Kinesiska muren - Mutianyu, Jinshanling, Badaling

Av Lisil
19 feb. 2013 08:47
Visningar: 1317
Hej,
I juni åker jag och min pojkvän till Beijing och vill då givetvis besöka kinesiska muren. Vår första tanke var att försöka vandra Jinshanling-Simatai men efter att ha kollat upp detta insåg vi att Simatai för närvarande är stängt för renovering. Efter att ha läst på ytterligare förstår jag att Badaling är väldigt "turistigt" och många verkar tycka att det är bättre att åka till en annan del av muren. Jag har tittat på både Jinshanling och Mutianyu och på bilder verkar de båda fina områden att besöka. Det verkar dock krångligt att ta sig till Jinshanling.

Vilken del av muren skulle ni rekommendera för ett par som gärna vill slippa alltför många turister men samtidigt inte känner för att krångla alltför mycket med bussbyten för att ta sig till muren? (vi vill helst slippa åka med en arrangerad resa också).
Av Bibby
19 feb. 2013 19:25
Muren i Dandong isf.

En bit ifrån Beijing iofs....
19 feb. 2013 20:56
Var till Badaling för 13 år sedan och då var det helt ok där, men har också hört att det är massor av turister nu, enträgna försäljare osv.

När jag besökte Peking för 3 år sedan valde vi därför Mutianyu i stället. Det var lagom med folk där, Jinshanling är säkert också ok.

Det som gäller är att gå ända längst bort i änden (så långt det är tillåtet att gå). Då kan man få en känsla av att vara ensam på muren.

Både gångerna har vi hyrt guide/chaufför för utflykten. Det blir inte så dyrt om man gör det direkt av ett kinesiska företag.
Av Theelf
19 feb. 2013 22:10 (redigerad)
Hej Lisil,

Mitt första tips när det gäller Peking (och muren) är att besöka denna sajt:
http://kristeribeijing.blogspot.com/

Den drivs av RG medlemmen Kristerbg. Tyvärr ser jag att han inte varit inloggad på ett tag nu. Hans sajt är hursomhelst väldigt bra. Han skriver initierat om ALLT i Peking. Han låter dig hitta matställen och marknader som inga guideböcker täcker. Grymt bra.

Jag och min familj besökte Badaling. Visst, många turister (souveniraffärerna behöver man ju inte gå in i om man inte vill - inga efterhängsna försäljare), men folk orkar inte gå så långt. Vi gick upp på muren och sedan till vänster. Vi gick tio minuter och sedan hade vi muren och sceneriet helt för oss själva. Så även om Mutianyu sägs vara bättre så kan även Badaling bjuda på en bra upplevelse.

Hälsar,

TheElf
Av Bibby
19 feb. 2013 22:19
Absolut, Krister kan detta bäst av alla!!!

Lyssna på honom (han gillade inte mitt Dandong förslag en annan gång ;) )
20 feb. 2013 09:04
Vi besökte Mutianyu visserligen med en lokal arrangör, vilket jag inte rekommenderar då de stannade på olika affärer på vägen i ett försök att pracka på en massa tingeltangel. Men själva Mutianyu var bra, inte så mkt turister och mkt vackert!
Av Lisil
20 feb. 2013 10:19
Tack för era svar! Är det någon som varit i Mutianyu och tagit sig dit på egen hand, dvs utan arrangör/guide?
18 nov. 2013 07:32
Varje sektion av muren skulle ta upp en stor del av din dag för att komma till och tillbaka från, inklusive besöket. Det är mycket nödvändigt att undersöka vilken del av muren är det bäst att besöka i termer av dina intressen, budget, hur mycket tid du har och så vidare, och ta reda på hur man kan undvika stora folksamlingar, som kan förstöra din hela muren erfarenhet ! Här är några råd:
Halvdag alternativ: Mutianyu, Juyongguan, Shuiguan och Badaling
Heldag alternativ: Jinshanling, Jiankou, Huanghuacheng och Gubeikou
Enklaste vinter promenader: Mutianyu, Badaling, Juyongguan.
Mest intressant: Jiankou, Jinshanling, Simatai.
Mer lämplig för fotograf: Simatai, Jinshanling och Jiankou är lämpliga för fotografering solnedgång och soluppgång bilder. Mutianyu och Huanghuacheng är bra för fotografering också.

Kolla in detta inlägg för fler tips: http://www.wildgreatwall.com/which-part-of-the-great-wall-is-the-best-to-visit/