Koh Bulone samt tips på fina öar uppåt mot Krabi eller Phuket

Av Mia62
18 mars 2014 11:27
Visningar: 583
Har precis kommit hem efter tre veckor på Koh Chang och Bankok, var en väldigt fin ö, bodde på Kacha resort i bungalow, trodde vi , men efter en vecka fick vi flytta rakt över gatan , till hotellet eftersom det skulle bli renovering av bungalowerna, det var ett jättefint hotell så det blev jättebra! Blev lite besviken på vädret först, alltid moln runt det höga bergen, speciellt på morgonen, men vi hyrde en moppe och åkte söderut på ön, hittede en liten jättefin strand precis efter bao bang piren, där var det fantastiskt fin!
Nu sitter jag och planerar nästa års resa till Thailnad, såklart, har beställt flygbiljetter till BKK, planeraqr att därifrån ta oss till Hat Yai, har förstått att det finns en gratis buss till inrikes flygplatsen, sedan till prien och vidare till Koh LIpe, stannar där en vecka och sedan vidare uppåt. Har bokat på Bulone Resort, men måste lämna ut mina kortuppgifter för förskottsinbetalning, känns inte riktigt så bra.... nån som har gjort det?
Sedan vidare upp, önskar tips om fina öar på vägen, inte mook, kradan och hai, har varit där, funderar på Jum.. verkar dock inte finnas rum med ac, bodde en nattt på kood utan , så det är inget alternativ för mig, Såg på nån tråd här att det fanns en ö som heter Raya på våg mot Phuket, nån som varit där, är den värd att besöka, hur tar man sig från ev jum, via phiphi?
Blir det Raya så blir det antagligen nåt ställe på Phuket på slutet, hoppas på svar, mvh Mia
Av Sierra
18 mars 2014 14:42
Citerat från Mia62:
Såg på nån tråd här att det fanns en ö som heter Raya på våg mot Phuket, nån som varit där, är den värd att besöka, hur tar man sig från ev jum, via phiphi?
Blir det Raya så blir det antagligen nåt ställe på Phuket på slutet, hoppas på svar, mvh Mia
Raya (Racha) är en ö som ligger söder om Phuket och du kan ta dig dit med speedboat från Chalong Pier eller speedboat/longtail från Rawai. Du måste alltså till Phuket för att ta dig till Raya.
Av Mia62
18 mars 2014 23:05
Hej Sierra, tack för ditt svar, det får bli lite ändrade planer då! Du som verkar veta allt som är värt att veta angående transporter, tider mm i Thailand, stämmer det att det går en gratis buss mellan Suvarubuhmi och Don Mueang? Vårt plan landar 6.35, hur lång tid måste vi ha på oss om nästa plan till Hat Yai går 10tiden, ska ju med speedbåten till LIpe, när går den sista och hur lång td tar det med buss från Hat Yai till Bak Parra prien?Har bokat boende från den 30 på Lipe, tack i förväg, mvh Mia
Av Sierra
19 mars 2014 00:20
Ja, det stämmer att det är gratis shuttle buss mellan flygplatserna. Den avgår varje hel- och halvtimma från plan 2, samma som Arrivals, från en särskild plats precis utanför utgång 3. Det tar knappt en tim. Du får vara beredd att visa flygbiljetten.

Ni hinner antagligen inte 7-bussen men även om ni tar den som avgår 7.30 hinner ni om ert flyg avgår vid 10-tiden.

Taxi/minibuss från Hat Yai Airport till Pak Bara Pier tar knappt 2 tim. Sista speedboat transfer från till Lipe avgår 15.00 om inte någon förändring sker till nästa säsong.

Du skriver att du bokat boende från den 30:e och jag antar att du menar någon av high season-månaderna...
Av Mia62
19 mars 2014 00:23
Tusen tack för svaret, ja har bokat den 30:jan -15