Budget för 1v i Kina? Sevärdheter värda att ta sig till?

3 apr. 2012 12:56
Visningar: 3143
Hej!

Har funderat länge på att resa till Kina och har hittat lite prisvärda biljetter.

Jag undrar dock vad man behöver för budget för att klara sig i kina, köpa såklart lite pirat prylar och se sevärdheter som Kinesiska muren osv?

Vad finns de mer för sevärdheter att se i Kina förutom Muren och hur tar man sig lättast till Muren om man nu vill se och vandra den? :)
3 apr. 2012 13:19
Det finns ju hur mycket som helst att se i Kina, så frågan är om du hinner med så mycket mer än Peking med omnejd på en vecka. Hur som helst kanske du hittar lite tips/inspiration från våra reseberättelser (från Peking resp. en liten rundresa i Kina), se länkarna nedan.

Till muren kan man ta sig på många olika sätt, det smidigaste som vi gjort är att hyra en taxi över dagen som åker dit man vill (dvs inte till massa konstiga fabriker/försäljningsställen på vägen). Det ställe på muren som vi tycker bäst om är Mutianyu. väldigt vackert och väldigt mycket färre människor än på andra ställen.

Länkarna till Peking:
http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2011/06/10/peking-juni-2011/
http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/06/29/peking-november-2007/

Länken till rundresan i Kina:
http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/07/07/kina-september-oktober-2004/
Av Desires
3 apr. 2012 13:42
Hej!
Vi var i Kina på paketresa, tyckte det var perfekt just där i Peking. Väldigt rörig och svår trafik med olyckor, trafikstockningar där, så vi var glada att vi hade en busschaufför som körde runt oss, annars hade vi nog inte fått se lika mycket alls. Men jag vet många som lejer taxichaufförer som kört runt dem där, det är ganska billigt att åka taxi i Kina, så det är ju också ett alternativ.

Sevärdheter förutom muren,
- Hutong (kallas de tusentals gamla trånga gatorna och gränderna som var typiska för Peking tidigare men som nu tyvärr är på väg att försvinna).
- Sommarpalatset var också sevärt, och Himmelstemplet mfl mfl.
- Bästa shoppingen på Silk Market, tyckte vi. Köpte flera märkesjackor-kopior, några av dem har det varit fel på blixtlås etc efter ett tag, så vi lyckades nog köpa även det som inte var så bra kvalitet. Men billigt är det ju förstås!

Jag har skrivit ett långt inlägg med många foton på min reseblogg http://www.desires.se/#post106

Den som kan ge dig de allra bästa Kina-tipsen är annars Krister http://kristeribeijing.blogspot.com/
(+ att det ligger en hel del Kina-info här på Reseguiden sedan tidigare........)
Av Ziesta
3 apr. 2012 16:09
Om du hinner med mer än Peking skulle jag rekommendera Yangshuo som ligger norr om Hong Kong. Här omkring ligger de fantastiska sockertoppsbergen - magiskt vackert! Här kan man bl.a. ta en cykeltur på landsbygden, bambu-flottfärd på floden samt gå på en färgsprakande ljusshow ibland bergen. Yangshuo i sig är också en riktigt mysig stad. Jag har lite bilder därifrån i mitt album:
http://www.reseguiden.se/forum/resor/pa-brollop-och-bland-sockertoppsberg-i-kina-5516

Vi bokade ett paket i Yangshuo med resebyrån Kinalotsen, så vi flög till Guilin och blev sedan hämtade med bil och körda till Yangshuo. Man kan även ta en flodbåt från Guilin till Yangshuo.

Sockertoppsbergen var i princip den enda sevärdhet i Kina jag hann med under min vecka där (största delen upptogs av ett bröllop jag var på), men jag är nöjd med mitt val! :-)
4 apr. 2012 06:37
Tack för svaren!

Men vad ska man sätta för budget /per dag i kina? samt för Hotell osv.
1000kr per dag? 500? vad kommer man undan med? :)
Av Leffej
1 maj 2012 18:12
Vi hade allting i ett paket, hotell, mat som frukost, lunch, middag, svensktalande reseledare, alla utflykter betalda samt inträde till Kung Fu föreställningen. Vi var två stycken och gjorde slut på 3000 kr var. Men det är inga problem att ta ut på bankomat med visa. Många modernare köpcentra tog även visakort, men inte prutmarknaderna. Vi var där i åtta dagar varav en av dem var fri, då ingick inte lunch eller middag men frukost.
På hotellen kan du säkert betala med Visakort.