Key west tips önskas!

18 feb. 2015 11:47
Visningar: 832
Vi kommer att vara i key west under en dag. Vad får vi absolut inte missa?? Vi har med oss två barn, 4år och 5 månader.
Tacksam för tips!
18 feb. 2015 12:44
Bara över dagen en dag, eller ett dygn?

Ni får inte missa solnedgång vid Mallory square, en promenad och kika på alla mysiga key west hus, färgglada och med mysiga verandor, bada på southernmost beach och käka en burgare med sötpotatis-pommes på Southernmost Café! :-)

Mer om Key West här:
http://www.4000mil.se/?p=599
Av Annl
18 feb. 2015 13:31
Ni bör inte "bara" stanna över dagen - då missar ni liksom nästan hela poängen med KW med solnedgången och kommersen på mallory Square.

dessutom är det långt att köra - och inte sällan långa köer som gör att det tar flera timmar extra att åka dit. Om ni bara tänkt er en tur över dagen hade jag hoppat det - och då särskilt med så små barn,

Men det går ju naturligvis att flyga dit också.
18 feb. 2015 16:02
Kom hem i lördags efter två veckor i Florida. Ett av "misstagen" med resan var att vi endast hade bokat två nätter i key west. Var en av resans höjdpunkter. Mysig "småstad" med fantastiska stränder.

När vi åkte var det lugn trafik och resan från Miami tog ca 3,5 timme. Tror ändå att det blir tufft att åka fram och tillbaka på en dag.
19 feb. 2015 11:09
Tack för era svar!
Jag inser ju nu att vi har varit väldigt tidsoptimistiska! Vi hade tänkt att åka från Marco Island på torsdagen, ta en övernattning på Key Largo, för att sedan dagen efter ta en dag i Key West och sedan åka norrut till Fort Lauderdale. Men som ni säger är detta nog lite tajt med tid. Jag får nog boka in en natt i Key West också. Håller bara tummarna för att vi lyckas avboka en av våra två förbokade nätter i Fort Lauderdale. Annars får det väl svida lite i plånboken.
Nu till boendet i Key West, det finns prisvärda hotell som ligger vid flygplatsen ungefär, är dessa att rekommendera eller är det värt det dubbla (runt 6000:-) att bo lite närmre centrum? Vi har ju som sagt två barn med oss så vi lär inte vara ute o rumla runt i kvälls-/nattlivet. Och vi har en bil så vi kan ju ta oss vart vi vill!
19 feb. 2015 15:35
Jag kan verkligen rekommendera Truman hotel i KW. Superfräscha rum, bra parkering och en liten pool. Det är knappt 5 min gångavstånd till Duval street och all action ;)
När vi bokade skilde det marginelt i pris med t ex Ibis vid flygplatsen. Verkar som Truman börjar bli väldigt populärt och det får väldigt höga poäng på t ex Booking.
Av Ningus
9 mars 2015 18:55
Vi åker dit om ca en vecka men börjar oroa oss lite för trafiken. Har ni hunnit vara där och har en idé om när på dagen det är smartast att åka dit, bättre tidigt på morgonen eller mitt på dagen eller kvällen?
9 mars 2015 22:30
Vi kom hem idag, så minnet är fortfarande färskt! Vi åkte från västra sidan av Florida runt 11 på torsdagen. Vi åkte endast till key largo den första dagen, då flöt trafiken på bra och vi köade inte särskilt mycket. På fredagen åkte vi vidare mot key west... Åkte innan 9... Flöt också på utan problem... Däremot när vi åkte upp till fort lauderdale på lördagsförmiddagen var det mycket trafik åt båda hållen. Det tog oss nästan 6 timmar att köra inkl en längre lunchrast... Mycket köer åt båda hållen och en hel del olyckor... Vad jag hört är det mycket trafik på helgerna och inte så mycket vardagarna.
Jag var faktiskt inte särskilt imponerad av key west. Mycket souveniraffärer överallt och väldigt "turistigt". Dock så var husen väldigt mysiga o fina... Kanske är ett mer lyckat resmål om man inte åker med små barn som vill lägga sig tidigt, det fanns ju en hel del barer! :)
10 mars 2015 14:53
Som flera andra har skrivit så är det ofta en hel del trafik och ofta olyckor på vägen ner vilket gör att det bästa är att åka tidigt på morgonen och gärna stanna någon/några nätter så man inte behöver stressa i trafiken.

Sv Jennyeinarsson:
det är precis som du säger en hel del souveniraffärer och väldigt turistigt i vissa delar av stan, men det man måste komma ihåg är att det egentligen bara är en liten del av Key West. Anledningen till att det ser ut så är till stor del de tora kryssningsfartygen som anländer varje morgon och åker igen på kvällen (de får inte ligga kvar över natten). Det gör att det blir väldigt mycket folk under en begränsad tid som ska göra alla "måsten" så som Southernmost point, Hemingways hus, Sloppy Joes etc och runt den här rutten har megaturismen tyvärr vuxit sig väldigt stark.
Om man tar sig någon eller några gator bortanför Duval St så hittar man massor av restauranger och barer där atmosfären är en helt annan.

Jag har skrivit en hel del om vad man kan göra i och omkring Key West här (det finns även en karta med de olika restaurangerna jag rekommenderar utnålade): http://runtklotet.com/category/nordamerika/usa/florida/