Klimatet på Hawai

Av Perjon
23 mars 2015 06:09
Visningar: 237
Vi planerar för en månadslång resa mars nästa år. Vår tanke är att åka runt lite och avsluta med ca en vecka i Honolulu, där sol och bad står högst på programmet.

Det vi undrar är om klimatet där är det bästa för det då, men hittar så många olika svar?

Någon som vet/har erfarenhet?

Hälsningar
Helena o Per
Av Hawaii
23 mars 2015 07:29
"Olika svar" kan bero på att klimatet kan skifta enormt på mycket korta avstånd här i Hawaii. I Hilo, på "windward side" här på ön Hawai'i får vi drygt 3.000 mm med regn under ett år. I Kona, samma ö, men på "leeward side" och bara drygt 10 svenska mil västerut får de c:a 200 mm med regn. Honolulu ligger på "leeward side" av Oahu och under en vecka - oavsett vilken månad - kan du räkna med fint väder. Inga garantier givetvis, men stor chans!
Av Perjon
23 mars 2015 19:10
Hejsan, och tack för snabbt svar. Vi väljer mellan att avsluta med en vecka runt Miami eller en vecka i Honululu. Just nu lutar det alltså åt det sistnämnda.

När vi ändå håller på - hur är det med restaurangpriser, frukost och "normala" middagar i Honolulu?

Hälsningar

Helena o Per
Av Hawaii
23 mars 2015 20:13
Tror inte ni kommer att ångra er med att lägga sista veckan I Honolulu. MEN, jag undrar, exakt vad vill ni "uppleva" under den veckan? Honolulu blir i princip Waikiki Beach, vilket kan vara kul i ett par dagar. Massor med folk (=100% turister), stora hotell, en berömd strand men nerlusad med folk såvida man inte söker sig bort till stranden vid Hilton Hawaiian Village (en dryg km). En vecka kanske i mesta laget. Om ni är ute efter en mer avslappnad vecka med tillgång till strand och bra restauranger så passar nog Kauai eller Kohala kusten på Hawai'i (The Big Island) bättre. Maui blir mer och mer som en Waikiki kopia med stora hotell och mycket turister.

Ang. restauranger - inte säker på vad du menar med "normala" middagar, men på en bra restaurang kan du få en middag för runt $20-$30 per person. Plus dricka och dricks. Finare restaurang räkna med $35 och uppåt. Frukost kan du få för ung. $10-$12. "Sunday brunch" kan ligga på $20-$30.