

En trevlig utflykt är till fiskebyn Bang Bao i söder och lunch på "Seabird" - restaurangen ägs av en spanjorska och hennes thailändske make. Också kanonbra thaimat på utomhusverandan som är byggd på pålar över vattnet. Vi hyrde en minivan med chaufför via hotellet som körde oss runt på Koh Chang inklusive besök på fiskeodling och just Bang Bao. Hyr ingen egen bil eller moppe då Koh Chang är mycket backig och det är förenat med livsfara att köra på vänster sida av vägen med fartglada thailändare!

Läs mer på http://www.kohchang.se/